ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΣ/ΝΑΤ: Με πείσμα στους αγώνες και πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!!!!!!


ΠΕΣ-ΝΑΤ
Αρ. Πρωτ. 24/2017                                                    Πειραιάς 25/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 20/01/2017 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκκρεμούσε μετά την μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση μας στην Αθήνα τις 15/12/2016.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό τέθηκαν όλα τα ζητήματα που μας αφορούν.

Ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης που κατά τη γνώμη μας δεν λύνει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Πέρα από τη γενική υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις συντάξεων δεν δεσμεύτηκε για καμία λύση των προβλημάτων που τέθηκαν εκ μέρους μας.

Το μόνο που υποσχέθηκε είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν καταβληθεί τα εφάπαξ και οι συντάξεις που εκκρεμούν έως το 2016.

Όλοι οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών ενώσεων δήλωσαν ότι δεν πείθονται γιατί το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και ψηφίστηκε από όλους και τη σημερινή κυβέρνηση είναι αρνητικό και περιλαμβάνει μέτρα εκτός των άλλων όπως την «προσωπική διαφορά» και τον «δημοσιονομικό κόφτη» που είναι εργαλεία περικοπών.

Το σωματείο μας η ΠΕΣ/ΝΑΤ παίρνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και έχοντας την πείρα από τους αγώνες που είχαν αναπτυχθεί καλούμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν το σωματείο μας και να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για μια άλλη που θα παίρνει υπόψη της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων.

Με πείσμα στους αγώνες και πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣ/ΝΑΤ