ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, με την οποία δικαιώνονται οι πολύχρονοι αγώνες του λαού της Πάτρας. Ξεκινάμε…!».

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα με Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη για την απόδοση τ

ου θαλασσίου μετώπου στον Πατραϊκό λαό, με την οριστική Παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων 


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 28/07), συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και συνεργάτες του, με θέμα την υλοποίηση της Κυβερνητικής εξαγγελίας και της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον  Πατραϊκό λαό, με την οριστική Παραχώρησή του  στο Δήμο Πατρέων.
Στη συνάντηση εκτός του Υπουργού και του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Αικατερίνη Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας Νικόλαος Κοντοές και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος.
Ο Υπουργός παρουσίασε τις γενικές κατευθύνσεις της Κυβερνητικής πρότασης σε σχέση με τους παραχωρούμενους χώρους, καθώς και τη νομική διαδικασία υλοποίησής της, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι αποτελεί δικαίωση των αγώνων του Πατραϊκού λαού για την Παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ., παρουσίασε τα αναλυτικά στοιχεία της πρότασης.
Σύμφωνα με την πρόταση, παραχωρούνται τόσο οι χώροι εκτάσεως 3.500 τ.μ. που παραχωρούνταν με την Προσωρινή Σύμβαση Παραχώρησης του 2012, όσο και άλλοι πέραν αυτής, ενώ η προτεινόμενη διαδικασία, απλοποιεί και επιταχύνει την παραχώρηση.
Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε όλα σχεδόν τα θέματα, πλην ενός μόνον, που χρήζει διευκρινήσεων. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επιφυλάχθηκαν, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.
Εντός των επομένων ημερών θα διατυπωθεί  γραπτώς  και με κάθε λεπτομέρεια η πρόταση που παρουσιάσθηκε και θα αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή, ώστε να οριστικοποιηθεί και να δρομολογηθεί η άμεση υλοποίησή της.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Η Κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, με την οποία δικαιώνονται οι πολύχρονοι αγώνες του λαού της Πάτρας. Ξεκινάμε…!».