ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

"Η Ομοσπονδία σε ρόλο εκπροσώπου τύπου του Yπουργού"!

Ε.Π. ΛΣ Βορειοδυτικής Ελλάδος( ΑΠΌ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ-FB)
14 ώρες
Παρακολουθώ τις τελευταίες ανακοινώσεις της Oμοσπονδίας για την θετική έκβαση των θεμάτων του προσωπικού και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν ο κύριος Κυράνης και ο κύριος Τσιάνος βρίσκονται εκτός Σώματος.
Η έκπληξη μου μεγάλωσε, αναφορικά με αυτά που περιέγραψε περί μεταθέσεων. Ειδικότερα:
• Διευκρινίστηκε ότι ο ρόλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων δεν θα αλλάξει χαρακτήρα. Πως δε θα αλλάξει χαρακτήρα εφόσον θα υπογράφει ο Υπουργος; Άρα, την τελική απόφαση για τις ζωές των ενστόλων, θα παίρνει το εκάστοτε πολιτικό πρόσωπο και όχι οι εκλεγμένοι και μη εκπρόσωποι των Στελεχών, με τη Στρατιωτική Ηγεσία
• Οι αποσπάσεις άνω των τριάντα (30) ημερών θα διενεργούνται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων-Αποσπάσεων με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. 

• Παραμένει το υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ακόμη και εντός των Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ. 
• Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.

• Παραμένουν τα 8 έτη ως ελάχιστος χρόνος παραμονής στον τόπο συμφερόντων. Πραγματικά θέλω να ρωτήσω τους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΠΟΕΠΛΣ, δεν γνώριζαν ότι όλα αυτά τα είχαμε το 2013 και τα τέσσερα από τα πέντε ισχύουν και τώρα; Όσο αφορά τις τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα, έχουν υπάρξει συντονισμένες ενέργειες –ανακοινώσεις –επαφές (χωρίς την συνδρομή του Προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ) από την Ένωση της Θράκης και τον Πρόεδρο της, Ζησίδη και τώρα μας λένε ότι ακούστηκε από το νέο Προεδρείο, πραγματικά ποιον κοροϊδεύουν; 
• Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στις Υπηρεσίες οι πίνακες για να δηλώσουν οι Συνάδελφοι παραμονή ή όχι. Το παράδοξο είναι ότι προηγήθηκαν για μια ακόμα χρονιά των πινάκων κενών – κενούμενων θέσεων, ώστε να γνωρίζουν τα στελέχη αν υπάρχουν κενές θέσεις στους τόπους επιλογής τους για να επιλέξουν παραμονή ή όχι. Για μια ακόμα φορά κοιμόσασταν.
Επειδή έχουν δήθεν καλές επαφές με τον Υπουργό, σαν καλοί εκπρόσωποι του και δεν έχουν καμία επαφή με τους συναδέλφους θέλω να τους ενημερώσω, ότι σήμερα η υπηρεσία οφείλει υγειονομικά στους συναδέλφους, σήμερα σε πολλές περιοχές υπάρχουν μονά πληρώματα, σήμερα ενώ στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα έχουν αυξηθεί τα εκτός έδρας, στο Λιμενικό δεν ισχύει, σήμερα οι συνάδελφοι αγοράζουν ιματισμό και εξοπλισμό από την τσέπη τους, σήμερα οι συνάδελφοι πληρώνουν από τη τσέπη τους για αποκατάσταση μικροβλαβών σε πλωτά και χερσαία μέσα, σήμερα κανένας συνάδελφος δεν αποζημιώνεται τις τέσσερεις ημέρες εκτός έδρας της παραμεθορίου, (χωρίς να γίνεται αναφορά και στα στελέχη που υπηρετούν στο Βόρειο Ιόνιο). Σήμερα υπάρχουν συνάδελφοι (εκτός Βόλου –Αττικής ) που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα επί πίστωση σε φαρμακεία, σήμερα κύριοι Κυράνη και Τσιάνο πολλοί συνάδελφοι υποφέρουν. Συντονιστείτε με την πραγματικότητα και αφήστε τις ευχαριστίες στον Υπουργό, είστε συνδικαλιστές όχι εκπρόσωποι τύπου του Υπουργού.
Κύριοι είστε επικίνδυνοι , παραιτηθείτε να τελειώνουμε.
Υ.Γ. Σας προκαλώ να στείλετε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για το Π.Δ. Μεταθέσεων, (αν και δε νομίζω ότι υπάρχουν), ώστε να ενημερωθούν όλα τα στελέχη για τις ενέργειες της ΠΟΕΠΛΣ και όχι του Υπουργού.
Ηγουμενίτσα 10/01/2017
Πρόεδρος Ε.Π.Λ.Σ.Β/ΔΕ
Αλέξανδρος Δροσόπουλος