ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πως οι τράπεζες τελειώνουν το ΔΟΛ....

08/02/2017 
ΠΗΓΗ:http://paratiritis-peiraia.blogspot.gr                              http://www.typologies.gr- αναδημοσίευση
Μέσα σε πέντε γραμμές της απόφασης του Πρωτοδίκη  για τον ΔΟΛ, που βγήκε το πρωί της Τρίτης, επιχειρείται να σβήσει η ιστορία του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι σε αυτή τη διαδικασία «της φωτιάς» υπερίσχυσε το τραπεζικό δίκαιο.
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και των «ΝΕΩΝ», στη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και θα το κάνουν αυτό για όσο διάστημα υπάρχει ακόμα χαρτί για την εκτύπωση της εφημερίδας. Ωστόσο, το χαρτί τελειώνει, καθώς οι τράπεζες αρνούνται να εκχωρήσουν μέρος των καθημερινών εισπράξεων από τις πωλήσεις του ΔΟΛ για τη στοιχειώδη λειτουργία του Οργανισμού.
Παράλληλα, όμως εξαντλούνται και οι αντοχές των απλήρωτων επί εφτά μήνες εργαζόμενων, οι οποίοι με αξιοπρέπεια εξακολουθούν να κρατούν στη ζωή τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», το ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM», το «In.gr» τα περιοδικά και τις ιστοσελίδες. Με την απλήρωτη εργασία τους, διατηρούν έτσι και την αξία των πλέον πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκουν να πουλήσουν οι τράπεζες για να πάρουν πίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των δανείων που χορήγησαν στον ΔΟΛ και τον εκδότη του.
Στην πραγματικότητα οι περίπου 500 εργαζόμενοι του ΔΟΛ είναι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της υπόθεσης, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των μεγαλύτερων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Κυβέρνηση και τραπεζίτες βάζουν  λουκέτο στο μεγαλύτερο Δημοσιογραφικό Οργανισμό της χώρας, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην ελεύθερη Ενημέρωση των πολιτών και στην πολυφωνία του Ελληνικού Τύπου, εγκαθιδρύοντας έτσι την “Δημοκρατία των Τραπεζών των Δανειστών”.
Πίσω από το εν εξελίξει σκάνδαλο φαίνεται ότι βρίσκονται άλλα “αρπακτικά” της πολύπαθης Ενημέρωσης, που θεωρούν ότι ήρθε η στιγμή να λαφυραγωγήσουν το ΔΟΛ, υφαρπάζοντας τους πολύτιμους τίτλους του (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr, ΒΗΜΑ FM κ.λ.π) έναντι πινακίου φακής, και ρίχνοντας στον “Καιάδα” τους εργαζόμενους, των οποίων οι απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές και οι αποζημιώσεις ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ!
Παράλληλα, οι τράπεζες, στην περίπτωση του ΔΟΛ, επιχειρούν να αποτινάξουν από πάνω τους το στίγμα της διαπλοκής με τους mediaρχες, αλλά και να κλείσουν όπως όπως τα παλιά τευτέρια των “εξυπηρετήσεων” και των κινούμενων στα όρια της νομιμότητας αποφάσεών τους για τους “ισχυρούς”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  στο http://paratiritis-peiraia.blogspot.gr/