ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ («ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ») ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Π.Λ.Σ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2016!

20/08/2016

ΘΕΜΑ : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!

Κύριε εκπρόσωπε της παρατάξεως «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», η πυξίδα που επικαλείστε προφανώς θέλει ρύθμιση, καθόσον τα λόγια σας στερούνται προσανατολισμού και συνοχής!
Σε απάντηση λοιπόν της από 18/08/2016 ανάρτησης τόσο στη ΠΕΑΛΣ όσο και στο προφίλ σας στο facebook, καθώς και σε παντός τύπου blogs και κλειστές ομάδες (δείτε εδώ) σας παραθέτουμε τα εξής : 

1. Η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης μας έπαψε να υφίσταται την 30-07-2016 όπως εσείς μνημονεύεται σε έγγραφο σας .Ως εκ τούτου ο ισχυρισμός σας ότι δύο μέλη του απερχόμενου Δ.Σ στράφηκαν κατά του εαυτού τους, είναι τουλάχιστον άστοχο. Η εφορευτική επιτροπή εκλέχτηκε ομόφωνα από όλα τα παρόντα μέλη της Γ.Σ που έγινε στη Σύρο την 30-07-2016, στην οποία παρεμπιπτόντως συμμετείχατε και εσείς. Δεν τέθηκε καμιά άλλη υποψηφιότητα πέρα των τριών που εκλέχτηκαν, ούτε προτείνατε και εσείς κάποια. Άλλωστε εσείς σαν Πρόεδρος οφείλατε να το προτείνετε όπως και πολλά άλλα(π.χ. την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στην Γ.Σ) κάτι που δυστυχώς δεν πράξατε.
 2. Αν οι εκλογές που αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γ.Σ δηλαδή τα παρόντα μέλη σε αυτή ήταν παράνομη και αντικαταστατική θα έπρεπε εφόσον διατείνεστε για την εμπειρία σας, να είχατε κάνει σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του 1264/82 αίτηση με υπογραφές του 1/50 των τακτοποιημένων μελών προς το Πρωτοδικείο..δεν είστε ούτε δικαστής ,ούτε εισαγγελέας για να κρίνετε εσείς αποφάσεις των Οργάνων της Πολιτείας.
 3. Ξαναδιαβάστε την πρώτη εκλογική εγκύκλιο γιατί παρασύρεστε σε εσφαλμένη ανάγνωση των αποφάσεων. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί ότι η πρόταση που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης και προφανώς δεν έγινε κατανοητή από εσάς , αναφερόταν σε διαδικασία κατά την οποία για τις Υπηρεσίες εκτός της Έδρας της Ένωσης θα πραγματοποιούνταν εκλογές με Συστημένη Επιστολή, το μόνο που άλλαζε στην πρόταση αυτή σε σχέση με το Καταστατικό είναι το κάτωθι :
 ➢ Αντί η ΕΦ.Ε να αποστέλλει τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους στα Λ/Χ-Υ/Χ-Λ/Σ σε ένα φάκελο όλα μαζί, χωρίς να προσδιορίζεται πως θα μοιραστούν, πότε και πως τα μέλη θα ψηφίσουν με τρόπο που να διαφυλάσσεται η μυστικότητα της ψήφου και η άνευ επηρεασμού βούληση του κάθε μέλους να επιλέξει αυτό που πραγματικά επιθυμεί, η ΕΦ.Ε με την (κατά πλειοψηφία) απόφαση της Γ.Σ κλήθηκε να παρευρεθεί, χωρίς την παρουσία και του δικαστικού υπάλληλου, σε όλες τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες και με την αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών, να προσέρχεται ένας-ένας, με την επίδειξη της υπηρεσιακής του ταυτότητας να παραλαμβάνει όλα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών καθώς και τον εκλογικό φάκελο, να ψηφίζει μυστικά και να ρίχνει τον φάκελό του στην κάλπη, έτσι ώστε να δημιουργείται στο μέλος η εικόνα(που είναι και πραγματικότητα) της ασφάλειας και της αδιαβλητότητας της διαδικασίας προκειμένου να εξασφαλίζεται η ανόθευτη επιλογή των υποψηφίων - συνδυασμού της αρεσκείας του. Με το πέρας της διαδικασίας ψηφοφορίας στην εκάστοτε Λιμενική Αρχή θα άνοιγε η κάλπη, παρουσία Αντιπροσώπων των συνδυασμών και θα τοποθετούνταν κάθε ένας ειδικός έντυπος φάκελος σε προπληρωμένο συστημένο φάκελο, θα σφραγιζόταν και θα υπογραφόταν από τα τρία (03) μέλη της ΕΦ.Ε και θα αποστελλόταν από αυτήν μέσω ΕΛ.ΤΑ στην ειδική εκλογική θυρίδα στην Έδρα της Ένωσης αυθημερόν.
Για το λόγο αυτό και τα Σαββατοκύριακα δεν επιλέχθηκε να γίνει ψηφοφορία σε καμία Λιμενική Αρχή, πέραν της Έδρας της Ένωσης. Πουθενά δεν αναφέρθηκε η καταμέτρηση ψήφων στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ώστε να απαιτείται παρουσία

Δικαστικού Αντιπροσώπου, άλλωστε όπως αναφέρεται ρητά και στο άρθρο 15 του Καταστικού περί Αρχαιρεσιών, ότι οι Αρχαιρεσίες διενεργούνται στην Έδρα της Ένωσης για δύο συνεχόμενες ημέρες.
 ➢ Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι τα έξοδα διαμονής και σίτισης της ΕΦ.Ε, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ θα καλύπτονταν από την ΕΠΛΣ Κυκλάδων. Το ποσό που χρειαζόταν να καλυφθεί για τις δέκα μέρες διαμονής και σίτισης της ΕΦ.Ε, καθώς και τα έξοδα των φακέλων και των ψηφοδελτίων, σίγουρα δεν ξεπερνούσαν το ταμειακό διαθέσιμο που παρουσιάστηκε στην Γ.Σ . Άλλωστε στην Δημοκρατία δεν χωράνε εκπτώσεις. 
 Επρόκειτο δηλαδή ξεκάθαρα για βελτίωση του τρόπου ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και όχι για αλλαγή του τρόπου αυτού, ώστε οι εκτός της έδρας της ένωσης ψηφοφόροι να επιλέξουν ανεπηρέαστα, ελεύθερα και ανεμπόδιστα και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επηρεασμού της ελεύθερης και ανεπηρέαστης βούλησης των Μελών. Θεωρούσαμε και προσδοκούσαμε ότι το απερχόμενο Δ.Σ θα επικροτούσε μια τέτοια απόφαση, να διευκόλυνε το έργο της ΕΦ.Ε και όχι να αναζητούσε προφάσεις για τη μη υλοποίηση της αποφάσεως. Η επιστήμη θα μπορούσε να σηκώσει τα χέρια ψηλά, από τη στιγμή που μια τόσο απλή και καθαρή πρόταση δεν μπόρεσε να γίνει εύκολα κατανοητή.
4. Οι εκλογές δεν ξεκίνησαν (από Φολέγανδρο) με τον τρόπο που αποφασίστηκε, διότι εσείς δεν το επιθυμούσατε.
5. Αποτελούμε Πανελλαδική Πρωτοτυπία διότι, Τρία χρόνια τώρα, η Ένωση μας δεν πραγματοποίησε καμία Τακτική Γενική Συνέλευση (ετήσια) . Αλήθεια… γιατί;;;
 6. Σας θυμίζουμε κε Εκπρόσωπε ότι η Εφορευτική Επιτροπή παραιτήθηκε μετά από συνεχείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις .
7. Η Γ.Σ. της Μυκόνου, αποσκοπούσε στον διχασμό των Συναδέλφων και στην Δημιουργία άκαρπων και ανώφελων εντυπώσεων.
 8. Εσείς κύριε Εκπρόσωπε που έχετε μάθει να συνδικαλίζεστε με υποσχέσεις και παχιά λόγια , μάθετε πως οι νέοι άνθρωποι που βγήκαμε μπροστά αλλά και οι έμπειροι συνάδελφοι που μας πλαισιώνουν, έχουμε σκοπό την διαφάνεια και την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και σε όλα ΑΥΤΑ δεν θα κάνουμε καμία ΕΚΠΤΩΣΗ!
9. Όσο αφορά την ΄΄ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΄΄ σας, σας γνωρίζουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.
10. Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί!!! Όχι στο facebook ή στα ανώνυμα blogs αλλά σε κάθε έναν συνάδελφο..
 11. Κλείνοντας, πάντα καλοπροαίρετα και καλόπιστα, την ύστατη τούτη στιγμή, σας Καλούμε σε παύση της στείρας αντιπαράθεσης.
Σας καλούμε σε σύγκληση προθέσεων και αντιλήψεων με γνώμονα την Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών με διαδικασία διαυγή-φερέγγυα-αδιάβλητη και ανόθευτη. 
Άμα τελικά το θελήσετε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, αδιαίρετα και αδιάσπαστα θα έχουμε κάνει το μεγάλο προς τα εμπρός βήμα, τόσο για την Ένωση όσο και για τους Συναδέλφους μας.

 Εκ της Παρατάξεως «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»