ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Υπουργός Π.Κουρουμπλής κατά την επίσκεψη του στην Κάλυμνο:Η H επόμενη Ακαδημία ΕΝ που θα ανοίξει, θα είναι στην Κάλυμνο"

www.NDnews-Νησιωτική Διαδρομή

www.limenika-nea.blogspot.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Στην Κάλυμνο έφτασε λίγο μετά τις 6:15 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 επιβαίνοντας στο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης «Γαύδος» ΛΣ 090,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.


Η άφιξη του Υπουργού στην Κάλυμνο καθυστέρησε κατά 4 ώρες από την προγραμματισμένη, που ήταν στις 2:30 το μεσημέρι, αφού υπήρχε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα με επισκέψεις που προηγήθηκαν σε άλλα 4 νησιά στη Σάμο,Αγαθονήσι,Λειψούς, Λέρο.
Στην προβλήτα του λιμένος Καλύμνου όπου κατέπλευσε το «Γαύδος» υποδέχτηκαν τον Υπουργό ο Μητροπολίτης κ.κ Παίσιος ,ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Νικόλαος Καζαντζης, ο Έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος, οι Αντιδήμαρχοι Μικές Ρήγας και Σακελλάρης Τηλιακός,ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνου κ. Δάσκαλος,ο Αερολιμενάρχης Μαθιός Δαγιάσης

Αμέσως μετά την αποβιβάση του, μετέβη στο Επαρχιακό Μέγαρο όπου στο Γραφείο του Επάρχου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές.

Εκ μέρους του Δήμου Καλυμνίων τον Υπουργό καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας και ακολούθως ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΛΤ Σακελλάρης Τηλιακός του έθεσε πολύ συνοπτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Έπαρχο Καλύμνου Ιωάννη Θεμέλαρο, στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκο,στους Περιφερειακούς συμβούλους Μιχάλη Μπούκη και Κώστα Σταυλά ,στους δημοτικούς συμβούλους Νέστωρα Φρατζή και Μιχαήλ Λελέκη και στον εκπρόσωπο του Νοσοκομείο Καλύμνου Διονύσιο Παρασκευόπουλο .

Όλοι όσοι πήραν τον λόγο αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Καλύμνου, εστιάζοντας στην ελλειπή ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην ανάγκη χρηματοδότηση της Σχολής Δυτών αλλά και στην ίδρυση στην Κάλυμνο Ακαδημίας ΕΝ.

Βέβαια τέθηκε και μία σωρεία άλλων θεμάτων, όπως ελλειπούς αεροπορικής σύνδεσης,θέματα τουριστικής ανάπτυξης κλπ, που όμως δεν ήταν αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας, έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα και τα προβλήματα της Καλύμνου ,αναφέρθηκε ότι οι επισκέψεις αυτές στα ακριτικά νησιά έχουν σκοπό να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νησιώτες και οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουν έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική.

Σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που έχει το Υπουργείο με τη Δημοτική αρχή Καλύμνου, είπε ότι θα δει το θέμα της ελλειπούς ακτοπλοικής σύνδεσης προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια .

Για τη χρηματοδότηση της Σχολής Δυτών ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που το εξετάζει το Γραφείο του προκειμένου να το επιλύσει. Επίσης μίλησε και για το θέμα των προσλήψεων που του είχε τεθεί από το Δήμαρχο ,σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο

Για το θέμα ίδρυσης Ακαδημίας ΕΝ στην Κάλυμνο ο Υπουργός ανέφερε:

«Οι αναλυτές λένε ότι η παγκόσμια Ναυτιλία τα επόμενα 10 χρόνια θα έχει ανάγκη 150.000 στελεχών Α΄Τάξεως. Θέλω η Ελλάδα να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι απ’αυτό. Άρα σημαίνουμε συναγερμό στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης των Ακαδημιών.Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη Σχολή που θα ανοίξει ,εγώ σας εμπιστεύομαι, ότι θα είναι στην Κάλυμνο».

Κλείνοντας ο Υπουργός τόνισε: είμαστε ανοικτοί προς τη Δημοτική Αρχή και το Επαρχείο, για οποιαδήποτε θέματα ακόμα κι αν δεν άπτονται του Υπουργείου Ναυτιλίας για να παρέμβουμε,να πιέσουμε και να επιλύσουμε. Θα υπάρχει ανοικτή επαφή και συνεργασία όπως μέχρι τώρα.

Ακολούθως ο Υπουργός έδωσε τον λόγο στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη και στον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ήλθαν στη σύσκεψη προς το τέλος της, αφού μετά την άφιξη τους στην Κάλυμνο μετέβησαν στο Επιμελητήριο και συναντήθηκαν με τους αλιείς του νησιού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ο Υπουργός επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου και συναντήθηκε με το Λιμενάρχη και τα στελέχη και αμέσως μετά αναχώρησε με τη συνοδεία του, με σκάφος του Λιμεναρχείου για Μαστιχάρι Κω.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Υπουργού στην Κάλυμνο.

Σε επόμενη δημοσίευση θα αναρτηθεί video από τη σύσκεψη στο Επαρχείο.