ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πυροσβεστών στην Αθήνα!

Η Εφημερίδα των Συντακτών- Αναδημοσίευση

pirosvestis.jpg

Από προηγούμενη διαμαρτυρίαΣτην Αθήνα βρίσκονται σήμερα πυροσβέστες | EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωράει το μεσημέρι στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τα προβλήματα σε αυτό.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με πορεία προς τη Βουλή «απευθυνόμενοι τόσο στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ασκήσουμε περισσότερη πίεση, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους».
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΥΠΣ τονίζει ότι «μετά και τις τελευταίες παραδοχές του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Νικολάου Τόσκα, ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέο μισθολόγιο με προτάσεις που προκαλούν και τις δικές του αντιρρήσεις εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας και καλούμε για ακόμα μια φορά τον Πρωθυπουργό της Χώρας να βάλει τέλος στις ανησυχίες μας, δίνοντας σαφή εντολή στο οικονομικό του επιτελείο, να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των ενστόλων».
Στο σχετικό κάλεσμα οι πυροσβέστες ζητούν ενίσχυση σε προσωπικό με προσλήψεις, την επίσπευση των διαδικασιών μονιμοποίησης των Π.Π.Υ. Υπαλλήλων και συμπαρίστανται «στο δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών, να σεβαστεί η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και να μην προχωρήσει στο ξεσπίτωμα χιλιάδων συναδέλφων».
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, από ομογενοποίηση του προσωπικού του, από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δη μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας.