ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Σχιστό πραγματοποίησαν στις 10.1.2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Πειραιάς, 12/01/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Φιλοξενίας διαβιούν 710 άτομα.
 Πρόκειται κατά κύριο λόγο για πολυμελείς οικογένειας με παιδιά, που προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
 Όλες οι οικογένειες στεγάζονται σε προκατασκευασμένους, θερμαινόμενους οικίσκους.
Παράλληλα, οι συνολικές υποδομές του Κέντρου (αποθήκες, πλυντήρια, χώροι υγιεινής) εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Στο Κέντρο Φιλοξενίας υλοποιείται εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, και όχι μόνο, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να ενταχθούν κατά το δυνατόν ομαλότερα στη σχολική ζωή.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφέρει: 
«Η επίσκεψή μας στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σχιστού δεν είναι συγκυριακή, δεν υπακούει σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι, οι φορείς της περιοχής, και η Περιφερειακή Ενότητα  Πειραιά από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν και ανέλαβαν να διαχειριστούν, σε συνεργασία με την πολιτεία, το προσφυγικό ζήτημα στον Πειραιά είχαν υποστηρίξει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας οργανωμένων και συγκροτημένων δομών, ως τη μοναδική επιλογή που μπορεί να είναι λειτουργική, αποτελεσματική και να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες με σεβασμό και όρους αξιοπρέπειας ακυρώνοντας, παράλληλα, φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Στο Σχιστό, με την καθημερινή συνεισφορά και υποστήριξη των υπηρεσιών των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου – Δραπετσώνας εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου. 
Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να βρούμε λύση στο ζήτημα της έλλειψης μεταφραστών και να ληφθούν πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η σίτιση. Τα παραπάνω, ξαναθέτουν στη συζήτηση και την ανάγκη της έγκαιρης και βέλτισης αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, σε αντιδιαστολή με την κατασπατάλησή τους μέσω κάποιων «φαντομάδων» ΜΚΟ».

                                                                      Από το Γραφείο Τύπου