ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

24 ΩΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ μια..."έτοιμη λύση"; Μήπως κόπηκε το ίντερνετ και στο Υπουργείο Ναυτιλίας;


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017   

 http://www.bloko.gr- αναδημοσίευση

www.limenika-nea.blogspot.gr

24 ώρες μετά...ήρθε και η πολυπόθητη επίσημη απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, για το θέμα της σύνδεσης στο διαδικτύο και τις καταγγελίες της ΠΕΑΛΣ ότι 125 υπηρεσίες θα έμεναν από σήμερα χωρίς ίντερνετ.


24 ώρες μετά. Πολύς χρόνος για να ανακοινώσεις μία χορηγία ή καλύτερα πολύς χρόνος για μία ανέξοδη λόγω...χορηγίας δικαιολογία.'Οταν σε κάτι έχεις δίκιο δεν χάνεις λεπτό για να το αποδείξεις και δεν αφήνεις να "σέρνονται" αυτά που σε αδικούν κατά τη γνώμη σου. Δεν στέλνεις την επίσημη απάντηση σου μία μέρα μετά και λίγο πριν τα δελτία ειδήσεων βγουν στον "αέρα".

Γιατί εχθές από το μεσημέρι και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, το σεβαστό μας Υπουργείο δεν είχε έτοιμη την απάντηση της χορηγίας παρά η ενημέρωση ήταν ότι λύση θα βρεθεί και δεν θα διακοπεί η παροχή, γενικώς και αορίστως; Κρατικό μυστικό δεν ήταν, πάντως.

Και εν τέλει για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε η πρώτη και η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης καλο θα ήταν να λείπουν και να μην προκαλούν...



Δουλειά των δημοσιογράφων είναι ασκούν έλεγχο στην εξουσία και των συνδικαλιστών να καταγγέλουν με αποδείξεις τα κακώς κείμενα στον εργασιακό τους χώρο για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό.

Δ.ΒοΓ.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και τη θέτουμε στην κρίση των αναγνωστών.


Με αφορμή ανυπόστατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ και Blog, περί διακοπής του Internet σε 125 Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει ότι:


1. Σήμερα δεν διακόπηκε η παροχή του Internet σε καμία Υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


2. Επειδή έληγε η παροχή Υπηρεσιών Internet, που κάλυπτε τις 125 αυτές Υπηρεσίες, το Υπουργείο, εγκαίρως προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό, οποίος δεν τελεσφόρησε.


3. Το Υπουργείο, μετά από διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τον Όμιλο ΟΤΕ, με την οποία, οι 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν δωρεάνInternet, επί ένα χρόνο. Μέχρι να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, το Υπουργείο είχε δώσει, προληπτικά, οδηγίες προς τις Υπηρεσίες αυτές, για το πώς θα λαμβάνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ επέτρεψε να μη χρειαστεί η εφαρμογή των οδηγιών αυτών.


4. Με τη χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για ένα χρόνο.


5. Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του Internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν είχαν ούτε την επαγγελματική επάρκεια να επαληθεύσουν τα γραφόμενα, στη σχετική ανακοίνωσή τους.