ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» ....

ανακοίνωση «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών»


Αναλυτικά, σε παρέμβασή της προς το υπουργείο η παράταξη τονίζει:
«Κύριε Υπουργέ,
Μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους ότι κατά τη διάρκεια της μετάβασης των πυροσβεστικών οχημάτων και των πληρωμάτων τους για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Χίο, με πλοίο της γραμμής, ενώ παραχωρήθηκε καμπίνα και διατροφή για τους οδηγούς, δεν υπήρξε ανάλογη μέριμνα για τους υπόλοιπους πυροσβέστες.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι, μετά από πολύωρο ταξίδι για το νησί της Χίου, έμειναν νηστικοί και άυπνοι και καταπονήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, πριν ακόμα εμπλακούν στο συμβάν. Στη συνέχεια με την άφιξη στο νησί, αρκετοί συνάδελφοι ξεκίνησαν αμέσως εργασία χωρίς να ξεκουραστούν καθόλου.
Επίσης, σήμερα το απόγευμα (26-07-2016) γνωστοποιήθηκε στους πυροσβέστες ότι θα παραμείνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς μέχρι το πρωί τις 27-07-2016. Τους γνωστοποιήθηκε, μάλιστα, ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η ανάπαυσή τους σε κατάλυμα για την επόμενη ημέρα που θα αποχωρήσουν από το μέτωπο.
Κύριε Υπουργέ, απαιτούμε άμεσα:
  • Να τηρηθεί ανθρώπινο ωράριο εργασίας καθώς και να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για την ξεκούραση των συναδέλφων κατά το διάστημα που δεν θα βρίσκονται στο συμβάν.
  • Να χορηγηθεί πλήρης διατροφή, στο σύνολο των συναδέλφων μας, για όσες μέρες χρειαστεί να παραμείνουν στο νησί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
  • Να εξασφαλιστούν για όλους τους συναδέλφους, κατά την επιστροφή τους, ίδιες παροχές στο ταξίδι (καμπίνα - διατροφή) και να αποζημιωθούν για τα έξοδα που έχουν δαπανήσει κατά τη μεταφορά τους στο νησί (έξοδα σίτισης)».