ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Την απαράδεκτη απόλυση εργαζομένου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, λόγω της ασθένειάς του, από το πολυεθνικό μονοπώλιο της «Παπαστράτος – Philip Morris International» κατήγγειλε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος!

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση για την απαράδεκτη απόλυση χρονίως πάσχοντα εργαζόμενου στη βιομηχανία «Παπαστράτος» 
Την απαράδεκτη απόλυση εργαζομένου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, λόγω της ασθένειάς του, από το πολυεθνικό μονοπώλιο της «Παπαστράτος – Philip Morris International» κατήγγειλε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Η εταιρία εμμένει στην απόλυση, αποκαλύπτοντας έτσι το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής εργοδοσίας και επιχείρησε να συγκαλύψει την πραγματική αιτία της απόλυσης του εργαζομένου, όπως όμως αποδείχθηκε στις τριμερείς συναντήσεις στην επιθεώρηση και στο υπουργείο Εργασίας, η απόλυση δρομολογήθηκε μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του εργαζομένου στο νοσοκομείο. Άλλωστε, η απόλυση κοινοποιήθηκε ακριβώς την επομένη μέρα από την είσπραξη της αποζημίωσης που δικαιούταν ο εργαζόμενος για την νοσηλεία του.
Η κυνική στάση της επιχείρησης, η οποία έχει τον τίτλο του ... «Κορυφαίου Εργοδότη» και φιγουράρει σε εκδηλώσεις με παράγοντες της κυβέρνησης και των κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης διαφημίζοντας το «κοινωνικό» της δήθεν έργο και τις επενδύσεις της, αποκαλύπτει την υποκρισία των διακηρύξεων ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δήθεν «καταπολέμηση των διακρίσεων», «προστασία των ευάλωτων». Η εργοδοτική βαρβαρότητα πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει και εντείνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους εταίρους της, την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απηύθυνε στην Επιτροπή τα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα :
«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα του ταξικού εργατικού κινήματος για : 
- άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης;
- μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και ΣΣΕ με ικανοποιητικούς μισθούς, ανάκτηση των απωλειών;
- καμία απόλυση αναπήρων και χρονίως πασχόντων και μαζικές προσλήψεις αναπήρων και χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ με σταθερή και μόνιμη εργασία;

13/01/2017                            Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ