ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κουρουμπλής καλεί ΠΝΟ...

Η Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

pno-apergia-koroublis.jpg

Έκκληση να λήξει η απεργία και να ξεκινήσει ο διάλογος EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
   Νέο κάλεσμα σε διάλογο κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να αναστείλει την απεργία, η οποία συμπληρώνει σήμερα μία εβδομάδα, και να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή και την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως δεν αυξάνονται οι φορολογικές εισφορές των ναυτικών, σημειώνει ότι δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας.
Κάνει, λοιπόν έκκληση, στους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις (τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής) και να προσέλθουν σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου.
Ανακοίνωση για τις απεργίες εξέδωσε και ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) κάνοντας λόγο για πρωτοφανείας σε διάρκεια κινητοποιήσεις και σημειώνοντας ότι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους των νησιών, στο επιβατικό κοινό και στη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να διακόψει άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις 
Αναλυτικά:
Η πρωτοφανής σε διάρκεια απεργία της ΠΝΟ και των πληρωμάτων των Ακτοπλοϊκών πλοίων έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών μας, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα στη διακίνηση εμπορευμάτων με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών. 
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να διακόψει άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποκαθιστώντας την ομαλότητα στα νησιά μας. 
Επιπλέον εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε ότι αφορά στην αύξηση της φορολογίας των ναυτικών, η οποία θα έχει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στη Ναυτιλία μας, στην καλή εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των νησιών μας, στον τουρισμό της Χώρας και στην προστασία των Εθνικών μας συμφερόντων σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας. 
Σημειωτέον ότι η ΠΝΟ έχει αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.
Στην χθεσινή της ανακοίνωση, άλλωστε, η ΠΝΟ κατηγόρησε τον κ. Κουρουμπλή ότι « με  τις προσωπικές του δηλώσεις και δεσμεύσεις όχι μόνον δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα υποτιμά την νοημοσύνη τους, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. «Αυτός και η κυβέρνηση είναι αμέτοχοι του "εγκλήματος" ότι για όλα φταίνε οι ναυτικοί και όχι βέβαια οι κυβερνώντες, που δημιουργούν τα προβλήματα και σε κάθε περίπτωση δεν δίνουν λύσεις» προσθέτει.