ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

PEIRATIKO REPORTAZ: ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ. ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...ΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΠΠΑΔΕΣ....-ΣΤΟΧΟΣ¨ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ- ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΑΣ!

"ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Στον Κουρουμπλή χρεώνουν το παρασκήνιο για τα “κοψίματα” στο Ηράκλειο"




Του Θάνου Περβολαράκη   http://www.patris.gr- αναδημοσίευση
www.limenika-nea.blogspot.gr

Θέμα ημερών είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η αποχώρηση από την ενεργό δράση των τεσσάρων υψηλόβαθμων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, δηλαδή του λιμενάρχη Ηρακλείου Δ. Σαϊτάκη, του υπολιμενάρχη Β. Βερυκοκίδη, του τομεάρχη ναυτολογίας και τρίτου τη τάξει στο ΚΛΗ. Γ. Κατσαμάνη και του διοικητή του λιμενικού τμήματος Χερσονήσου Β. Καψή. 



Πρόκειται κυρίως για μια άδικη απόφαση που ελήφθη κάτω από περίεργες διαδικασίες από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και η οποία έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των λιμενικών στο νομό. 

Οι τέσσερις αξιωματικοί του Λ.Σ. μόλις πριν από λίγες ημέρες προήχθησαν στο βαθμό του πλοιάρχου, ωστόσο η προαγωγή τους αυτή μεταφράζεται ως ένας «αποστρατευτικός βαθμός», ο οποίος σηματοδοτεί το τέλος της πορείας τους στο Σώμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του Λιμενικού, για την απόφαση της εξόδου από την Υπηρεσία αποκλειστική ευθύνη έχει ο ίδιος ο υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πίεσε για τους δικούς του λόγους προς αυτή την κατεύθυνση, αδιαφορώντας για τις περί του αντιθέτου προτάσεις, αλλά κυρίως για την πολυετή προσφορά των συγκεκριμένων στελεχών. Μάλιστα, πηγές από το Λ.Σ. που μίλησαν στην «Π» κάνουν λόγο για πρακτικές περίεργες που ακολουθήθηκαν από τον υπουργό, αφού με την απόφασή του αυτή δεν αδικεί μόνο τους προαναφερθέντες αλλά και όλα τα στελέχη του Λ.Σ., τα οποία βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με συναδέλφους τους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Πιο συγκεκριμένα κι ενώ ο κ. Κουρουμπλής πριν από λίγους μήνες υπέγραψε την παράταση μέχρι το 60ό έτος ηλικίας για τη συνταξιοδότηση πυροσβεστών και αστυνομικών, δεν έκανε το ίδιο για όσους υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Κάτι βέβαια που πολλοί πιστεύουν ότι θα το κάνει τους επόμενους μήνες και αφού θα έχουν αποστρατευτεί αρκετοί αξιωματικοί, «τους οποίους δεν θέλει να βρίσκει μπροστά του όσο είναι πολιτικός προϊστάμενος στο Λιμενικό». 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα έχει σταλεί για υπογραφή, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει ο αρμόδιος υπουργός και οι οποίες θεωρούνται ως προδιαγεγραμμένες, θα αποφασιστεί και εάν τα στελέχη που θίγονται από την άδικη αυτή απόφαση προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. 


Νέος λιμενάρχης

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη πάντως ένα έντονο παρασκήνιο για το ποιος θα είναι ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου, ενώ να σημειωθεί ότι με την φημολογούμενη αποστρατεία του λιμενάρχη Ηρακλείου Δ. Σαϊτάκη, μένει κενή και η θέση του περιφερειάρχη του Λ.Σ. μια θέση που κάλυπτε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος. Λιμενικοί είπαν στην «Π» ότι έχει ήδη υπάρξει σχετική διαταγή για την κάθοδο και την ανάληψη καθηκόντων στο ΚΛΗ, ενός πλοιάρχου από τον Πειραιά, ο οποίος όμως φέρεται να μην θέλει κάτι τέτοιο και να τρενάρει την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Λιμεναρχείο της πόλης. 

Δεν αποκλείεται πάντως, εάν τελικώς δεν βρεθεί λύση, αν και η πρόταση αυτό δεν προωθείται έντονα μέχρι στιγμής, ο νέος λιμενάρχης στο Ηράκλειο να είναι ο σημερινός διοικητής της λιμενικής αστυνομίας, αντιπλοίαρχος Ε. Δουβής, ένας νέος αξιωματικός και πολλά υποσχόμενος.


http://www.patris.gr