ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τα 6 θέματα που “καίνε” τους στρατιωτικούς έθεσε η ΠΟΕΣ στον Καμμένο! Τι απαντήσεις πήρε...

www.militaire,gr-αναδημοσίευση

marines
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποδοχών των στρατιωτικών. Η ΠΟΕΣ του έθεσε έξι ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς . Ποια είναι αυτά τα θέματα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

–  υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, που κέρδισε η Ομοσπονδία  για όλους τους στρατιωτικούς, για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
–  δυνατότητα παραμονής στο στράτευμα όσων επιθυμούν πέραν της 35ετίας, προς συμπλήρωση 40ετούς συντάξιμης υπηρεσίας.
–  βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας.
– εναρμόνιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ το έτος 1990 με το ισχύον νομικό καθεστώς, σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξή τους.
–  επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης για τις άδειες του προσωπικού, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
–  επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης μοριοδότησης των μεταθέσεων, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ “ο ΥΕΘΑ δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επέλθει καμία περαιτέρω μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών, ενώ θα μελετήσει με προσοχή τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τις οποίες και θα υιοθετήσει προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις για την ανακούφιση του προσωπικού”.
Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση μετά από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Αν κρίνουμε από τις συναντήσεις και το πρόγραμμά του ,ο Καμμένος μάλλον έχει ήδη αναρρώσει.