ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Παραιτήθηκε ο Γ. Θεοτοκάς από Γ.Γ. του ΥΕΝ...

www.pireas2day.gr-αναδημοσίευση
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/01/2017
Παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο κ. Γιάννης Θεοτοκάς.

Η παραίτηση του κ. Θεοτοκά είχε υποβληθεί στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εδώ και περίπου ένα μήνα, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί καθώς περίμενε να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Γ. Θεοτοκάς ανακοίνωσε, την Τετάρτη, την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Σημειώνεται ότι ο Γ. Θεοτοκάς τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο από τον προηγούμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα και σε λίγες ημέρες συμπλήρωνε δύο χρόνια σε αυτή τη θέση.

Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Θεοτοκά δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να αναζητηθούν στον προγραμματισμό για σειρά παρεμβάσεων στο τομέα ευθύνης του.

Άλλωστε ο ίδιος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι στον τομέα ευθύνης του «ανοικτά θέματα, βεβαίως, παραμένουν αρκετά. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους».

Ένα από τα «βαριά» θέματα, που είχε ξεκινήσει να «τρέχει» ο Γ. Θεοτοκάς ήταν η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, στο οποίο συμφωνούσε και ο κ. Δρίτσας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γιάννης Θεοτοκάς ήταν η εξής:
«Έχω υποβάλει από τα μέσα Δεκεμβρίου την παραίτηση μου στον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κύκλος της παρουσίας μου στο Υπουργείο ολοκληρώνεται με την ικανοποίηση ότι πολλές παρεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί στους τομείς ευθύνης μου υλοποιούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Ανοικτά θέματα, βεβαίως, παραμένουν αρκετά. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους. Στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές για καλή επιτυχία στο έργο τους.»