ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Στο αρματαγωγό «Λέσβος» 500 πρόσφυγες!

Η εφημερίδα των συντακτών- αναδημοσίευση

armatagogo-lesvos.jpg

Το αρματαγωγό «Λέσβος» στο λιμάνι της ΜυτιλήνηςEUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Έφτασε το μεσημέρι στη Λέσβο το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που θα φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες, από τον καταυλισμό της Μόριας, που λόγω του χιονιά είναι θαμμένος κάτω από χιόνι.

Το αρματαγωγό «Λέσβος» έφτασε στο νησί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.», Γιώργος Παγούδης, από το απόγευμα θα αρχίσει η μεταφορά και φιλοξενία των προσφύγων στο πλοίο.
Η διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Μόρια είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί άνθρωποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού.
Η απόφαση για την αποστολή του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Ήδη από τη Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί ο καταυλισμός της Μόριας, είχε ανακοινώσει ότι «έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά περίπου 130 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, κυρίως οικογενειών με παιδιά που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη Λέσβο».
Χώρους στέγασης έχει εξασφαλίσει και η «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ», μη κερδοσκοπική εταιρεία εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Επίσης, με ενέργειες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν ανοίξει χώροι που έμεναν κλειστοί για να στεγάσουν άμεσα γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα.