ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΕΑΛΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016…

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/100/16

Σε συνέχεια της από 24-06-2016 ανακοίνωσής μας αναφορικά με την υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων από 01 Ιανουαρίου 2016, σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος για την έναρξη της διαδικασίας, από την αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη παρέμβασή μας, οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης καθώς και οι Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντωνυποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικά από τον υπόχρεο και την ή τον σύζυγο, μέσω της ενιαίας διαδικτυακής εφαρμογής στο πληροφοριακό σύστημα ΠΟΘeN και της διεύθυνσης URL https://www.pothen.gr. 

Η προβλεπόμενη προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ετήσιας Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. έτους 2016 λήγει το αργότερο τρεις μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φυσικών προσώπων, ήτοι στις 18 Οκτωβρίου 2016 (παρ. 2 του άρθρου 1 του N.3213/2003). 

Διευκρινίζεται επίσης: 

Για να συνδεθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ οι υπόχρεοι και οι σύζυγοι αυτών πρέπει να κάνουν χρήση των προσωπικών κωδικών τους στο taxisnet.  

Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς taxinet, δεν είναι δυνατή:

Η ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αν η ίδια είναι υπόχρεη
ή
Η υποχρεωτική έγκριση των περιουσιακών της στοιχείων που δηλώθηκαν από τον υπόχρεο σε υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης σύζυγό της.

Τέλος, για την αποφυγή προβλημάτων κατά την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής, είναι απαραίτητη η έγκαιρη απόκτηση διακριτών κωδικών taxisnet, από κάθε φορολογούμενο.

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

1:44 μ.μ.