ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει!

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την προφυλάκιση του ή όχι | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Εν αναμονή της κρίσης του δικαστικού συμβουλίου Πειραιά βρίσκεται ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που προκάλεσε την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την προφυλάκιση του ή όχι, μετά την διχογνωμία που προέκυψε ανάμεσα στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα ύστερα από το πέρας της απολογίας του 77χρονου ο οποίος κατά το κατηγορητήριο φέρεται να έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με συνέπεια να εμβολίσει τη βάρκα με τους τουρίστες, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς κατά συρροή.
Όπως είναι ήδη γνωστό η 5η ανακρίτρια Πειραιά είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, διαφωνία που θα λύσει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του, ενώ μέχρι τότε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο καταλογίζει σε βάρος του 77χρονου, ότι οδηγώντας το σκάφος του «αφενός με υπερβολική ταχύτητα για τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή και δη την πυκνότητα της θαλάσσιας κυκλοφορίας ενόψει του θέρους και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, αφετέρου επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αποδεχόμενος ότι διαταράσσεις τοιουτοτρόπως την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας και τη συνέπεια αυτής (της διατάραξης) δυνατότητα προκλήσεως κινδύνου σε άνθρωπο, επέπεσες λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξες με το ανωτέρο σκάφος στο μέσο περίπου της δεξιάς πλευράς του πλοίου με όνομα “ΕΓ-Τ/Ρ ΑΝΤΩΝΙΑ” στο οποίο επέβαιναν 24 άτομα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης επήλθε η βύθιση του πλοίου, οι επιβαίνοντες σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα και επήλθε ο θάνατος των τεσσάρων, ενώ προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τουλάχιστον πέντε εκ των επιβαινόντων».
Αντίθετα από την πλευρά του ο 77χρονος απολογούμενος υποστήριξε πως δεν έτρεχε, ενώ αποδίδει ευθύνες στο τουριστικό σκάφος «Αντωνία» και τον χειριστή του (σ.σ. που είναι ανάμεσα στους νεκρούς), καθώς όπως ισχυρίζεται βρισκόταν αριστερά της δικής του πορείας και ο ίδιος είχε προτεραιότητα.