ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση και αγώνα για την ανάπτυξη πολύμορφων και απεργιακών κινητοποιήσεων για τα οξυμένα προβλήματα σε ΣΣΕ, ανεργία, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, υγεία, παιδεία...



ΠΕΜΕΝ                        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                 ΠΕΕΜΑΓΕΝ  

Πειραιάς 30 Μάη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε), έγινε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ σε ένα προσχηματικό διάλογο που συμπυκνώνεται  στη βάση της κατάργησης των ΣΣΕ, «με όρους σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα» για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, προανάκρουσμα στο γενικότερο σχεδιασμό κυβέρνησης – Ε.Ε – ΔΝΤ.

          Ανατροπή των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνέχεια της αντιλαϊκής επίθεσης που αποτελούν  οι πρόσφατοι νόμοι σε ασφαλιστικό, φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις και άλλα αντεργατικά μέτρα.
          Ενθαρρυμένοι από τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας ότι οι ΣΣΕ είναι υπόθεση διμερών σχέσεων, απέρριψαν την πρόταση για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση και αγώνα για την ανάπτυξη πολύμορφων και απεργιακών κινητοποιήσεων για τα οξυμμένα προβλήματα σε ΣΣΕ, ανεργία, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, υγεία, παιδεία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν