ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΕ Υγείας – Πρόνοιας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση των εργολαβικών την Πέμπτη (23/2) στο υπ. Υγείας!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όχι στις απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες από τα Νοσοκομεία

Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου ΤΩΡΑ – Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στον «καιάδα» της ανεργίας τους εργολαβικούς εργαζόμενους στις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των νοσοκομείων, με τη μοριοδότηση που εφαρμόζει στις νέες συμβάσεις εργασίας.

Αντί να βάλει τέλος στα «σκλαβοπάζαρα» των εργολάβων στα νοσοκομεία, αντί να συστήσει οργανικές θέσεις για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες και να τις καλύψει με μόνιμο προσωπικό, επιλέγει -με τον τρόπο που φτιάχνει τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας- την απόλυση
χιλιάδων εργολαβικών και την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί την επιστροφή των εργολάβων «από την πίσω πόρτα». Χρησιμοποιεί σαν «τυράκι» ότι μετά το τέλος των ατομικών συμβάσεων θα προχωρήσει σε νέες εργολαβίες και στους διαγωνισμούς θα μπορούν να πάρουν μέρος και επιχειρήσεις που θα συστήσουν οι εργαζόμενοι (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Η ΛΑΕ Υγείας – Πρόνοιας καλεί τους όλους τους εργαζόμενους και πρώτα από όλα τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις. Τασσόμαστε υπέρ της υπογραφής εδώ και τώρα συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου στην φύλαξη, την καθαριότητα την εστίαση.


Όλες και όλοι στην συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 23/2 και ώρα 13.00

ΛΑΕ Υγείας – Πρόνοιας
22/2/2017