ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι εργασίες για τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης «Πορφύρα» και «Φοίνικα»!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                          ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                                            
Πειραιάς, 15/02/2017 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά, συζητήθηκε χτες (14.2.2017) στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) του Υπ. Πολιτισμού το θέμα της ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των δύο ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης «Πορφύρα» και «Φοίνικας», τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες άθλησης πλέον των 700 νέων. 

Το Κ.Α.Σ. γνωμοδότησε θετικά υπό όρους, εξέλιξη που θέτει τέλος σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών και θα επιτρέψει στους αθλητές να χρησιμοποιούν λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις άθλησης.
 Είχε προηγηθεί συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Αντιδημάρχου Πειραιά  Στέλιου  Γαϊτανάρου που εκπροσωπούσε το Δήμαρχο Πειραιά, με τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιώς.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα θέματα:
α.  της επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΑ για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, εγκρίθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο και εκκρεμεί η υπογραφή της Απόφασης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για να προχωρήσει η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό 2.200.000 €.
β. της επισκευής, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμού του διατηρητέου κτηρίου του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, προκειμένου να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει  λειτουργικά το Μουσείο και το Θέατρο Ζέας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας αναφορικά με τα ζητήματα προστασίας, προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που θα στοχεύει στην ανάδειξη μιας νέας, σύγχρονης, λειτουργικής και ελκυστικής για το κοινό και τους επισκέπτες πολιτιστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.
Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Στ. Γαϊτανάρος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Δήμου Πειραιά για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά προκειμένου να αναβαθμιστούν οι αρχαιολογικοί χώροι και οι εν γένει πολιτιστικού ενδιαφέροντας υποδομές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα σχετικά έργα και οι παρεμβάσεις να προχωρούν και να ολοκληρώνονται εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης.
                                                                      Από το Γραφείο Τύπου