Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

pros peiratikoi@yahoo.gr                  20.01.2017

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών
ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ
 Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχ/σεων Πειραιά
Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά
 Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών - Συνδικάτο Οικοδόμων Παρ. Πειραιά 

19 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ,
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2017 , στις 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Τα Σωματεία μας καταγγέλλουν τη τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένεια σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.
Τα Σωματεία μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει του εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Η εγκληματίες νεοναζί της χρυσής αυγής θα κάνουν ότι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι, και για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν την χρυσή αυγή όλα αυτά τα χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής του Πειραιά να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. στο ΠΕΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ