ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Συμπληρωματικές διώξεις & άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητεί ο Κούγιας....

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Παναγιώτη Μαυρίκου Aκόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέθεσε η οικογένεια Κατιφέ (έχασε την 5χρονη Σεβαστή και τον πατέρα της στην Αίγινα) την εκπροσώπησή της. Ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ της οικογένειας των θανόντων ενώ έλαβε και αντίγραφα της δικογραφίας.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υπογράμμισε πως έχει ζητήσει να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις, αλλά και να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των επιβαινόντων στο σκάφος.

Συγκεκριμένα ζήτησε να γίνουν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματιών εναντίον όσων φυγάδευσαν τους δράστες. Να διερευνηθεί ότι διεπράχθη απ' όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα στην υπόθεση -και δεν έκαναν αυτονόητες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις- το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας.
Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Λιμεναρχείου Αίγινας που δεν προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός πως δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος.

Συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου 

Στο μεταξύ, ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, Θρασύβουλου Λυκουρέζου, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα στην Αίγινα.
Το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά καλείται να άρει τη διαφωνία που έχει προκύψει μετά την απολογία του 77χρονου ανάμεσα στην ανακρίτρια Πειραιά, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισής του, και τον εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι το σκάφος του είχε προτεραιότητα έναντι της λάντζας, την οποία δεν του παραχώρησε -ο νεκρός πλέον- καπετάνιος της και εξ αυτού την εμβόλισε με αποτέλεσμα τις γνωστές τραγικές συνέπειες.