ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, την Πέμπτη 9 Φλεβάρη σε σύσκεψη στις 9:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ στις 10 το πρωί!

ΠΕΜΕΝ             ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ             ΠΕΕΜΑΓΕΝ            ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6 Φλεβάρη 2017

          Σε εξέλιξη είναι το οργανωμένο σχέδιο εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, σε βάρος των ναυτεργατών για κατάργηση των ΣΣΕ, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, υποβάθμιση απαξίωση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Αποτελούν κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος των ναυτεργατών οι δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας για  προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα με αναφορά για 150.000 θέσεις εργασίας  (Πλοίαρχους – Μηχανικούς) στην παγκόσμια ναυτιλία για την επόμενη 10ετία, γνωρίζοντας ότι διαρκώς μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις, οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία στην ποντοπόρα ναυτιλία, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, είναι στις κατευθύνσεις των εφοπλιστών για θέσεις εργασίας με βάση τα «διεθνή κρατούντα».
Αυτές τις συνθήκες θέλουν να τις εφαρμόσουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε αυτή την  κατεύθυνση  εντάσσεται το σχέδιο νόμου «Επιθεωρητές/ελεγκτές πλοίων, λιμένων, αναγνωρισμένων οργανισμών», που αποτελεί συνέχεια του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 για την κοινωνική ασφάλιση και φορολογία.      
Αυτή η πολιτική υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν υπάρχει «χρυσή τομή» όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, συνεχίζοντας την προπαγάνδα και επιθετικότητα ο κ.Βενιάμην.
Η ζωή και η κοινωνική πείρα επιβεβαιώνει ότι ή με το κεφάλαιο θα είμαστε ή με τους εργάτες.
Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι και η υποβάθμιση, απαξίωση της ναυτικής  εκπαίδευσης, αυτό επιβεβαιώθηκε στις ΑΕΝ και στην σημερινή έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό η πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι, παραμένει η απαξίωση της  υλικοτεχνικής υποδομής.
          Αυτή η κατάσταση στην ναυτική εκπαίδευση αποτελεί  τροφή για τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος με  έκδοση διπλωμάτων  εξ αποστάσεως, να πληρώνεις για διπλώματα, να πληρώνεις για θέσεις εργασίας.
          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, την Πέμπτη 9 Φλεβάρη σε σύσκεψη στις 9:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ στις 10 το πρωί, να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου για όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες, με επιστροφή των χρημάτων από τις περικοπές  των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα με πολύτιμη παρακαταθήκη τον 9ήμερο απεργιακό αγώνα στις 2-10 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στην Ομόνοια στις 18:30, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, διεκδικούμε:
● Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
● Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
● Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
● Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ