ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ στη ΣΥΣΚΕΨΗ την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 10.30 πμ, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ!



ΠΕΜΕΝ                            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                     ΠΕΕΜΑΓΕΝ

27 Ιούνη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΝΑΤ επιβεβαιώθηκε η στάση των ταξικών δυνάμεων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ ότι στόχος και επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να συγκροτηθεί άτυπη επιτροπή στα πλαίσια του Υπουργείου Εργασίας, για να συζητήσουν την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016, για την κοινωνική ασφάλιση και την άμεση φορολογία.

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε υποβάλει από τις 13 Μάη 2016, «από ποιες υπηρεσίες και με ποιες προϋποθέσεις διαμορφώνονται οι όροι συνταξιοδότησης (κύρια – επικουρική – εφ’ άπαξ) μετά την ισχύ του παρόντος νόμου».  
Απορρίφθηκε και από την ΕΕ της ΠΝΟ η πρόταση για συγκρότηση άτυπης επιτροπής για την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 και επαναβεβαιώθηκε η θέση μας για ανάκληση του αντεργατικού – αντιασφαλιστικού νόμου. Οι εκπρόσωποι των  ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ  υπογραμμίσαμε για άλλη μία φορά ότι τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΝΟ γι αυτούς τους άτυπους κοινωνικούς διαλόγους.
Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε την οργάνωση και την κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων. Σε κάθε άλλη περίπτωση προσφέρουν υπηρεσίες στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των εφοπλιστών.
     Για άλλη μία φορά τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε ναυτεργάτες, συνταξιούχους, να δυναμώσει η οργάνωση στο δρόμο του ταξικού αγώνα για τα οξυμμένα προβλήματα σε ΣΣΕ, ανεργία, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, υγεία, παιδεία, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν