ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Έτσι πήραν –με μεγάλη αγωνία! – το δώρο οι εργαζόμενοι του MEGA!

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

http://harddog-sport.blogspot.gr   αναδημοσίευση

Έτσι πήραν –με μεγάλη αγωνία! – το δώρο οι εργαζόμενοι του MEGA

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ 1΄» ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΣΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 
Με ποδοσφαιρικό ντέρμπι, και μάλιστα με αμφίρροπο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος την κατάσταση που βίωσαν οι 500 εργαζόμενοι του
Mega καθώς τελικά η καταβολή του δώρου έγινε κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις τους "αγώνα" και αφού ο ένας εκ των μεγαλομετόχων (Βαρδινογιάννης) ενημέρωσε λίγο πριν "το σφύριγμα της λήξης", δηλαδή προτού κλείσουν οι τράπεζες, ότι θα καλύψει το ποσό των 130.000 ευρώ που απέμενε για να καταβληθεί το δώρο στους πολύπαθους εργαζόμενους του Μεγάλου Καναλιού.

Η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο καθώς οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί περίμεναν έστω και μια μικρή αχτίδα φωτός στην εκπνοή του έτους, αλλά και χρήμα στους λογαριασμούς για να αντεπεξέλθουν τόσο στις εορταστικές μέρες όσο και στην επέλαση εξόδων και υποχρεώσεων που φέρνει το 2017.

Η διαρροή της πληροφορίας 

Τελικά, και ενώ οι περισσότεροι είχαν χάσει τις ελπίδες τους, άρχισε η διαρροή της πληροφορίας για την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού από την πλευρά Βαρδινογιάννη. Ωστόσο μέχρι να ξεκινήσουν τα πρώτα μηνύματα στα κινητά από τις τράπεζες ότι το χρήμα είναι στον λογαριασμό, έσπασαν καρδιές. Τυχεροί όσοι τα πήραν πρώτοι και η αγωνία τους έληξε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ κάποιοι άλλοι περίμεναν για κάπως περισσότερη ώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή καρτερώντας από το ηλεκτρονικό σύστημα να δείξει το ποθούμενο.

Για 9 μήνες απλήρωτοι οι εξωτερικοί συνεργάτες 

Η καταβολή του δώρου μπορεί να έδωσε μια μικρή ανάσα προτού φύγει το 2016, ωστόσο οι εργαζόμενοι του Mega μετρούν 6 μισθούς που δεν έχουν καταβληθεί ενώ ο Ιανουάριος που μπαίνει σε λίγες ώρες θα είναι ο 7ος που θα τρέχει με την καταβολή κάποιου ποσού να είναι αβέβαιη. Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται όμως και αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες του Mega, κυρίως οπερατέρ (περίπου 15 συνεργεία δηλαδή πάνω από 40 εργαζόμενοι), οι οποίοι παραμένουν για 9 μήνες απλήρωτοι και ενώ ήδη έχουν κόψει τιμολόγια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν τον ΦΠΑ και τρέχουν οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Το δώρο μπορεί να ήταν κάτι, αλλά σίγουρα οι εργαζόμενοι του καναλιού δεν ελπίζουν σε καλύτερες μέρες αφού από εδώ και πέρα ουδείς γνωρίζει πότε (και εάν) καταβληθεί σύντομα κάποιο ποσό από τους μισθούς που τους οφείλει η επιχείρηση.

** Πληρώνει και ο Μπόμπολας στον Πήγασο. Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Τι έγινε σήμερα (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ στους Zoornalistas)