ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Συζήτησε για όλα τα μεγάλα ζητήματα- Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας!


http://www.creteplus.gr     ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Ηράκλειο | 30/08/2016
 
Συζήτησε για όλα τα μεγάλα ζητήματα- Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας
Τις καλύτερες εντυπωσεις εχει αποκομίσει από τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Κρήτη ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Αυτό τόνισε ο ίδιος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη διάρκεια όλων των συναντήσεων που είχε με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Δρίτσας από το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΗ και την Περιφέρεια Κρήτης, ως το Δήμο Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να ακούσει όλες τις θέσεις των επικεφαλής των παραπάνω φορέων, αλλά και να τοποθετηθεί για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν και στην Κρήτη.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε φυσικα το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις Αρχές και τη στήριξη του έργου τους προς όφελος των πολιτών.
Από την πλευρά είπε -τόσο σήμερα, όσο και χθες- ότι η κυβέρνηση έχει βουληση και σχέδιο για την αντιμετωπιση των προβλημάτων. Παράλληλα αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που πρέπει να τεθουν σε εφαρμογή για την ανάπτυξη του λιμανιού και την αξιοποίηση της δυναμικής που έχει ήδη, αλλά και σε κινήσεις που αφορούν άλλα θέματα, όπως τα υδατοδρόμια.
 Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Επίσης, ο υπουργός στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε στο σκάφος «Γαύδος» με το αοποίο αύριο αναμένεται να αναχωρήσει για την Γαύδο.

Νίκος Ηγουμενίδης
Με αφορμή τη σημερινή τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, για την προσφορά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης μέχρι και σήμερα, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή έχει διαχειριστεί με ηρωικό τρόπο την είσοδο στη χώρα χιλιάδων προσφύγων, τόσο στη θάλασσα, όσο και στις απόκρημνες ελληνικές βραχονησίδες σε όλο το μήκος του Ανατολικού Αιγαίου.
Οφείλουμε να εξάρουμε τους αφανείς ήρωες που έδωσαν και δίνουν καθημερινά ένα συγκλονιστικό αγώνα σώζοντας κυριολεκτικά μέσα από το νερό χιλιάδες ψυχές ως πράξη ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας.
Οφείλουμε παράλληλα να παραδεχτούμε ότι το προσφυγικό αποτελεί ιστορικό φαινόμενο που απαιτεί συντεταγμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση, έτσι ώστε η Ε.Ε. να παίξει τον ιδιαίτερο και βαρύνοντα σταθεροποιητικό και δημοκρατικό της ρόλο.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το προσφυγικό στην Ελλάδα  - και βέβαια και στη Κρήτη -  δεν προσφέρεται για μικροπολιτική σπέκουλα.
Η Κρήτη δεν φοβάται ένα επεξεργασμένο σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων σε οργανωμένες δομές και σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Από όπου κι αν προέρχονται, οι μισαλλόδοξες δηλώσεις και φωνές που είδαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας δεν ταιριάζουν ούτε στην ιστορία, ούτε στο ήθος, ούτε στο διαχρονικά ουμανιστικό και δημοκρατικό ρόλο και συμβολή της Κρήτης.
Δικαίως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης τιμά σήμερα σε ειδική εκδήλωση την προσφορά του Λιμενικού Σώματος -  Ελληνικής Ακτοφυλακής».