ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σύλληψη ημεδαπών στο Ηράκλειο για κατοχή ποσότητας καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου – Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην Ζάκυνθο!

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 21 και 39 ετών, προέβησαν  πρωινές ώρες χθες,  στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για λαθρεμπόριο καπνού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διενέργειας ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. οχήματος των ανωτέρω ημεδαπών  βρέθηκαν  δύο (02) τσουβάλια τα οποία περιείχαν το καθένα δέκα κιλά και διακόσια γραμμάρια (10,200γρ.) καπνού χύμα, συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων (20,400γρ.) χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία Ε.Φ.Κ. και δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ύψος των τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων εξήντα έξι και εβδομήντα πέντε λεπτών (4.666,75 Ε)
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνού και το ανωτέρω Ι.Χ. όχημα.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από ιδιώτη για τον εντοπισμό στη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΓΑΣΙΟΥ” ν. Ζακύνθου και έμπροσθεν της οικείας του, μιας μαύρης σακούλας απορριμάτων περιέχουσα   πιθανόν ναρκωτικών ουσιών.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι η ανωτέρω σακούλα περιείχε δέκα (10) αυτοσχέδια συσκευασμένα δέματα τα οποία περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάναβης μικτού βάρους είκοσι (20) κιλών τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.