ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

¨ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ- ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΛΙΜ.ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ!



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307
E – mail : metallo.attikis@gmail.com 
                                                                                                           Πειραιάς 24/10/2016
Α.Π. 146/2016
 Προς :  Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

  Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης

  Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας

 Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα Δευτέρα 24/10/2016 , κατά την διάρκεια ελέγχου που είχε προγραμματιστεί στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου στο Πέραμα από την Μικτή Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια   Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, τα μέλη της Επιτροπής παρεμποδίστηκαν από τον ίδιο τον κ. Σπανόπουλο , ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων , να εισέλθουν για έλεγχο στον χώρο του Ναυπηγείου .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου , ο οποίος με περίσσιο θράσος, υβρίζοντας και απειλώντας τα μέλη  της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, που ενώ επέβαιναν  σε Υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου, παρουσία και εκπροσώπου του Λιμενικού Τμήματος Περάματος , δεν τους επέτρεψε να μπουν στο Ναυπηγείο  .
Πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 21/10/2016 κατά την διάρκεια ελέγχου στο συγκεκριμένο Ναυπηγείο , διαπιστώθηκε ότι υπήρχε συνεργείο που εκτελούσε εργασίες χωρίς άδεια και με ανασφάλιστους εργαζόμενους , ενώ επιβλήθηκαν από την Επιτροπή οι ανάλογες κυρώσεις . Δεν είναι άλλωστε  η πρώτη φορά που Εργοδότες αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους ελέγχους από τις Μικτές Επιτροπές με ανάλογο τρόπο .
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τέτοιου είδους ενέργειες ,  την στιγμή που δίνουμε καθημερινή μάχη ώστε οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και ουσιαστικοί στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες , καθώς  επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει  εργατικά ατυχήματα λόγω της ελλιπούς εφαρμογής των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας , όπως  επίσης  μαύρη και ανασφάλιστη εργασία .
Σοβαρές ευθύνες φέρει η Κυβέρνηση , που ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων , απαξιώνει την διαδικασία των ελέγχων , οπλίζοντας  τα χέρια των Εργοδοτών ώστε να καταστρατηγούν την νομοθεσία και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων .
ΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά τις Αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους να βάλουν φρένο σε τέτοιου είδους πρακτικές .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                 ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ