ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ένα ισχυρό "όπλο" στη διάθεση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης
ekriti.gr

www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση


Ένα ακόμη ισχυρό όπλο ενάντια στην εγκληματικότητα όπως τη μεταφορά παράνομων και επικίνδυνων φορτίων, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη διάθεση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα όχημα τύπου βαν που διαθέτει όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα τα οποία περνούν από ακτίνες Χ το εσωτερικό άλλων οχημάτων που ενδεχομένως να μεταφέρουν παράνομο και επικίνδυνο φορτίο από και προς το Λιμάνι του Ηρακλείου. 



Το βαν που περνά από ακτίνες Χ το εσωτερικό άλλων οχημάτων

Και επειδή τον τελευταίο καιρό οι υποθέσεις μεταφοράς τέτοιου είδους φορτίων που απασχόλησαν το Λιμεναρχείο δεν είναι λίγες, κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση του Λιμενικού με το συγκεκριμένο όχημα. 
Σύμφωνα με τα όσα λέει στο ekriti.gr ο γενικός Περιφερειακός Διοικητής του ΛΣ στην Κρήτη και Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σαϊτάκης, τέτοιο όχημα διαθέτουν λιμάνια που καθημερινά χρησιμοποιούνται ως πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα όπως των Πατρών αλλά και της Ηγουμενίτας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βαν είναι κατασκευής του 2014 και είναι σε θέση να ελέγξει ανά πάσα ώρα και στιγμή ύποπτα οχήματα, όπως νταλίκες και άλλα που επιχειρούν να εισέλθουν και να εξέλθουν με παράνομο φορτίο. 



Φωτογραφίες αρχείου: Πως φαίνεται το παράνομο φορτίο όταν περνάει από τον έλεγχο του βαν

Με αυτό εδώ το όχημα, το έργο των Λιμενικών γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον αλλά και πιο εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι οι ακτίνες με τις οποίες σκανάρει το εσωτερικό άλλων οχημάτων, είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις τα πάντα, λέει ο κ. Σαϊτάκης που μετά από επαφές που είχε με το αρμόδιο υπουργείο κατάφερε να το φέρει και στο Ηράκλειο. Ο ίδιος καταλήγει με το σχόλιο ότι «είναι ένα ισχυρό όπλο στη διάθεση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης συνολικότερα».