ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Υποδοχή 19 μαθητών – προσφυγόπουλων που θα παρακολουθούν μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Πειραιάς, 2/02/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα (Πέμπτη, 2.2.2017) η φοίτηση 19 προσφυγόπουλων από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος. Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειριαά και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Δημοτική Αρχή του Περάματος, φορείς της πόλης, σύλλογοι εκπαιδευτικών, μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής και πλήθος κόσμου. Στην συμβολική τελετή υποδοχής προσφέρθηκαν σχολικά είδη που είχαν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία του Δήμου, Σωματείων και μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στο Πέραμα, στον τρίτο σταθμό, μετά το Κερατσίνι και τη Νίκαια της υποδοχής των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα

Η σχολική ζωή αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνικοποίηση, την ομαλή προσαρμογή και ένταξη των παιδιών αυτών αλλά και για την αποτροπή φαινομένων και συμπεριφορών γκετοποίησης.
Στις προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά, είμαι βέβαιος ότι δεν χωρούν φωνές και συμπεριφορές που αναπαράγουν την ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό. Η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή και δεν επιδέχεται διαστρεβλώσεις, ούτε μπορεί να παραχαράσσεται και να διαγράφεται από κανέναν. 
Υποδεχόμαστε σήμερα τα προσφυγόπουλα, με χαμόγελο και με αισιοδοξία, αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τα αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονίων, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας μας είναι και δεδομένη και ισχυρή.
Η εκπαιδευτική κοινότητα, καθηγητές, μαθητές και γονείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης του με τρόπο οργανωμένο και συγκροτημένο. Ενημερώνοντας και παρεμβαίνοντας ώστε να αποκαλύπτουν την παραπληροφόρηση και να μην επιτρέπουν πάνω σ’ αυτό το ανθρώπινο δράμα της προσφυγιάς να αντλούνται πολιτικά οφέλη και να συγκροτούνται ακροατήρια του φασισμού και της μισαλλοδοξία».
                                                                      Από το Γραφείο Τύπου