ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

¨"Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό, με ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που ζούμε"!

ΠΕΜΕΝ       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ    ΠΕΣ/ΝΑΤ     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

20 Γενάρη 2017

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν την κινητοποίηση των αγροτών, που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, για την Δευτέρα 23 Γενάρη 2017, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέτρα που προωθεί η Τρόϊκα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως συνέχεια, των εξοντωτικών μέτρων, των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτές οι δυνάμεις που προωθούν και ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά υπονομεύουν το βιοτικό επίπεδο των ναυτεργατών, των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Μετά τον 9ημερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, ενάντια στον 4387/16 για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το νόμο λαιμητόμο, για το δικαίωμα στην εργασία με συγκροτημένα εργασιακά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την επίθεση που δεχτήκαμε από κυβέρνηση,  κεφάλαιο προωθώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσουν και στον αγώνα που ξεκινάτε.    
Αυτό που θέλουμε να διακηρύξουμε είναι ότι είμαστε στην ίδια πλευρά για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Ζούμε την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό, με ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που ζούμε.
Να πάρουν θέση τα ναυτεργατικά συνδικάτα και να καλέσουμε τους ναυτεργάτες και τους άλλους εργαζόμενους σε νέους απεργιακούς αγώνες.
Απάντηση θα δώσουμε στο δρόμο του αγώνα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ