ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Επιστολή της Ενωσης Λ.Σ. Αττικής: Καμία μέριμνα για τους λιμενικούς των μέτρων τάξης στο λιμάνι του Πειραιά!

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016                   http://www.limenikos.gr   αναδημοσιευση

Προς Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία ΥΝΑ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
             κ. Αρχηγέ Λ.Σ.
             κ. Α' Υπαρχηγέ Λ.Σ.
Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τότε που το λιμάνι του Πειραιά μετατράπηκε σε πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών. Χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να διαβιώνουν κάτω από τις γνωστές πλέον σε όλους απαράδεκτες αλλά και επικίνδυνες συνθήκες.
Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας για την ακαταλληλότητα του χώρου, από κάθε άποψη, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή τους.
Όπως θα γνωρίζετε για τη φύλαξη αυτού του πρόχειρου καταυλισμού, δεδομένου ότι δεν έχουν σταματήσει οι έντονες διενέξεις και οι συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, απασχολούνται καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα δεκάδες συνάδελφοι λιμενικοί, ακόμα και με αποσπάσεις από άλλες περιοχές. Το λιγότερο που θα μπορούσε να τους προσφέρει η Υπηρεσία είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, - καύσωνας τώρα, βροχή και κρύο το χειμώνα- χωρίς να τους παρέχεται το παραμικρό! Οι μικρές ομπρέλες για τον ήλιο, κάτω από τις οποίες προσπαθούν να βρουν λίγη δροσιά κατά τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΣΤΕΙ ενώ κανείς δεν έχει μεριμνήσει για ένα φορητό ψυγειάκι στα σημεία "σκοπιάς", για λίγο δροσερό νερό...
Οι προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών παραμονής των προσφύγων μας τιμούν και ως Σώμα και ως λαό. Όμως η μέριμνα και η φροντίδα μας ας επεκταθεί και στους Λιμενικούς που φροντίζουν όλη μέρα και όλη νύχτα να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους ασφαλείς αλλά και να πράξουν όλα όσα χρειάζονται προκειμένου το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα για όλους όσοι κινούνται σε αυτό.
Είμαστε σίγουροι ότι θα επιληφθείτε του θέματος και θα μεριμνήσετε ώστε οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας να βελτιωθούν προς όφελος όλων.
Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας
Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης