ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Noor One: Ισόβια σε πέντε κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Την πρότασή της για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noοr one» τον Ιούνιο του 2014 ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, Μαρία Τρουπή, στη δίκη που διεξάγεται στα στρατιωτικά δικαστήρια του Ρουφ.
Συγκεκριμένα για τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης και είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης, στον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη ή «κάπτεν Τζορτζ», που είχε κριθεί και αυτός ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Όσον αφορά τους τέσσερις Τούρκους που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, προτάθηκε για τους τρεις η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ κατά άτομο και στον τέταρτο δώδεκα χρόνια με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη μεταφορά.
Για έναν Ιρανό που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμηση και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, προτάθηκε η ποινή των 20 χρόνων με πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Σε δύο άτομα που φέρονται ως συνεργάτες του 42χρονου εφοπλιστή προτάθηκε για τον έναν η ποινή των 12 χρόνων με απλή συνέργεια (Σ. Λάγιος) και για τον άλλον η ποινή των 20 ετών για μεταφορά κατ' εξακολούθηση (Καρτσώνης).
Για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια τρεις Έλληνες επιχειρηματίες (Α. Κοτσώνης -πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός-, Π. Φάρος, Β. Κουρούβανης), που φέρονται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της φυλάκισης δώδεκα ετών.
Επίσης, ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορούνταν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν καταδικαστική για την πλειονότητα των Ελλήνων κατηγορουμένων αλλά δεν εισακούστηκε από την έδρα του δικαστηρίου, η απόφαση της οποίας την προηγούμενη εβδομάδα «έριξε στα μαλακά» τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές θα ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου, ενώ ότι η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλα τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών.
Σημειώνεται ότι στην υπόθεση του «Noor one» 18 από τα 32 άτομα κρίθηκαν αθώα.