ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΠΟΕΠΛ.Σ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2016...


 https://neaplefsi.gr                                            ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ενημερώνουμε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και των τριών φάσεων του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους 2016. 

Φέτος εστιάσαμε κυρίως στον περιορισμό των άσκοπων μεταθέσεων. Βασική μας αρχή για την χρονιά ήταν να μην ενισχυθούν υπηρεσίες που δεν παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης ή αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες προκειμένου να ενισχυθούν οι Λιμενικές Αρχές του Αιγαίου, «ρίχνοντας» βάρος σε αυτές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος μεταθέσεων που δεν ξεπέρασε τις 500 εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές αφορούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων και ως επί το πλείστον είναι άνευ οδοιπορικών εξόδων. Ετσι μετριάστηκαν στο ελάχιστο δυνατό τα προβλήματα που θα προκαλούσε στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους ένας μεγάλος αριθμός μεταθέσεων.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη των κενών που οι λανθασμένες επιλογές –τακτικές των προηγούμενων ετών είχανε προκαλέσει, στη στελέχωση των νησιωτικών Υπηρεσιών κυρίως του Αιγαίου, θα πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι και σήμερα στις Κυκλάδες τοποθετούνται-μετατίθενται 47στελέχη και αντιστοίχως στα Δωδεκάνησα 46.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι οι νησιωτικές κυρίως υπηρεσίες θα ενισχυθούν περεταίρω με 69 Υ/Ξ το Σεπτέμβριο 2016 και 45 Α/Ξ το Νοέμβριο 2016 αλλά και με 69 Α/Ξ και 49 Λ/Φ το 2017.

Τονίστηκε από πλευράς μας η ανάγκη κάλυψης των με ΄΄νεωτέρα΄΄ εκκρεμών μεταθέσεων του 2015 τόσο από τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων όσο και από τις τοποθετήσεις 108 Υπαξιωματικών που αποφοίτησαν πριν από λίγες ημέρες από τη σχολή ΔΥΛΣ.

Όπως και πέρυσι υποχρεωθήκαμε να διαχειριστούμε τα κενά που άφησε ο Καλλικράτης, τη μείωση των οργανικών θέσεων αλλά και το εντελώς ξεπερασμένο και καθόλου ευέλικτο υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων.

Διαπιστώθηκε δε, ότι στις Λιμενικές Αρχές της ηπειρωτικής Ελλάδος τα δεδομένα στελέχωσης δεν ανταποκρίνονταν σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα καθώς σε πολλά Κεντρικά Λιμεναρχεία όπως π.χ αυτό της Θεσσαλονίκης η πραγματική δύναμη σε προσωπικό δεν μπορεί να αποτυπωθεί με ακρίβεια αφού τα Λιμενικά Τμήματα υπαγωγής τους δεν παρουσιάζονται με ξεχωριστή σύνθεση αλλά με ενιαία ,δεδομένο που οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις για τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσής τους.

Μετά και τις ανωτέρω διαπιστώσεις κρίνεται επιτακτική ,όσο ποτέ ,η ανάγκη θέσπισης ενός νέου ΠΔ Μεταθέσεων ευελπιστώντας ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω κωλυσιεργία κι ότι η εργασία που έχει εκπονηθεί από την ΠΟΕΠΛΣ σε συνεργασία με τη στρατιωτική μας Ηγεσία για τη θέσπιση ενός σύγχρονου και δίκαιου καθεστώτος μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δε θα χαθεί στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ