ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND-ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND 
Συνάντηση με το hr της Wind 
Συνάδελφοι,
στις 19/12/16 το ΔΣ του σωματείου μας είχε συνάντηση με τον κο Καρμίρη σχετικά με την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης και τα τρέχοντα εργασιακά θέματα.
Αρχικά, αναφερθήκαμε στην άρνηση από εποπτεύουσα του τμήματος στο να εγκρίνει σχολικές άδειες συναδέλφων, στηλιτεύσαμε την εντατικοποίηση και την υπερβολική πίεση για υπερωριακή εργασία στα back office τμήματα και όχι μόνο του customer experience και συνδέσαμε αυτό το περιστατικό με τη συνολικά ασφυκτική κατάσταση στο τμήμα, όπου έχουμε πολλές παραιτήσεις ενώ πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στο όριο (ή το έχουν ξεπεράσει) της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.
Για τα παραπάνω αλλά και όσο αφορά τις αλλαγές που δρομολογούνται στο stand by στοNMC,  πέραν από τα τυπικά περί «τήρησης των νομίμων» από την εταιρεία, η απάντηση ήταν η κλασική, «δε γνωρίζω - θα το κοιτάξω».
Σχετικά με την υπογραφή νέας ΕΣΣΕμας ανέφερε ότι έχουν την διάθεση να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μόνο αν έρθουμε με πρόταση για μειώσεις! Κατέστησε μάλιστα σαφή τον εκβιασμό ότι η παρούσα κατάσταση με τη διατήρηση κάποιων απολαβών από την τελευταία Ε.Σ.Σ.Ε. δεν θα διατηρηθεί ες αεί… Για το ζήτημα αυτό τηρήθηκαν πρακτικά τα οποία αναμένουμε από τη διοίκηση για την υπογραφή τους.
Είναι προφανές ότι  η διοίκηση  δεν κάνει βήμα πίσω από την εφαρμογή του σχεδίου της για την ακόμα μεγαλύτερη  αύξηση της ομολογημένης υπερκερδοφορίας για τους μετόχους της εταιρίας μέσα και από την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους είτε με την εντατικοποίηση είτε με τις απολύσεις είτε με την εφαρμογή συνθηκών που οδηγούν σε μια τέτοια εποχή σε παραιτήσεις. H τακτική δεν είναι διαφορετική από αυτή που εφαρμόζουν και οι άλλες εταιρείες του κλάδου και διευκολύνεται από τις κυβερνήσεις με σειρά νόμων, δήθεν διαπραγματεύσεις και αναφορές σε ευρωπαϊκές «βέλτιστες πρακτικές» που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη εφαρμόζουν.
Από  τη δική μας πλευρά πρέπει να μην εφησυχάζουμε και να συσπειρωθούμε συλλογικά για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Δε πρόκειται να διαπραγματευθούμε τι και πόσα θα χάσουμε! Τίποτα δεν κερδήθηκε με παθητική στάση. Οι συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες πληρωνόμαστε, δεν κατακτήθηκαν ούτε από τα γραφεία μας, ούτε με διαπραγματεύσεις συμβουλίων. Διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν με αγώνα του οποίου τους καρπούς απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα όλοι, ακόμα και όσοι δεν συμμετείχαν σε αυτόν.
Το Σωματείο μας, με απόφαση της Γ.Σ., προχωρά σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17. Την ίδια εβδομάδα το Σωματείο εργαζομένων στη Nokia και το Σωματείο εργαζομένων στηCyta που συμμετέχουν μαζί με το Σωματείο μας στο Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στις 31/1/17 και 1/2/17 αντίστοιχα.
Για αυτούς τους λόγους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα επισκεφθούν τα γραφεία της Λ. Αθηνών, της Κηφισίας & του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα:
·         Την Πέμπτη 26/1, θα γίνει περιοδεία-ενημέρωση των συναδέλφων στα κτίρια στο Μαρούσι & στη Λ. Αθηνών.
   Την Τρίτη 31/1 θα γίνει περιοδεία-ενημέρωση των συναδέλφων στο κτίριο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
        Επίσης, έχει προγραμματιστεί η παρακάτω δράση:
Τετάρτη 25/1, ώρα 6μμ κάλεσμα-ενημέρωση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 2/2/17.  Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έχει απαιτήσει την υπογραφή ε.σ.σ.ε. με τους όρους της τελευταίας, για όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους. Αυτήν την απαίτηση είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη αν έχουμε έναν ελάχιστο σεβασμό στις οικογένειές μας και στους εαυτούς μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2/2/17 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.Wind