ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Για 5η ημέρα συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απεργίες σε ΟΛΠ και ΟΛΘ Ακαρπη η συνάντηση των συνδικαλιστών με Δρίτσα και εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας στο ΥΝΑ
  EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει τόσο για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, που συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, όσο και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών από τους εκπροσώπους των κλάδων που επηρεάζονται από αυτή την απεργία.

Και ενώ οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αύριο Τρίτη πραγματοποιείται στις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στην οποία αναμένεται να εγκριθούν οι αποφάσεις που έλαβε πριν από μερικές ημέρες το Δ.Σ. της εταιρείας.
Μία ώρα νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, μετά από κάλεσμα της ΟΜΥΛΕ, της Ενωσης Λιμενεργατών και του Συνδέσμου Αρχιεργατών-Εποπτών, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο ξενοδοχείο του Συντάγματος όπου θα πραγματοποιείται η συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.
Στο μεταξύ άκαρπη απέβη και η χθεσινή συνάντηση που έγινε το απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων, τον υπουργό και εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, και πάλι δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση, εκτός από το γεγονός ότι σήμερα θα υπάρξει κοινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το θέμα τους.
Αμέσως μετά, τα σωματεία των εργαζομένων έστειλαν εξώδικη επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας, στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, στην οποία καταγράφουν τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Να σημειωθεί ότι ο Θ. Δρίτσας υποστηρίζει ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και ότι υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας το οποίο έχει αποτυπωθεί στη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΠ και στη ΔΑΛ (Δημόσια Αρχή Λιμένος). Θέση με την οποία όμως διαφωνούν κάθετα οι εργαζόμενοι.
Και εν μέσω του αδιεξόδου που έχει προκύψει, οι μέτοχοι του ΟΛΠ θα εγκρίνουν την Τρίτη τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΠ με τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει τα μέλη του Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίασή τους, αλλά και πολύ σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας. Μία από αυτές είναι η απομάκρυνση από το Δ.Σ. των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων και του δημάρχου Πειραιά.
Θέμα το οποίο έθεσαν πρόσφατα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο μέγαρο Μαξίμου.