ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η διευκόλυνση νησιωτών και επιβατών και τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας με εκπροσώπους του ΣΕΕΝ!

Γρ. Μ.Μ.Ε και  ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

6:47 μ.μ.



Σε πολύ καλό κλίμα, διεξήχθη χθες συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Σακέλλης, έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής των Ακτοπλόων σε ομάδες και επιτροπές εργασίας που αφορούν θέματα της ακτοπλοΐας, ζήτημα για το οποίο ο υπουργός έδωσε τη θετική του γνωμοδότηση.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τον ΣΕΕΝ για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα λιμάνια, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε θέματα λιμενικών υποδομών. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε προτάσεις, ώστε να διευκολύνονται, σε κάθε λιμάνι, οι επιβάτες, αλλά και το δέσιμο των πλοίων.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σακέλλης έθεσε το θέμα των διαγωνισμών για την ανάθεση των δρομολογίων, κυρίως σε ότι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της ανάθεσης. Όπως εξήγησε όσο μακρύτερος είναι ο χρόνος της ανάθεσης του δρομολογίου, τόσο βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε αντιστοίχως να βελτιώνονται και οι συνθήκες του ταξιδιού. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα.
Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ακόμα την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των νησιωτών με τα δρομολόγια, κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών.