ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό κ.Κουρουμπλή Παναγιώτη και Οικονομικές Υπηρεσίες ΥΝΑΝΠ...

Σύσκεψη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό κ.Κουρουμπλή Παναγιώτη και Οικονομικές Υπηρεσίες ΥΝΑΝΠ 
Ελεγκτήριο Δαπανών – Ισοδύναμα μέτρα – Επίδομα παραμεθορίου
Σε συνέχεια της συνάντησης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ την 3-01-2017 (εδώ) με τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφού αξιολογήθηκε η σοβαρότητα των όσων καταθέσαμε σε θέματα οικονομικής φύσεως που αφορούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο κ. Κουρουμπλής Π. συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού Νεκτάριου,του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιου, του Νομικού Συμβούλου του ΥΝΑΝΠ, των συμβούλων του κ. Υπουργού αλλά και των  Οικονομικών Υπηρεσιών ΥΝΑΝΠ.
Στη συνάντηση που προκλήθηκε μετά από τις διαρκείς παρεμβάσεις μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Κουρουμπλής μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αποφυγή αρνητικών εξελίξεων, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες τη λήψη άμεσων ενεργειών σε αυτή τη κατεύθυνση καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε παραλείψεις ή αδράνειες να επιφέρουν επιζήμια αποτελέσματα στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Ελεγκτήριο Δαπανών
Ο κ.Υπουργός ζήτησε, μετά την τοποθέτησή μας, την άμεση στελέχωση του Ελεγκτηρίου Δαπανών κατά προτεραιότητα από Οικονομικούς Αξιωματικούς και σε συνέχεια από προσωπικό που να έχει σχετική εμπειρία στο αντικείμενο.
Λάβαμε τις διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους των Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ και παρά την έκδηλη ανησυχία μας, ότι τόσο οι χρόνοι αλλά και οι διαδικασίες ενταλματοποίησης των δαπανών (οδοιπορικά, ιατροφαρμακευτικά, επιδόματα συνοδών σκύλων, λοιπές προμήθειες για Λιμενικές Αρχές, πλωτά-χερσαία μέσα κ.α.) δε θα παρουσιάσουν καθυστέρηση και προβλήματα στο τρέχον έτος.
  • Επίδομα παραμεθορίου
Ζητήσαμε την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το επίδομα παραμεθορίου που δικαιούνται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες της ακτογραμμής του Αιγαίου και της Θράκης δηλαδή στις περιοχές της χώρας μας που προβλέπεται η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο κ.Κουρουμπλής, αφού έδωσε κατευθύνσεις για  την εξεύρεση μόνιμης λύσης και νομοθετικής ρύθμισης του επιδόματος παραμεθορίου για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς προϋποθέσεις (μετακινήσεις-εγκρίσεων και έκδοση διαταγών), ζήτησε την ισομερή και δίκαιη κατανομή των ποσών που προβλέπονται ανά έτος σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους της παραμεθορίου.
  • Ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών
Για το μείζον θέμα των ισοδύναμων μέτρων ο κ.Υπουργός μας ενημέρωσε για  τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχος του κ. Δρίτσας Θεόδωρος.
Σύμφωνα με αυτές, τα χρήματα που θα απατηθούν από το ΥΝΑΝΠ ως  ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών, θα αντληθούν από κωδικούς του Υπουργείου που αφορούν άλλες δαπάνες.
Ως θετικό στοιχείο αναφέρθηκε το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του ΥΝΑΝΠ, για το 2017, τα ποσά που έχουν προβλεφτεί καλύπτουν τις  μισθολογικές  ωριμάνσεις και προαγωγές των στελεχών του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς ΥΝΑΝΠ για τα ισοδύναμα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε τις ενέργειες και των συναρμοδίων Υπουργών για τα Σ.Α και τις Ε.Δ. και φυσικά την αποδοχή των προτάσεών μας στο σύνολό τους από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη Γεώργιο.
Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε ικανοποιημένοι από τη στάση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη καθώς τα αποτελέσματα της   συνεργασίας της Ομοσπονδία μας τόσο με τον ίδιο αλλά και με το Υπουργικό του επιτελείο , θα έχουν θετικό πρόσημο για το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης