ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Α.Λ.Σ.»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς, 10/2/2017
Αρ. Πρωτ:    29/2017

Καταστατικός σκοπός της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι, μεταξύ άλλων, η εν γένει προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ως δευτεροβάθμια οργάνωση, αποτελεί το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο χιλιάδων στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνακόλουθα μετόχων του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ).

Η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ θεωρείται αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται με θετική ενέργεια η θωράκιση των συμφερόντων των μελών που απορρέουν από τη μετοχική τους σχέση με το ΤΑΛΣ.
Στα πλαίσια εκπλήρωσης των σκοπών αυτών, υποβάλλαμε προτεινόμενη τροπολογία στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, με την οποία προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ και ζητήσαμε την ενσωμάτωσή της στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ.
Ανταποκρίνεται δε στο κοινό περί συνδικαλισμού αίσθημα, δεδομένου ότι ιστορικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετέχουν σε κάθε συλλογική διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο των μελών που εκπροσωπούν.
Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας επιβεβαιώνοντας την ανάγκη εκπροσώπησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη μετοχική τους σχέση με το Ταμείο και άπτεται των άμεσων οικονομικών συμφερόντων τους.
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος               ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης