ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«Πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών»...

ΠΟΕΠΛ.Σ 
Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη 
Κοιν: Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο
κ. Υπουργέ,

PEIRATIKO REPORTAZ

Με την από 2/1/2017 επιστολή μας, σας είχαμε θέσει το μείζον ζήτημα της ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 236 του ν.4389/2016. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έχετε πραγματοποιήσει τόσο εσείς όσο και ο προκάτοχός σας.
Στη σύσκεψη της 5ης Ιανουαρίου 2017 υπήρξε η ενημέρωση ότι τα χρήματα που θα απατηθούν από το ΥΝΑΝΠ ως ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών, θα αντληθούν από κωδικούς του Υπουργείου που αφορούν άλλες δαπάνες. Επιπλέον ως θετικό στοιχείο αναφέρθηκε το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του ΥΝΑΝΠ, για το 2017, τα ποσά που έχουν προβλεφτεί καλύπτουν τις μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα στελέχη που έλαβαν μισθολογική ωρίμανση/προαγωγή στη μισθοδοσία Ιανουαρίου, στη συνέχεια, με τις μισθοδοσίες μηνός Φεβρουαρίου, επέστρεψαν στην μισθολογική κατάσταση μηνός Δεκεμβρίου 2016.
Ζητάμε, η αρμόδια υπηρεσία να ενημερωθεί σχετικά ώστε να μην προχωρά σε πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών.
Ως Ομοσπονδία αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δικές σας οδηγίες ώστε να αποφευχθεί μια αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος         ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης