ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Χωρίς εργαζόμενους η γενική συνέλευση του ΟΛΠ - ..PEIRATIKO REPORTAZ: ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΕ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ. ( ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟ ΕΒΕΠ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΠ)!!!!!!!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος 
 | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από καθυστέρηση δυόμισι ωρών, χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών και αφού είχαν προηγηθεί εντάσεις, μικροεπεισόδια, λιποθυμίες και αποκλεισμοί ξεκίνησε τελικά στις 13:30 στο ξενοδοχείο «Athens Plaza», στο Σύνταγμα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας ψηφίστηκαν σημαντικά θέματα.
Ένα από αυτά ήταν η αλλαγή του καταστατικού, αποτέλεσμα της οποίας είναι η αποχώρηση των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων (πρόεδροι ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργατών) από το Δ.Σ. του ΟΛΠ, στο οποίο παραβρίσκονταν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η συζήτηση δύο σημαντικών θεμάτων (10 και 11), που αφορούν την εκλογή μελών του Δ.Σ. και τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου – ΟΛΠ, ύστερα από πρόταση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) αναβλήθηκαν και θα συζητηθούν στις 10/6/2016 σε συνεδρίαση που θα γίνει στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (λεωφ. Αθηνών) στις 11 το πρωί.
Video of Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ (31/05/2016)
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ μετέφερε δέσμευση του προέδρου, Στέργιου Πιτσιόρλα, σύμφωνα με την οποία ένα από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ που θα εκλεγούν στις 10/6 να είναι ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, γιατί αυτή η επιλογή ενισχύει τη συνεργασία της πόλης με το λιμάνι.
Από την πλευρά του, σε τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστεί το καθεστώς και ο δήμαρχος Πειραιά να μετέχει στο Δ.Σ. του ΟΛΠ καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει λιμάνι αν δεν υπάρχει συνεργασία του Δήμου με τον νέο επενδυτή.
Γιάννης Μώραλης Γιάννης Μώραλης | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων θα καταθέσουν μήνυση για παρεμπόδιση της συμμετοχής τους στη γενική συνέλευση.
Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» «ποιος έδωσε την εντολή να μην μπουν στην αίθουσα της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με αποτέλεσμα να προκληθούν ένταση και επεισόδια» ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης, απάντησε ότι ήταν εντολή του ξενοδοχείου και πως έγινε προσπάθεια από τον ΟΛΠ να διευθετηθεί το θέμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ωστόσο, εκπρόσωποι του ξενοδοχείου υποστήριξαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
 
Θυμίζουμε ότι το πρωί επικράτησε ένταση έξω από το «Athens Plaza» καθώς οι πόρτες του ξενοδοχείου ήταν ερμητικά κλειστές και αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν την είσοδο τόσο του προέδρου της ΟΜΥΛΕ, Γιώργου Γεωργακόπουλου, του προέδρου των λιμενεργατών, Νίκου Γεωργίου, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, όσο και δημοσιογράφων.
Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις ανάμεσα στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και σε εκπροσώπους του Δ.Σ. του ΟΛΠ, επετράπη η είσοδος μόνο στον Γ. Μώραλη και στους δημοσιογράφους και μάλιστα από παρακείμενη είσοδο.
Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε είναι ότι ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις του ΕΚΑΒ που του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες.
Η ανακοίνωση του ΟΛΠ για τη συνέλευση
Πραγματοποιήθηκε η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Θέμα  1: Εγκρίθηκε η κατάργηση των άρθρων 5, 6, 11, 12, 13, 14, 19 και 21 του Καταστατικού της Εταιρείας
Θέμα 2: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, αναδιατύπωση και αναρίθμηση άρθρων 20 και 22 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 3: Εγκρίθηκε η προσθήκη στο Καταστατικό της Εταιρείας νέου άρθρου 12 για την Επιτροπή Ελέγχου.
Θέμα  4: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, συγχώνευση σε ενιαίο άρθρο και απλούστευση ρυθμίσεων των άρθρων 15, 16, 17 και 18 του Καταστατικού σχετικά με τη Γενική Συνέλευση.
Θέμα 5: Εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων 7, 8, 9 και 10 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο.
Θέμα 6: Εγκρίθηκε η τροποποίηση και αναρίθμηση άρθρου 3 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου και άρθρου 4 του Καταστατικού περί Μετοχών.
Θέμα  7: Εγκρίθηκε η αλλαγή σκοπού, συνακόλουθη τροποποίηση και αναρίθμηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα  8: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, διάσπαση και συνακόλουθη μερική αναρίθμηση διατάξεων άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 9: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, σύντμηση, απλούστευση και κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.
Επίσης στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκε και η δέσμευση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι ο Δήμος του Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με μία εκ των θέσεων που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό.
Η συζήτηση των θεμάτων 10 και του 11, αναβλήθηκε για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016  και ώρα 11:00 στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.