ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Υπευθύνου πρωτοβάθμιων Ενώσεων και Πλωτών Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στον Λιμενικό Σταθμό ΜΗΘΥΜΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ!


Επίσκεψη Υπευθύνου πρωτοβάθμιων Ενώσεων και Πλωτών  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στον Λιμενικό Σταθμό ΜΗΘΥΜΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Την 19/07/16 επισκέφθηκα τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας Λέσβου συνομίλησα με το προσωπικό του Σταθμού καθώς και με μέλη του πληρώματος ΠΛΣ-610 όπου ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις Ασφαλιστικό, ΤΑΛΣ και ΛΑΠ και στην συνέχεια κατέγραψα τα κυριότερα προβλήματα τους:
-Υπερεργασία.
-Μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου το τελευταίο χρονικό διάστημα.
-Περαιτέρω ενίσχυση και τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο με αποσπάσεις προσωπικού προκειμένου να χορηγηθούν κανονικές άδειες στα πληρώματα του ΠΛΣ-610.
-Αύξηση της ελάχιστης οργανικής σύνθεσης του Σταθμού σε τουλάχιστον 12 άτομα.

-Χορήγηση νέου ιματισμού και μέσων ασφαλείας(αλεξίσφαιρα γιλέκα).
-Αύξηση των αμειβομένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.
-Να σταματήσει από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου μας η επιστροφή των υποβληθέντων πλεύσιμων από τα σκάφος με πρόσχημα μικροδιορθώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθυστέρηση στην πληρωμή τους.
-Το κτήριο που στεγάζεται ο Σταθμός είναι μικρό οίκημα εντός του τουριστικού λιμενίσκου του Μολύβου χωρίς κρατητήρια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την εκτίναξη των αριθμών του μεταναστευτικού. Προτείνεται από το προσωπικό η μεταφορά του Σταθμού στο κοντινό και κυριότερο Λιμάνι της Πέτρας το οποίο διαθέτει και πύλη SCHENGEN λόγω της προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων τους θερινούς μήνες.   
 ατεύθυνση για την  επίλυση των προβλημάτων τους.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μου στην ακριτική Μήθυμνα Λέσβου το συμπέρασμα μου είναι ότι μια «χούφτα» λιμενικοί που επανδρώνουν τον Λιμενικό Σταθμό και το σκάφος 19άτομα δηλαδή κατόρθωσαν να διαχειριστούν χωρίς πρόβλημα τους ασύλληπτους αριθμούς εισροών του τελευταίου ενάμιση χρόνου:
(Α΄ εξάμηνο 2015:5762 άτομα, Β΄ εξάμηνο 2015:6003 άτομα και Α΄ εξάμηνο 2016:4825 άτομα)
Το άξιο αυτό στελεχιακό δυναμικό στην ανωτέρω Υπηρεσία και το πλήρωμα του ΠΛΣ-610  δίνει καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό, με επαγγελματισμό ασκώντας υπερεργασία.
Δεν χρειάζονται μόνο τα συγχαρητήρια και τα ευχολόγια αλλά ζητούν από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να αφουγκραστεί τα προβλήματα που τους απασχολούν και να τα προωθήσει για επίλυση.
Εμείς από την πλευρά μας ως ο αντιπροσωπευτικότερος  συνδικαλιστικός φορέας του Λ.Σ θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την  επίλυση των προβλημάτων τους.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ 
Πρόεδρος ΕΠΛΣ ΝΔΕ   
Υπεύθυνος Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Υπεύθυνος Πλωτών Μέσων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.