ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) για την επιστολή της Ελληνικός Χρυσός:«Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστεί παρά τις απειλές»!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) για την επιστολή της Ελληνικός Χρυσός:

•       «Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστεί παρά τις απειλές»
•       «Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας το καθορίζει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, όχι οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι»

«Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας το καθορίζει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, όχι οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Ελληνικός Χρυσός στους Έλληνες ευρωβουλευτές που στήριξαν το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα εξόρυξη της εταιρείας.


Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές στήριξαν Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα συνεχίσει να διερευνά σε βάθος την εξόρυξη στις Σκουριές για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων, τόσο της εθνικής, όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά και διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Νίκου Χουντή:

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός απέστειλε σε μένα προσωπικά, αλλά και σε άλλους Έλληνες συναδέλφους, επιστολή με την οποία μας «εκβιάζει» να ενημερωθούμε από το επιστημονικό της δυναμικό για την επένδυση στη Χαλκιδική, ισχυριζόμενη ότι τη συκοφαντούμε και δεν είμαστε καλά ενημερωμένοι.
Αφού υπογραμμίσω ότι ως αιρετός ευρωβουλευτής συνέβαλλα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, στο να μείνει ανοιχτή η αναφορά για το θέμα της εξόρυξης στη Χαλκιδική στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, δηλώνω ότι, παρά τις απειλές της Ελληνικός Χρυσός, θα συνεχίσω τον αγώνα αυτό με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που έχει ο ευρωβουλευτής.

Τις απειλές αυτές η εταιρεία να τις απευθύνει όπου νομίζει «ότι πιάνουν τόπο». Απειλές σαν και αυτή, στο όνομα του συμφέροντος της χώρας και της οικονομίας, έχουν οδηγήσει στην σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση των Μνημονίων και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.


Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω με τη σειρά μου την εταιρεία ότι, η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του λαού της Χαλκιδικής που διεκδικεί να μην πραγματοποιηθεί μια επένδυση που θα ολοκληρώσει την καταστροφή του περιβάλλοντος και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.

Θα ήθελα, τέλος, να ενημερώσω την εταιρεία ότι το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας δεν το καθορίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών που αναζητούν χώρες με ευάλωτο θεσμικό καθεστώς προστασίας του περιβάλλοντος, ούτε οι συνομιλητές που βρίσκουν στο πολιτικό κατεστημένο. Το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας μας το καθορίζει ο ελληνικός λαός.

Το Γραφείο  Τύπου                                                                       01.02.2017