ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Εμείς ζητήσαμε σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε διάταξη συμπεριληφθεί να λύνει προβλήματα , να αποκαθιστά αδικίες, να μη θίγει διατάξεις που με κόπο και αγώνες έχουν κατακτηθεί!

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη κ Υφυπουργού ΥΝΑΝΠ                                     Μυτιλήνη 20-01-2017
Την  19-01-2017 με τη ευκαιρία της επισκέψεως του Υφυπουργού ΥΝΑΝΠ κ Σαντορινιού Νεκτάριου στη έδρα της Γεν Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη, αιτηθήκαμε  συνάντηση  μαζί του, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ κ Αρμπουνιώτης Νικόλαος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Πλοίαρχος ΛΣ κ Πασσάδης Νικόλαος .

  Θέσαμε θέματα που θεωρούμε ότι αυτή τη χρονική περίοδο είναι τα πιο σημαντικά και ενημερωθήκαμε από το κ Υφυπουργό, για ζητήματα που ήδη γίνονται ενέργειες .Έτσι μας ενημέρωσε ότι ήδη το θέμα του κτιριακού βρίσκεται κοντά στη οριστική λύση του, με κύριο γνώμονα  την λειτουργικότητα των υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση του πολίτη και βέβαια το ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον. 
Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι είμαστε πια στη τελική ευθεία για τη λύση ενός θέματος το οποίο εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται , έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κατά καιρούς ώστε να βρεθεί λύση  και που τους τελευταίους μήνες μετά τη επίσκεψη του Αρχηγού  Αντιναυάρχου ΛΣ κ  Ράπτη Σταμάτη και Υπαρχηγού Αντιναυάρχου ΛΣ κ Κλιάρη Θεόδωρου οι προσπάθειες εντατικοποιήθηκαν και φαίνεται να τελεσφορούν με τη έμπρακτη βούληση της πολιτικής ηγεσίας.
    Κατόπιν ενημερωθήκαμε για τη πορεία της κατάρτισης του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί και μας διαβεβαίωσε ότι είναι δεδομένη η βούληση για αποδοχή δίκαιων αιτημάτων που  αφορούν το προσωπικό, ενώ πέραν αυτού εμείς ζητήσαμε σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε διάταξη συμπεριληφθεί να λύνει προβλήματα , να αποκαθιστά αδικίες, να μη θίγει διατάξεις που με κόπο και αγώνες έχουν κατακτηθεί και τέλος αφού ολοκληρωθεί  η σχετική διαβούλευση να κατατεθεί σύντομα.
    Στη συνέχεια θέσαμε το θέμα των τεσσάρων ημερών εκτός έδρας και τη λύση που πρέπει να δοθεί ώστε να τις λαμβάνουμε χωρίς προβλήματα στο σύνολο τους ως ποσό και όλοι όσοι υπηρετούμε στις περιοχές που αφορά, χωρίς τους γνωστούς περιορισμούς, κάτι που τελικά μπορεί να συμβεί με τη καταβολή τους ως επίδομα παραμεθορίου, αφού υπάρχει και σχετική παλαιότερη δικαστική απόφαση. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε στη διαβίβαση της στο υπουργείο προκειμένου να μελετηθεί ώστε να εξετασθεί αν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη επίλυση του όλου θέματος.
  Για το ζήτημα τω φαρμάκων στην  Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, άλλη μια φορά θέσαμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπου κατά ένα ανεξήγητο λόγο και μετά από επανειλημμένες προσπάθειες όλων μας, δεν έχουν πρόσβαση οι συνάδελφοι μας σε αυτά, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν μάλιστα δεν συμβαίνει το ίδιο στη Μυτιλήνη, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος όπως και η Ένωση μας συμπεριλαμβάνει το σύνολο του Νομού Λέσβου και τα τρία νησιά.
  
    Θέσαμε το θέμα της ενίσχυσης της υπηρεσίας  σε προσωπικό και μέσα αφού το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού με διάφορες μορφές και νέες συνεχώς εξελίξεις μας επιβαρύνει πολύ εργασιακά έχοντας ήδη μεγάλη διάρκεια , ενώ η ενίσχυση δεν αφορά μόνο τις εργασιακές συνθήκες, αλλά την επαρκή ανταπόκριση μας σε τόσο ποικιλόμορφο όγκο δουλειάς, ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε το παράδειγμα ως Σώμα και ως  Χώρα, χωρίς έκπτωση στη ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία στην συνάντηση αυτή να θέσουμε προβλήματα που μας αφορούν ουσιαστικά , σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και είναι σημαντικό ότι ο κ Υφυπουργός  και εξ αιτίας του ότι προέρχεται από μια ακριτική περιοχή, ήταν ενημερωμένος και γνώστης των  ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε για αυτό θεωρούμε ότι βάσιμα ελπίζουμε πως θα δοθούν άμεσες λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε.  
      Με τιμή
                 Για το Δ.Σ.
                 Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

         ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος                                                        ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιο