ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εργαζόμενοι “Απογευματινής” προς εξεταστική της Βουλής: Καλέστε και τον Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο!

απογευματινηΔεν τελείωσε ο κύκλος των εξετασθέντων εκδοτών που περνούν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων.
Η τουλάχιστον δεν πρέπει να τελειώσει, αφού η επιτροπή οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της το επίσημο αίτημα που κατέθεσαν στη Βουλή οι εργαζόμενοι της Απογευματινής για κλήση προς εξέταση του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.
Η «Απογευματινή» ήταν η πρώτη εφημερίδα που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 χωρίς να δοθούν ποτέ αποζημιώσεις στους 130 εργαζομένους, ενώ δεν τους δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Ήταν δηλαδή το πρώτο «κανόνι» της κρίσης στο χώρο των μίντια, πολύ πριν ακολουθήσει η χιονοστιβάδα στο δημοσιογραφικό χώρο.
Το αίτημα που κατατέθηκε και το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου, συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον ιστορικό ενός «προαναγγελθέντος και πολύ ύποπτου θανάτου», αλλά και από έγγραφα, όπως την καταγγελία που είχε γίνει στο ΣΔΟΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν, όχι μόνο εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ».
Υπενθυμίζουμε ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί τρεις φορές για το «δόλιο» της αιτήσεως πτώχευσης που επιδίωκε η επιχείρηση. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 810/2011 απόφασή του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης της αιτούσας σε πτώχευση και μάλιστα ότι η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση καταχρηστικά, με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη. Το 2012 κατατέθηκε δεύτερη αίτηση πτώχευσης, η αποία αποσύρθηκε. Ακολούθησε και τρίτη αίτηση πτώχευσης, η οποία επίσης απορρίφθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σειρά λοιπόν έχει ο κ. Σαραντόπουλος να βρεθεί ενώπιος ενωπίον με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.