ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Παναγιώτης Κουρουμπλής: « Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νησιώτες ». Επίσκεψη της Ηγεσίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. σε Σάμο και Αγαθονήσι!

Τα προβλήματα των ακριτικών νησιών, που είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, το μεταφορικό κόστος και οι ζημιές των λιμανιών που σηκώνουν τεράστια βάρη, κατέθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι αρμόδιοι φορείς της Σάμου και του Αγαθονησίου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τον Υπουργό συνοδεύουν ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης.
Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στο Βαθύ, όλοι οι φορείς του νησιού σημείωσαν τη βελτίωση που έφεραν στο νησί οι αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα τελευταία δύο χρόνια, με νέα και γρήγορα πλοία. Σημείωσαν την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να αμβλυνθούν τα κόστη των υψηλών ναύλων.
Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενωτική εικόνα που παρουσίασαν οι φορείς. «Εκλαμβάνω την παρουσία όλων σας και όλων μας των θεσμικών εκπροσώπων ως εθνική παρουσία. Οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουμε έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική. Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Στο επόμενο δεκαήμερο θα κληθείτε στην Αθήνα και θα συζητήσουμε την τουριστική προβολή των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, ώστε να αντισταθμιστεί η όποια εικόνα δημιουργήθηκε από το βάρος που σήκωσαν τα νησιά, διαχειριζόμενα με άψογο τρόπο την προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας. Σημείωσε ότι με αντίστοιχες κινήσεις στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 30% ο τουρισμός στη Λαπεντούζα.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι η νησιωτική πολιτική είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. «Θέλουμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς των νησιωτών και θέλουμε στενή και άμεση συνεργασία με τους φορείς για να βοηθήσουμε να αμβλυνθούν τα προβλήματα. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας και η πόρτα του γραφείου μας θα είναι ανοιχτή», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός. Στη συνάντηση που έγινε στο Αγαθονήσι, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να καλυφθούν με δορυφορικό τηλεοπτικό σήμα όλα τα νησιά.
Η περιοδεία της ηγεσίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Ανατολικό Αιγαίο συνεχίζεται με επισκέψεις σε Αγαθονήσι και Λέρο.