ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2016 – Η καρμανιόλα του «ασφαλιστικού» ως απλή… «περιπέτεια»!

Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ!

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν διεκδικεί τίποτε άλλο παρά γνήσια ισοτιμία στην περιπέτεια του ασφαλιστικού».

karmaniolaΈτσι, ως… μια απλή «περιπέτεια» πληροφορούμασταν στις αρχές του 2016 ότι αντιλαμβανόταν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αν. Φωκιανίδης τον επερχόμενο εφιάλτη του ψηφισμένου –πλέον- αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου-καρμανιόλα. (Η δήλωση αυτή περιλαμβανόταν σε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΣΗΕΜ-Θ και έγινε την ημέρα των Φώτων κατά την κοπή της πίτας ενώπιον των… «υψηλών» καλεσμένων πρέσβεων, παπάδων, περιφερειαρχών, υφυπουργών, δημάρχων και κυβερνητικών παραγόντων!).

Η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε αγαστή συνεργασία με άλλες προεδρικές ομάδες ορισμένων Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, στην πραγματικότητα δεν πίστεψαν ποτέ και δεν θέλησαν να συγκρουστούν με κανέναν για να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα. Τώρα, πάνω στα συντρίμμια των ασφαλιστικών/εργασιακών μας δικαιωμάτων, με τη συνενοχή να τους βαραίνει αμετάκλητα, θα επιχειρήσουν να πείσουν τους συναδέλφους μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, όχι μόνο ότι αντέδρασαν εγκαίρως αλλά ότι ήταν και στην… πρωτοπορία αυτού του αγώνα, άρα θα τους καλέσουν να τους… επιβραβεύσουν με την ψήφο τους! Άλλωστε, η διαστροφή της αλήθειας και η αντιστροφή της πραγματικότητας αποτελεί την αγαπημένη τους συνήθεια. Όμως, τα καταγεγραμμένα γεγονότα στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εφαρμογής του δόγματος της μη αντίδρασης και της ολοκληρωτικής παράδοσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες. Ως μία μικρή συμβολή για το φρεσκάρισμα της μνήμης και για την αποτροπή επανάληψης του φαινομένου της μαζικής παραπλάνησης των συναδέλφων, συγκεντρώσαμε το υλικό για το ασφαλιστικό που αφορά την περίοδο από την αρχή του έτους έως σήμερα στο οποίο αναδεικνύεται ξεκάθαρα η αντιδραστική συνδικαλιστική απραξία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σε αντιδιαστολή με τη μαχητική και ανυποχώρητη στάση των μελών του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και των εκλεγμένων εκπροσώπων του σε ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ και ΠΟΕΣΥ. Στο παρακάτω χρονικό περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις, οι πρωτοβουλίες και οι «φωνές» του ΜΕΤΩΠΟΥ όλους τους προηγούμενους μήνες που καλούσαν σε κάθοδο σε απεργιακό αγώνα διαρκείας «πριν να είναι πολύ αργά». Ώσπου το «πολύ αργά» έφτασε, και οι γραφειοκρατικές προεδρικές ομάδες καμώθηκαν ότι… «αιφνιδιάστηκαν» κηρύσσοντας απεργία λίγο πριν την «εκτέλεση», πιο πολύ γιατί έπρεπε σήμερα να πουν ότι… κάτι έκαναν κι αυτές για την… «περιπέτεια» του ασφαλιστικού που έγινε εφιάλτης!  Είναι πολύ αργά για να μας πείσουν. Τα ντοκουμέντα παρακάτω το αποδεικνύουν.

(Το υλικό αντλήθηκε από τον ιστότοπο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: www.asyntaxtostypos.org και έχει αντίστροφη χρονολογική πορεία. Κάντε «κλικ» πάνω στους τίτλους για να διαβάσετε τις αναρτήσεις έτσι όπως δημοσιεύτηκαν αρχικά).

Διαβάστε όλο το αναλυτικό ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ στη συνέχεια… 

Στις 2 Ιούνη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το «ασύνταχτο» ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Μαΐου 25, 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ» ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

26.5.2016

«Οι σημερινοί πανηγυρισμοί πάνω στα συντρίμμια ενός ολόκληρου κλάδου αποτελούν τη θλιβερή εικόνα του ζοφερού μας μέλλοντος»

Έτσι κατέληγε το σχόλιο του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στον ιστότοπό μας asyntaxtostypos.org αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ του 2014, που ανέδειξαν ως πλειοψηφική ομάδα στο «νέο» δ.σ. την παλιά γραφειοκρατική «φρουρά» του συνδικαλιστικού Τίποτα.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες. Δύο χρόνια μετά, το «ζοφερό μέλλον» για το οποίο κάναμε λόγο αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Μακάρι να διαψευδόμασταν, αλλά δυστυχώς «τα συντρίμμια ενός ολόκληρου κλάδου» είναι μπροστά μας:

- Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ στον Καιάδα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης», χωρίς ουσιαστική συνδικαλιστική αντίδραση στην αντεργατική-αντιασφαλιστική κυβερνητική επιδρομή.

- Λουκέτα σε εφημερίδες (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ), ενώ είχαν προηγηθεί απολύσεις, περικοπές, ατομικές συμβάσεις, εξοντωτικές καθυστερήσεις μισθών, όπως μέχρι σήμερα στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (όπου οφείλονται στους εργαζόμενους 7,5 μισθοί, ενώ την ίδια ώρα απολύεται εργασιακός εκπρόσωπος ευρισκόμενος σε επίσχεση εργασίας), καθώς και σε άλλα ΜΜΕ (ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ραδιόφωνα, ανταποκριτικά γραφεία, περιφερειακός Τύπος), ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των εκβιασμών, χωρίς απάντηση από το σωματείο μας, σε μια πλήρη παράδοση στα εργοδοτικά συμφέροντα.

- Καμία πρωτοβουλία ή πίεση για υπογραφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

- Ολοκληρωτική απουσία από τον δίχρονο αγώνα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3 για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, άρνηση ενίσχυσης αυτού του αγώνα, «φιέστες» με τη συμμετοχή «φορέων» της πόλης υπέρ της στήριξης νέων μορφωμάτων τύπου ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, απόπειρα νομιμοποίησης του ανταποκριτικού γραφείου της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη με τη μεθόδευση εκλογής… «εργασιακού εκπροσώπου»!

- Εκδήλωση της πιο αντιδραστικής αντι-απεργιακής στάσης της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ σε πανελλαδικό επίπεδο, σε κάθε απόπειρα συνεννόησης με Ενώσεις και ΠΟΕΣΥ (που φέρουν επίσης ευθύνες) για δυναμική αντίδραση διαρκείας του κλάδου με θέμα αιχμής το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Το ίδιο συστημικό παραταξιακό κατεστημένο θα διεκδικήσει να ολοκληρώσει το καταστροφικό για τα συμφέροντα του κλάδου έργο του διεκδικώντας ξανά την ψήφο σας. Θα πρόκειται για μαζική συνδικαλιστική/πολιτική αυτοκτονία, με ουσιαστικά θύματα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Την ίδια μας τη ζωή!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες! Να μη μας κάνουν συνένοχους στο φόνο. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί βάσει και των εντολών από ΔΝΤ, τραπεζίτες και αφεντικά σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη δρομολογούν τον Οκτώβρη την ολοκληρωτική μας ισοπέδωση με τη νομιμοποίηση των μαζικών απολύσεων και την κατάργηση του συνδικαλίζεσθαι και των απεργιών!

Θα εμπιστευτείτε ξανά αυτή την καταστροφική για τα συμφέροντα του κλάδου «ομάδα» να σηκώσει το βάρος αυτής της νέας σκληρής μάχης που πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους;

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μαζοχιστικές αυταπάτες. Ο «ρεαλισμός», ο… «καρτερικός συνδικαλισμός», τα λόμπινγκ, οι παρελκυστικές τακτικές τους και τα παζαρέματα με την εκάστοτε εξουσία είδατε πού μας οδήγησαν. Τώρα δεν μένει άλλος δρόμος από τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας και αυτό το μήνυμα στέλνουμε προς την εξουσία και προς την αραχνιασμένη παλιά φρουρά της συστημικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Στις 2 Ιούνη ψηφίζουμε «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ» ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για μια ΙΣΧΥΡΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Από πέρυσι το ΜΕΤΩΠΟ έλεγε:

Όχι σε επαγγελματικό ταμείο – κλειστό κλαμπ λίγων, με τους μνημονιακούς των Ενώσεων να επιδιώκουν να πετάξουν εκτός ΕΔΟΕΑΠ τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, τους επισφαλώς εργαζόμενους και τώρα τους συνταξιούχους.

1. Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων μας.

2. Οι εργοδότες να πληρώσουν το κόστος από την υστέρηση εκατομμυρίων ευρώ από τις χιλιάδες απολύσεις.

3. Κάλυψη του κεφαλαίου που χάθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

4. Μέτρα είσπραξης των οφειλόμενων εισφορών εργαζομένων από εργοδότες ακόμη και με δήμευση των περιουσιών τους.

5. Διασφάλιση των παροχών προς τους ασφαλισμένους.

6. Όχι σε μειώσεις των προνοιακών παροχών και μειώσεις των υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης.

7. Οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβομένων με μπλοκάκια να πηγαίνουν στα Ταμεία μας.

8. Επέκταση του αγγελιόσημου στο διαδίκτυο.

9. Μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική ένταξη όλων των εργαζομένων, περιλαμβανομένων αυτών στο διαδίκτυο, όπως επίσης ενίσχυση των ανέργων και κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών.

10. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ένας κλάδος, ένα Συνδικάτο, ένα Ταμείο.

Εμείς επιλέξαμε «πλευρά». Την πλευρά του αγώνα και της αξιοπρέπειας και τη συμπόρευση με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο της κινηματικής δράσης και της κοινής πορείας μας, όπως π.χ. με το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, υπενθυμίζουμε απόσπασμα σχετικής ανακοίνωσης (24/1/2016):

Ας γίνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο καραβάνι αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα, ας απαιτήσουμε:

- Καθολικό δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους (Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενους ή άνεργους) χωρίς προϋποθέσεις.

- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

- Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

- Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης χωρίς περικοπή αποδοχών και άρα δουλειά για χιλιάδες άνεργους.

- Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού, τώρα!

Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.

Καθίσταται επιτακτική και ζωτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός Συνδικάτου Τύπου που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ενός συνδικάτου ταξικού και αγωνιστικού, ανεξάρτητου από κάθε κέντρο εξουσίας, όπου ο αποφασιστικός λόγος θα ανήκει στη βάση. Χωρίς εκδότες, καναλάρχες και διευθυντές, αλλά με μισθωτούς και μπλοκάκηδες, με άνεργους και «μαύρους», σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και διαδίκτυο.

Η ανατροπή της παλιάς κατάστασης δεν είναι απλώς ζητούμενο, αλλά θα πρέπει να αποτελέσει ΚΑΘΗΚΟΝ κάθε μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ που σέβεται τον εαυτό του.

Θυμίζουμε: Στις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ, η πλειοψηφία του δ.σ. έκανε για μια μεγάλη μερίδα μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ απαγορευτική την καταψήφιση της πολιτικής του, καθώς εκατοντάδες άνεργοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι συνάδελφοι (περίπου οι μισοί μη ψηφίσαντες) δεν προσήλθαν στην κάλπη λόγω οικονομικής αδυναμίας. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος. Επιπλέον, Γενική Συνέλευση και Εκλογές πραγματοποιούνται και πάλι χωρίς την κήρυξη στάσης εργασίας. Με τις συνελεύσεις-παρωδία (όπου συμμετέχει μόλις το 10% των μελών) και με εκλογές όπου ψηφίζουν οι μισοί, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν τη συμμετοχή ενεργών συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες, αλλά απλώς τη στιγμιαία παρουσία φανατικών ψηφοφόρων.

Το «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ» ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ σας καλεί να ψηφίσετε το συνδικαλιστικό μας σχήμα. Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της αμεσοδημοκρατικής μας λειτουργίας όλες οι αποφάσεις για την εκπροσώπησή μας στο δ.σ. λαμβάνονται στη διάρκεια των γενικών μας συνελεύσεων με εφαρμογή της εναλλαγής των προσώπων στη διάρκεια της θητείας.

Δυναμώστε τη δική σας φωνή δυναμώνοντας τη φωνή του «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ» ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, που παραμένει πάντοτε ανοιχτό για κάθε συνάδελφο.

«ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ» ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ετοιμάζονται να βουτήξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ !

Μαΐου 20, 2016

Ετοιμάζονται να βουτήξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ !

Ακολουθεί ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από: http://www.typologies.gr/

19/05/2016 

Την «κατάργησή» της αναμένει η διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, αφού βέβαια προηγουμένως παραδώσει στην προσωρινή διοίκηση του ενιαίου ΕΦΚΑ τα αποθεματικά του Ταμείου, τα ταμειακά διαθέσιμα και την ακίνητη περιουσία του! Η ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ θα επιφέρει επιπλέον κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς μέχρι σήμερα δεν χρηματοδοτούνταν από αυτόν. Τα αποθεματικά του ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του ΕΦΚΑ, χωρίς καν να εξετάζεται το ποσοστό που πρέπει να δοθεί άμεσα στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η υλοποίηση του νόμου είναι άμεση, άρα με τη δημοσίευσή του αναμένεται να γίνει ο επαναπροσδιορισμός των συντάξεων σε όλες τις Διευθύνσεις του Ταμείου. Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε, η αναπροσαρμογή λαμβάνει υπόψη τον συντάξιμο μισθό για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους των καταβαλλόμενων συντάξεων. Είναι βέβαιο πως με τον νέο μαθηματικό τύπο θα επηρεαστούν όλες οι συντάξεις. Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ αφορά και μία ακόμη διάταξη, που κατεβάζει το ανώτατο όριο σύνταξης στα 2.000 ή 3.000 ευρώ αν υπάρχουν συντάξεις και άλλων Ταμείων.
Στον ΕΦΚΑ περνάνε και όλα τα ακίνητα του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία. Μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το ότι το ΕΤΑΠ είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες την ανακαίνιση του δεύτερου μεγάλου γραφείου του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον νέο πια νόμο, η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων και η αποτίμηση της αξίας τους ενεργούνται μέχρι τις 31/12/2016 ή από ορκωτούς λογιστές ή ύστερα από ανάθεση.

Προσχεδιασμένο το έγκλημα με κατάργηση αγγελιοσήμου-ΕΔΟΕΑΠ

Μαΐου 18, 2016
Δήλωση Γιάννη Αγγέλη-Πόπης Χριστοδουλίδου στη συνάντηση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με ​​τις Ενώσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων.
17/05/2016
Οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα παρά τις περι του αντιθέτου – ακόμα και εκ των υστέρων – δηλώσεις του αρμόδιου κυβερνητικού επιτελείου είναι απολύτως σαφές οτι προωθούν και εφαρμόζουν την συνολική μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης σε μνημονιακά επίπεδα κατα 1% του ΑΕΠ ετησίως, με αντίστοιχη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε υγεία, πρόνοια και συντάξεις, που οι ασφαλισμένοι για δεκαετίες έχουν πληρώσει.
Στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος των εργαζόμενων στα ΜΜΕ τσακίζεται κυριολεκτικά , με την διακοπή είσπραξης του αγγελιόσημου.
• Στο όνομα της υποκριτικής και κυνικής ισονομίας και σε συνεχή επικοινωνία με τους εργοδότες, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις όχι ενός μεμονωμένου κλάδου , ​​αλλά ένα πρότυπο ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους.
Με το νέο ασφαλιστικό ΕΤΑΠ -. ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ υφίστανται το τρίτο κατά σειρά και τελειωτικό για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων κούρεμα , που οδηγεί ΣΤΗΝ Απορρόφηση Των υπολειμμάτων Των αποθεματικών πολυακουσμένα
• ΟΣΟ αφορά Ειδικά ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΕΙΝΑΙ προφανές Οτι ΟΙ διεργασίες, που άρχισαν επί των κυβερνήσεων του Α και Β μνημονίου ., ολοκληρώνονται με την κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου και σπρώχνουν τον ΕΔΟΕΑΠ είτε στην διάλυση είτε στην μετατροπή του σε ενα επαγγελματικό ταμείο .
• Τα ισχυρά στοιχεία που επιβεβαιώνονται από τις επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες που έχουν γίνει από την Prudential κατ ‘εντολή των διοικήσεων των Ενώσεων αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ, φωτογραφίζουν έμπρακτα το σχεδιαζόμενο επόμενο “έγκλημα” εις βάρος των ασφαλισμένων.
• Ο Οργανισμός, όπως φαίνεται από τα εναλλακτικά σενάρια που στηρίζονται στις διαφορετικές εκδοχές εσόδων αγγελιοσήμου της μελέτης , οδηγείται στην προοπτική κατάργησης της υπάρχουσας δομής του. Από ενα Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο με ισχυρό χαρακτήρα Αλληλεγγύης οδηγείται στην μετατροπή του σε ενα επαγγελματικό ταμείο που θα εξυπηρετείται στον τομέα υγείας από ενα μαζικό ασφαλιστικό συμβόλαιο με κάποια από τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο αποκλείει την έκφραση αλληλεγγύης στους ανέργους του κλάδου που αυτή την στιγμή αποτελούν την πλειοψηφία των μελών των Ενώσεων.
• Για την απειλητική αυτή προοπτική είχαμε προειδοποιήσει εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια από την προηγούμενη θητεία μας στην διοικηση του Ταμείου . Και ενάντια σ ‘αυτή την προοπτική είχαμε αντιταχθεί όταν η πρόθεση αυτή είχε πάρει την εξωφρενική μορφή πραξικοπήματος στην συγκρότηση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με την πρωτοβουλία συγκεκριμένων προσώπων στις εκλεγμένες ηγεσίες των Ενώσεων .
Όπως επίσης και όταν αποκαλύπταμε με τα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών δημόσια στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις την συνεχιζόμενη ληστεία των εκδοτών στον πόρο του αγγελιοσήμου . Ληστεία η οποία απεδείχθη και από την επιστολή της προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ προς αυτούς λίγο μετά τις καταγγελίες μας .
• Έκτοτε η επαγγελματοποίηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν σταμάτησε να εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα στις επιλογές της σημερινής διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ .
• Θεωρούμε οτι το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι κάτι που μπορεί να κριθεί σε κλειστές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις εκπροσώπων μας με αυτούς , που έσφαξαν κυριολεκτικά στο γόνατο τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους εργοδότες . Ειδικά δεν μπορούμε να αναθέσουμε την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ σε αυτούς που είτε πρωτοστάτησαν σε ότι έχει υποστεί μέχρι σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ (και σε ορισμένους από αυτούς εκκρεμούν νομικές ευθύνες), είτε σε αυτούς που παρά τις εκκλήσεις μας αρνήθηκαν να υπερασπίσουν έγκαιρα την ύπαρξή του όταν ξεκινούσαν οι επιχειρήσεις υπονόμευσής του εδώ και 2 -. 3 Χρόνια
• Εχουμε καλέσει πολυακουσμένα υπεύθυνους αυτής Της Καταστροφής ΣΤΗΝ Διοίκηση ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ Οπως ΚΑΙ πολυακουσμένα πρωτεργάτες Της διαπλοκής ΚΑΙ συνέργειας ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Επιχείρηση αφοπλισμού Της μαχητικής ικανότητας ΤΟΥ κλάδου ΣΤΑ αρμόδια ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ μας Όργανα, ειδικά στο δευτεροβάθμιο απο-συντονιστικό του κλάδου, να παραιτηθούν .
Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι τους “παραιτούμε» από τις ευθύνες τους για τις οποίες τους εγκαλούμε .
• Θεωρούμε οτι έστω και αργά έστω και τώρα οι εργαζόμενοι , άνεργοι και συνταξιούχοι του κλάδου πρέπει μέσα από τις Ενωσεις τους και ενάντια σε κάθε διασπαστική κίνηση των εργοδοτικών “προθύμων” να κινητοποιηθούν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και την ζωή τους από τον μνημονιακό εφιάλτη .
• Δεν έχουμε προφανώς καμία εμπιστοσύνη και δεν αναγνωρίζουμε στους υπεύθυνους αυτής της καταστροφής το δικαίωμα να εμφανισθούν ως “σωτήρες” ολοκληρώνοντας το έγκλημα που οι ίδιοι άρχισαν εδώ και μερικά χρόνια. Θεωρούμε οτι το μέλλον των Ταμείων μας πρέπει και μπορεί να διασφαλισθεί μόνο μέσα από διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αφ ‘ενός την αποπομπή των υπευθύνων αυτής της καταστροφής και αφ ‘ εταίρου θα απελευθερώνουν με πρωτοβουλία των Ενώσεων την ενεργητικότητα και την αγωνιστική συμμετοχή των ασφαλισμένων εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων του κλάδου.
Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ (μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή που συμμετέχει μαζί με το «Ασύνταχτο ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στο ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

Ξεσάλωσε ο Κατρούγκαλος μετά την ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού και μας βγάζει τη γλώσσα!

Μαΐου 10, 2016
Μετά τις ειρωνικές δηλώσεις Κατρούγκαλου για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε (και δεν συγκεντρώθηκε) έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνοντάς μας ψευδώς και κατάμουτρα ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι… «επαγγελματικό ταμείο»! Πρόκειται σαφώς για επινίκειες δηλώσεις και παραδοχή του «δουλέματος» που έριχνε όλους τους προηγούμενους μήνες σε βάρος των προεδρείων των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ. Οι τελευταίες, παρά τις πολύμηνες, επίμονες πιέσεις μαχητικών συναδέλφων (και μελών του ΜΕΤΩΠΟΥ) για άμεση αντίδραση στο συστηματικό δούλεμα μέσω απεργίας διαρκείας, έκτακτων γενικών συνελεύσεων και πλατιάς ενημερωτικής εκστρατείας, κοίταζαν ψηλά και σφύριζαν αδιάφορα… Επέμεναν στο «λόμπινγκ» και στις ατέρμονες-αδιέξοδες «επαφές» με Κατρούγκαλο/Πετρόπουλο και λοιπούς. Τώρα, το δούλεμα το λουζόμαστε όλοι μας!

Σχετικό ρεπορτάζ διαβάστε εδώ: mediatvnews.gr

Όχι των εργαζομένων-ανέργων στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα.- Ο αγώνας συνεχίζεται…

Μαΐου 09, 2016
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έκαναν μόνοι τους το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και ακολούθησε πορεία προς τη βουλή σε ένα έρημο κέντρο της Αθήνας  (είχαν προηγηθεί και τελειώσει οι… πρωτομαγιάτικες). Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους προέδρους της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά, της ΕΣΗΕΑ Στ. Νικολόπουλο και  της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμα μπήκε στη βουλή και συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Ν. Βούτση και τον υπουργό Κατρούγκαλο. Όταν βγήκαν είπαν στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους ότι οι κυβερνητικοί τους είπαν ότι και η τρίμηνη παράταση στο κόψιμο του αγγελιόσημου είναι υπό την αίρεση των θεσμών!… Εδώ έφεραν τα πράγματα οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές και δεν είχαν να πούν λέξη παραπάνω, ούτε ένα προσχηματικό: Ο αγώνας συνεχίζεται… Κι όμως, υπάρχουμε όλοι αυτοί που πιστεύουμε στη συνέχεια και στους πραγματικούς αγώνες καθημερινά και από αύριο το πρωί σε ένα νέο τοπίο.
Όσο για τη βραδυνή συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων στο Σύνταγμα,  αυτή χτυπήθηκε κάποια στιγμή από δακρυγόνα και κρότου λάμψης των ΜΑΤ, την ώρα που ερχόταν κι άλλος κόσμος έξω από τη βουλή. Πολλοί αναγκάστηκαν να μετακινηθούν και συνέχεια να φύγουν. Γύρω στις 22:00 η πλατεία είχε αδειάσει…
Το pandiera.gr γράφει:
Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Αττικής έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας. Ωστόσο, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης και την επαπειλούμενη κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων του κλάδου -ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ- καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση του μοναδικού πόρου τους, του αγγελιόσημου, που είναι οιωνεί εργοδοτική εισφορά, η συμμετοχή ήταν περιορισμένη.
Οι ευθύνες των ηγεσιών τόσο της ομοσπονδίας ΠΟΕΣΥ όσο και των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ κ.α.) είναι κραυγαλέες. Όλο το προηγούμενο διάστημα κυριάρχησαν οι «υπόγειες» επικοινωνίες και επαφές την κυβέρνηση και ειδικά με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος από πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ μετεξελίχθηκε σε νυν δήμιος των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και η απεργία διαρκείας διαρκώς έγινε συνειδητή προσπάθεια να εκφυλιστεί ως μορφή πάλης, καθώς συνεχώς μετατίθετο ημερολογιακά, χωρίς καμία προσπάθεια παρέμβασης στα μεγάλα μαγαζιά του κλάδου, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και βέβαια με το πληβειακό τμήμα εργαζομένων του κλάδου, τους συντάκτες των ιντερνετικών ΜΜΕ, να είναι εκτός σωματείων. Η από χρόνια διακηρυσσόμενη αναγκαιότητα δημιουργίας συνδικάτου τύπου σε ταξική βάση, χωρίς εκδότες και ιδιοκτήτες, με μέλη όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους του κλάδου έχει τεθεί πλέον άμεσα στην ημερήσια διάταξη.
Στην συγκέντρωση παρενέβη η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ, με πανό και πικέτες, ενώ στην πορεία που ακολούθησε έως τη βουλή, ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, τις δόσεις να πληρώσει η εργοδοσία», «Η ενημέρωση ανήκει στο λαό, και όχι στο κεφάλαιο το εκδοτικό», «Τέρμα πια η κοροϊδία αγώνας διαρκείας για ταμεία», «Κάτω η κυβέρνηση και το ασφαλιστικό της, την κρίση να πληρώσει ο κάθε εργοδότης».

ΚΑΛΕΣΜΑ «Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων» για Ανεξάρτητη Συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στις 10.30 στην Τσιμισκή/Αριστοτέλους ενάντια στην αντι-ασφαλιστική επιδρομή!

Μαΐου 06, 2016
Λίγο πριν… «αιφνιδιαστούν» (δήθεν) οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές «ελίτ» στα ΜΜΕ από την εσπευσμένη κατάθεση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου, φρόντισαν ναεπισπεύσουν τη λήξη της προηγούμενης απεργίας!  Ακολούθως, συντάχθηκαν με την… «επανάσταση» των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και ξανα-κήρυξαν απεργία στο «και πέντε» πιο πολύ για να διασώσουν τη χαμένη τους τιμή! Πολύ αργά! Όλο το προηγούμενο διάστημα φρόντιζαν να κωλυσιεργούν και να ροκανίζουν τον χρόνο με επίσημες και ανεπίσημες «επαφές» μεΚατρούγκαλο/Πετρόπουλο και λοιπούς, πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, (ΠΟΕΣΥ στις ΕΝΩΣΕΙΣ και τούμπαλιν) και να «αντιδρούν» σπασμωδικά και «εθιμοτυπικά» ρίχνοντας αραιότατες 24ωρες απεργιακές τουφεκιές στον αέρα!
Ο εργαζόμενος κόσμος στα ΜΜΕ, οι επισφαλώς και οι «μαύροι» εργαζόμενοι,  οι «μπλοκάκηδες» και οι άνεργοι του κλάδου δεν έχουν τίποτα πια να περιμένουν από τα απολιθωμένα συνδικαλιστικά μορφώματα! Η άμεση δημιουργία ενός μαχητικού και ακηδεμόνευτου ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στα ΜΜΕ πρέπει να καταστεί ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ που να απαντά και στις κινήσεις δημιουργίας νέων αντιδραστικών φιλεργοδοτικών συνδικαλιστικών μορφωμάτων!
Στο μεσοδιάστημα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ γυρίζουν την πλάτη στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που είναι πλέον συνεργός στο έγκλημα κατά των ασφαλιστικών/εργασιακών μας δικαιωμάτων και στη μετατροπή, ειδικά των δημοσιογράφων, σε ομήρους του εργοδοτικού κατεστημένου.
Δεν έχουμε καμιά δουλειά στις συγκεντρώσεις που καλούν ετεροχρονισμένα οι παραπάνω συνδικαλιστικές ομάδες. Δεν θα γίνουμε εμείς το άλλοθι της δικής τους απραξίας.
Συμμετέχουμε σε κάθε μαχητική συγκέντρωση και πρωτοβουλία όπου πάλλεται μεσυνέπεια και συνέχεια η λαϊκή-κοινωνική αντίδραση και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον δρόμο με τα ταξικά μας αδέρφια.
Καλούμε τον δημοσιογραφικό κόσμο και γενικότερα όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού τερατουργήματος.
Στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουμε στην «πρωτομαγιάτικη» συγκέντρωση της Κυριακής 8 του Μάη, στις 10.30 το πρωί στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους και σε όποια άλλη μαχητική διαδήλωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά του ασφαλιστικού.
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ *
* Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Θεσσαλονίκη) και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Αθήνα) απαρτίζουν το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

«Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι – Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα» – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης»

 Μαΐου 06, 2016

 Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ καλεί σε συγκέντρωση-πορεία, την Παρασκευή 6 Μάη στην Καμάρα, στις 10 το πρωί αρχίζοντας τριήμερο δράσεων κατά του ασφαλιστικού τερατουργήματος. Καλεί παράλληλα στην «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Κυριακή στις 8 του ΜΑΗ, στις 10.30 το πρωί στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μάη στο κτίριο της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφ. Στρατού, «την Κυριακή, όλη μέρα στους δρόμους, σε κάθε συγκέντρωση, ενώνουμε την οργή μας μαζί με τους χιλιάδες που θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή. Μέχρι να ματαιώσουμε την αντι-ασφαλιστική επιδρομή!»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αμεσοδημοκρατικές, οι εργατικές και οι κοινωνικές συλλογικότητες, τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και οι ανεξάρτητοι αγωνιστές που πλαισιώνουν το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», χαιρετίζουν τις ζωντανές δυνάμεις της λαϊκής βάσης που βγαίνουν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Η εσπευσμένη κατάθεση του αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος και η κυβερνητική απόπειρα να υπερψηφιστεί εντός του Σαββατοκύριακου θα βρει απέναντί της εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να την ακυρώσουν στην πράξη. Όποιος τολμήσει να αγνοήσει αυτήν τη μαζική λαϊκή κραυγή, θα τεθεί οριστικά στο περιθώριο της Ιστορίας και των απαιτήσεών της. (Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…)
Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», έχοντας ως βασική αρχή του ότι «οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες», θεωρεί ότι η «διαπραγμάτευση» για το «ασφαλιστικό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «δανειστές», την τρόικα και τα «κουαρτέτα» που έγιναν… «θεσμοί» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), τους διεθνείς τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, αποτέλεσε από μόνη της μία «πολιτική εργολαβία» που παζάρεψε τους όρους της σφαγής μας και ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα της βάρβαρης αντεργατικής αναδιάρθρωσης που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (νόμος Γιαννίτση, νόμος Λοβέρδου–Κουτρουμάνη, πορίσματα των επιτροπών «σοφών» και άλλες αντιλαϊκές νομοθετικές παρεμβάσεις) σε αγαστή συνεργασία με την ελίτ του εγχώριου κεφαλαίου.
Ήδη, η –παρόμοιας νεοφιλελεύθερης κοπής-  ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες υπό τις «ευλογίες» ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, διέλυσε πλήρως το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και εδώ, αυτή τη φορά με… «αριστερό» και ολίγον εθνικιστικό πρόσημο! Η αντιασφαλιστική επιδρομή που δρομολογήθηκε και στην Ελλάδα προβλέπει την επιβολή μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Μάλιστα, το νέο ασφαλιστικό θα είναι… «εύκαμπτο» (απαλλαγμένο από την υποχρέωση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων!) και θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης μεταβολής του ύψους των συντάξεων αναλόγως με τις ορέξεις των εκάστοτε κυβερνώντων!
Την κατεδάφιση του ασφαλιστικού άνοιξαν οι διάφορες «ρυθμίσεις» κατά την πενταετία των μνημονίων και με διάφορους νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, κ.λπ.) Τώρα, με το νέο νόμο προβλέπεται η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης και ένα φορέα επικουρικής, η εκ νέου ληστρική επιδρομή στα όποια αποθεματικά των ταμείων και η εξίσωση προς τα κάτω των κατακτήσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ολόκληρων κλάδων. Η ανακεφαλαιοποίηση του Δεκέμβρη του 2015, έδωσε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, με την απομείωση της αξίας της περιουσίας τους, καθώς, κάποιοι τζογάρισαν τα αποθεματικά σε μετοχές.
Τώρα, η επιχείρηση να μετατρέψουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση πλήττει όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, χτυπά τον αγροτικό κόσμο, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους πληβείους των πόλεων, τους νέους με μισθούς πείνας και αντίστοιχη σύνταξη-φιλοδώρημα (αν προλάβουν) έπειτα από 40 χρόνια δουλειάς, τους ασθενείς που θα πεθαίνουν αβοήθητοι και χωρίς φάρμακα αφού η παροχή υπηρεσιών υγείας θα μετατραπεί σε μια «ακριβή» και «ιδιωτική» υπόθεση.
Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα βιώσουν την άμεση περικοπή των επικουρικών τους συντάξεων από 8%-30%, το κόψιμο του ΕΚΑΣ για 60.000 χαμηλοσυνταξιούχους και τη σταδιακή κατάργησή του έως το 2019. Επίσης, κόβονται οι κύριες συντάξεις μέσα από τον επανυπολογισμό τους, με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας για ποσοστά αναπλήρωσης που θα είναι στο 38%-55% αντί του 70% που ήταν πριν, και του 90% που ήταν παλαιότερα. Ο  πολυχρησιμοποιημένος ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα «διορθώσει» αυτή την αδικία αποδίδοντας τα χρήματα ως «προσωπική διαφορά» σε βάθος ενός ή δύο χρόνων, είναι υποκριτικός, αφού από τη μια μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή και από την άλλη, μία πολύ πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μπορεί όχι να άρει αλλά να ολοκληρώσει το έγκλημα! Όμως, το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα δεν χτυπάει μόνο τους νυν εργαζόμενους-ασφαλισμένους-ανασφάλιστους-συνταξιούχους. Υποθηκεύει κυρίως το μέλλον της νεολαίας με τη θεσμοποίηση των βάρβαρων ανατροπών στο εργασιακό-ασφαλιστικό καθεστώς, καθιστώντας τους εμπνευστές τους και όσους τολμήσουν να τις υλοποιήσουν, υπόλογους για ένα «διαρκές έγκλημα» που θα διαιωνίζεται και θα γίνεται ολοένα και πιο επαχθές προκαλώντας συνεχώς πολλαπλάσια θύματα. Ταυτοχρόνως, θα προκληθεί περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που έως σήμερα αναγκάζονταν να «ζουν» με τη σύνταξη των παππούδων-γιαγιάδων.
Καμία υποκριτική επίκληση «κοινωνικής ευαισθησίας» δεν μπορεί να αποκρύψει τη βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα επιβάλλει το νέο ασφαλιστικό (αν περάσει). 
Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανεργίας, με το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα,  κράτος και κεφάλαιο βομβαρδίζουν με νέες δυσβάσταχτες «υποχρεώσεις» τους πολίτες,  τους απομυζούν για μια ολόκληρη ζωή, επιχειρούν να τους στερήσουν την ατομική, κοινωνική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια, αφαιρώντας τους στο τέλος και το δικαίωμα για αξιοπρεπή γηρατειά.
Μας θέλουν εξαθλιωμένους για να μπορούν να μας χειραγωγήσουν ευκολότερα. Καλλιέργησαν γι’ αυτόν το σκοπό τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις συντεχνιακές διεκδικήσεις μερικών αιτημάτων διαφορετικών κλάδων εργαζομένων, θέλοντας να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Σε αυτή την προσπάθεια είχαν πολύτιμους συνεργάτες τους υποταγμένους συνδικαλιστικούς γραφειοκρατικούς κύκλους που εκπαιδεύτηκαν να λένε «ΝΑΙ» στα Μνημόνια και να παρακαλάνε για ψίχουλα στα υπουργικά γραφεία. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που αναγκάστηκαν να κηρύξουν απεργίες μόνο έπειτα από την έντονη λαϊκή πίεση και τη δράση ασυμβίβαστων, αγωνιστών συνδικαλιστών. Δεν θέλουν και δεν μπορούν αυτοί οι κύκλοι να δώσουν καμία ουσιαστική μάχη μέχρι τέλους. Αποτελούν μέρος του συστήματος. Η γενική πολιτική απεργία διαρκείας είναι ο εφιάλτης τους. Η αντιδραστική-αντεργατική τους πρακτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμιά μεγαλο-συνδικαλιστική ρητορεία ή πίσω από την κήρυξη απεργιών που ήταν εντέχνως αποκομμένες από κάθε σχέδιο κλιμάκωσης, γενίκευσης και συντονισμού ενός πολύμορφου αγώνα. Μόνο τα αυτόνομα-ανεξάρτητα κινήματα, τα πραγματικά ταξικά εργατικά συνδικάτα, οι επαναστατικές πολιτικές οργανώσεις, οι αυτοδιευθυνόμενες δομές αυτοδιαχείρισης, αλληλεγγύης και αγώνα και η ακηδεμόνευτη πάλη των ελεύθερων ανθρώπων μπορούν να δημιουργήσουν με οργάνωση και συντονισμό τις πραγματικές προϋποθέσεις για μια νικηφόρα πορεία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπαγορεύει νόμους σαν αυτόν που επιχειρεί να περάσει εν ριπή οφθαλμού η κυβέρνηση. Οι εργατοπατέρες έκαναν το «χρέος» τους. Αποκοίμισαν το λαό. Τώρα ήρθε η ώρα των παιδιών της εξέγερσης.
Ας γίνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο καραβάνι αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα, ας απαιτήσουμε:
- Καθολικό δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους (Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενους ή άνεργους) χωρίς προϋποθέσεις.
- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
- Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.
- Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης χωρίς περικοπή αποδοχών και άρα, δουλειά για χιλιάδες άνεργους.
- Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, τώρα!
- Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.
- Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
- Καμιά σύνταξη κάτω από τον παλιό βασικό μισθό.
Δεν ξεχνάμε και πρέπει να αγωνιζόμαστε για:
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, των μνημονιακών «ρυθμίσεων» και των μέτρων του τρίτου μνημονίου.
- Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία των αποθεματικών που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθούν τα «χρέη» στα κοράκια του ΔΝΤ.
- Απόκρουση της φασίζουσας, ρατσιστικής ρητορικής που αποδίδει σε μετανάστες/πρόσφυγες την έξαρση της ανεργίας στη χώρα τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι τις δουλειές δεν τις «κλέβουν οι ξένοι» αλλά οι εργοδότες και τα αφεντικά (ελληνικά ή πολυεθνικά) που απολύουν μαζικά και κλείνουν τα εργοστάσια (ΒΙΟ.ΜΕ, Coca Cola, Softex κλπ.), «Ηλεκτρονική Αθηνών»,  «πτωχεύουν» επιχειρήσεις και πετάνε στο δρόμο τους απλήρωτους εργαζόμενους, εκβιάζουν με απολύσεις αν δεν τους επιτραπεί να ισοπεδώσουν μια ολόκληρη περιοχή καταστρέφοντας το περιβάλλον για λίγο χρυσό (Eldorado Gold), εκμεταλλεύονται τους εποχιακούς «ξένους» εργάτες και τους… «απελαύνουν» απλήρωτους. Και βέβαια, για ασφάλιση, ούτε λόγος! Έτσι κι αλλιώς, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι «ξένοι».
Ο δρόμος της αυτο-οργάνωσης των «από τα κάτω» σε αμεσοδημοκρατική βάση σε όλους τους χώρους δουλειάς ή κοινωνικής δραστηριότητας, η δημιουργία αντιγραφειοκρατικών μαχητικών σωματείων και Συνδικάτων χωρίς «ηγεμονίσκους», η πάλη μέσα στα υπάρχοντα σωματεία για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των συμφερόντων της βάσης των εργαζομένων, η κατάληψη των Μέσων παραγωγής και η εκτροπή της παραγωγικής δραστηριότητας προς όφελος των πραγματικών εργατικών και κοινωνικών αναγκών, η δημιουργία δομών αλληλεγγύης και γενικότερα η επαναφορά του ξεχασμένου εξεγερτικού αιτήματος «Δεν ζητάμε πολλά. Τα θέλουμε όλα γιατί μας ανήκουν», είναι ο μόνος δρόμος για νικηφόρα προοπτική της κοινωνίας για την ανατροπή της καπιταλιστικής οργάνωσης και λειτουργίας που αποτελεί τη βασική πηγή της ανισότητας, της φτώχειας και της δυστυχίας των ανθρώπων, ούτως ώστε να περάσει ο έλεγχος του πλούτου και όλης της κοινωνίας σε αυτούς που τον παράγουν.
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενώνεται με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και κατεβαίνει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα αλλά και να απαιτήσει αυτό που μοιάζει αδύνατο, πριν γίνει αδιανόητο.
Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!
Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!
Συγκέντρωση-πορεία, Παρασκευή 6 Μάη, Καμάρα, 10 π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Κυριακή στις 8 του ΜΑΗ, στις 10.30 το πρωί Τσιμισκή με Αριστοτέλους
Την Κυριακή, όλη μέρα στους δρόμους, σε κάθε συγκέντρωση, ενώνουμε την οργή μας μαζί με τους χιλιάδες που θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή. Μέχρι να ματαιώσουμε την αντι-ασφαλιστική επιδρομή! 
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παρασκευή και Σάββατο – Ανακοινώσεις ΠΟΕΣΥ, Ενώσεων Συντακτών, Διασωματειακού, ΕΔΟΕΑΠ

Μαΐου 06, 2016
ΠΟΕΣΥ 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παρασκευή και Σάββατο
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016
Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 06:00 ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ…

Μαΐου 05, 2016
ΝΕΟΤΕΡΟ ΩΡΑ 18:00 Η ΠΟΕΣΥ και  οι Ενώσεις Συντακτών αποφάσισαν την κήρυξη48ωρης απεργίας από  τις 06:00 της Παρασκευής 6/5 έως την Κυριακή 8/6, όπως και οι Ενώσεις όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο αντίστοιχης πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει στην ΕΣΗΕΑ το Διασωματειακό για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ και θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.
Την ίδια ώρα εκδότες σπεύδουν να βγάλουν «κολοβά» φύλλα το Σαββατοκύριακο…
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιχειρούν να περάσουν το ασφαλιστικό/φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο! ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΩΡΑ, η μόνη απάντηση!

Μαΐου 05, 2016

Άμεση κάθοδο σε απεργία ΤΩΡΑ και πολύμορφη αγωνιστική δράση, απαιτούν οι στιγμές μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να τελειώνει με την «εκκρεμότητα» του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας!
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση (π.χ. με την κήρυξη μιας επικήδειας 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο) θα ροκανίσει τα τελευταία υπολείμματα του χρόνου προκειμένου να επιτρέψει στην κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, να βάλει (εκτός απροόπτου…) ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Καμία άλλη ανοχή στους σχεδιασμούς κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ! 
Οφείλουν να πάρουν αποφάσεις, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, τα συνδικαλιστικά όργανα, οι Ενώσεις της χώρας και η ΠΟΕΣΥ και να μη βάλουν για πολλοστή φορά το κεφάλι τους μέσα στο χώμα όπως η στρουθοκάμηλος! 
Θυμίζουμε ότι το σχέδιο νόμου-λαιμητόμος  είχε ψηφιστεί επί της αρχής στις 26 Απριλίου με τις ψήφους των βουλευτών της «πρώτης φοράς…  αριστερά» ΣΥΡΙΖΑ  και των εθνικιστών των ΑΝ.ΕΛΛ. που χαριεντίζονται με τη Μέρκελ και το ΔΝΤ περιπαίζοντας τον λαό!
Ήδη, σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων προχωρά από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στην ασφαλιστική κατεδάφιση ενώ σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούσε νωρίτερα με ανακοίνωση της τους αγρότες του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα επιχειρηθεί να ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό». Βασικό τους σύνθημα: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»! 
Τώρα το λόγο έχει η κοινωνία, ο ίδιος ο λαός! 
Αυτενέργεια – Αντίσταση – Εξέγερση!
Η Γαλλία δείχνει το δρόμο!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Μαΐου 05, 2016
Ενώ μέχρι σήμερα το πρωί ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση θα έφερνε για συζήτηση και ψήφιση του αντιασφαλιστικού ν/σχ την επόμενη βδομάδα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις (μαζί με ΓΣΕΕ κια ΑΔΕΔΥ) σχεδίαζαν για τότε (έστω αυτή τη μία) 48ωρη πανελλαδική απεργία, πριν από λίγο έγινε γνωστή η κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει σε ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο!
Πέραν του γεγονότος ότι οι «αριστεροί» (λέμε τώρα) κυβερνώντες επιδιώκουν να τελειώνουν με το αντιασφαλιστκό μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ώστε να δώσουν τα σχετικά διαπιστευτήρια την επομένη στο Γιούρογκρουπ, τίθεται και θέμα (ακόμη μιά φορά) παραπλάνησης του εργαζόμενου κόσμου και των συνδικαλιστικών οργάνων (ναι, ακόμη κι αυτών των παραδομένων δικών τους).
Αυτή την ώρα, 13:30, γίνεται προσπάθεια από συνδικαλιστικές δυνάμεις, περιλαμβανομένου του Μετώπου για την Ανατροπή, γιά ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΡΑ…
Νεότερα σε λίγο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»: Πρώτα υπονόμευσαν την απεργία και στο τέλος την “πούλησαν”

Απριλίου 27, 2016
Πρώτα υπονόμευσαν την απεργία και στο τέλος την “πούλησαν”
 Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, χωρίς αυτούς, αλλά μαζί με τον λαό
 Que se vayan todos!
 Το φιάσκο έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, οι προσπάθειες υπόγειας συνδιαλλαγής που κατέληξαν σε ικεσίες προς την κυβέρνηση και επιστολές προς την τρόικα για έλεος και εξαίρεση, η αποτυχία (ή μήπως ο τορπιλισμός;) της διαμόρφωσης ενός ενιαίου πλαισίου διεκδίκησης και δράσης στον κλάδο, η πεισματική και προκλητική άρνηση του κοινού αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κοινωνία, η απεργία σε… δόσεις και χωρίς συνέχεια και συνέπεια, η “διαβούλευση” με τους διευθυντές εν μέσω κινητοποιήσεων, δεν μπορούσαν να έχουν άλλο αποτέλεσμα.
Έτσι, την Τρίτη το μεσημέρι, οι πλειοψηφίες της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και των περισσότερων συνδικαλιστικών ενώσεων στα ΜΜΕ, αποφάσισαν με εμφανή ανακούφιση να ξεπουλήσουν τον απεργιακό αγώνα. Σφύριξαν τη λήξη πριν το τυπικό τέλος του, επιδιώκοντας προφανώς να αποφύγουν τη συντριβή και τον πλήρη εξευτελισμό. Δεν έκαναν καν τον κόπο να σημάνουν συναγερμό και να καλέσουν τα μέλη τους να περιφρουρήσουν την απεργία. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι ήταν από την πρώτη στιγμή παρόντες και βγήκαν μπροστά, δίνοντας τη μάχη για να πετύχει.
Όλα αυτά δεν κρύβονται από τα επικοινωνιακά τερτίπια που επινόησαν. Το αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι πως οι εργαζόμενοι του κλάδου – μετά την κατάργηση των ΣΣΕ και τις ατομικές συμβάσεις, τις απολύσεις και την απληρωσιά, τον βιασμό της ενημέρωσης – βίωσαν μια ακόμη οδυνηρή προδοσία, αυτή τη φορά στο μέτωπο του ασφαλιστικού. Η ευθύνη τους βαραίνει εξ” ολοκλήρου.
Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους πολύ πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο. Είχαν δε αποδείξει, με κάθε ευκαιρία και με όλους τους τρόπους, ότι όχι απλώς δεν μπορούσαν, αλλά δεν ήθελαν να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου αγώνα. Εύχονταν κάθε στιγμή η κυβέρνηση και οι εργοδότες να τους δώσουν έστω ένα ψίχουλο, προκειμένου να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας. Κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο ότι δήθεν φταίει, ενώ όλοι φταίνε εξίσου. Για την ακρίβεια, γνώριζαν πού οδηγούνται τα πράγματα, ενώ κάποιοι συνέβαλαν αποφασιστικά στο να οδηγηθούν εκεί, με το “πραξικόπημα” στον ΕΔΟΕΑΠ και τις διάφορες άλλες συνωμοσίες κορυφών.
Η ουσία δεν αλλάζει. Τα ονόματα όσων βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι των ενώσεων του κλάδου θα γραφούν με μαύρα, ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του. Επί των συνδικαλιστικών ημερών του Κουμπιά και του Σαββίδη, του Νικολόπουλου, του Τσαλαπάτη και της Αντωνιάδου, του Γκανά, του Μπερεδήμα και του Φωκιανίδη, καθώς και όλων των άλλων “φωστήρων”, ολοκληρώθηκε η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ και καταδικάστηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.
Ανάλογη τύχη περιμένει εκείνους που αποφάσισαν και διεμήνυσαν ότι η απεργία δεν τους αφορά. Προβάλλοντας ως επιχείρημα πότε ότι “το αγγελιόσημο δεν είναι δική μας υπόθεση”, πότε ότι “το πλαίσιο του αγώνα δεν είναι επαρκές”, πότε ότι “ο κλάδος δεν είναι ώριμος” και πότε ότι “η κοινωνία δεν πρέπει να μένει χωρίς ενημέρωση” – ξεχνώντας, προφανώς, ότι σχεδόν όλα τα “ανοιχτά ΜΜΕ” έχουν παίξει τον ρόλο του πολιορκητικού κριού των μνημονίων.
Τώρα, όμως, δεν είναι ώρα για μοιρολατρία. Τώρα κρίνεται το μέλλον μας. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Όχι για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται, αλλά για να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει. Να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας. Να ξαναβρούμε τη χαμένη τιμή του πολύτιμου κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Κόντρα σε μνημόνια και δανειστές, σε κυβερνήσεις και εργοδότες, στα τσιράκια τους και τα golden boys.
Μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας να περάσει πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, στα δικά μας χέρια. Τώρα που το παλιό οικοδόμημα καταρρέει με πάταγο, καθώς έχουν ανατιναχτεί οι “πυλώνες” των ΣΣΕ και του ασφαλιστικού, καθίσταται επιτακτική και ζωτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός συνδικάτου που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ενός συνδικάτου ταξικού και αγωνιστικού, ανεξάρτητου από κάθε κέντρο εξουσίας, όπου ο αποφασιστικός λόγος θα ανήκει στη βάση. Χωρίς εκδότες, καναλάρχες και διευθυντές, αλλά με μισθωτούς και μπλοκάκηδες, με άνεργους και “μαύρους”.
Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των “προθύμων” μίλησαν. Τώρα, τον λόγο έχει ο αγωνιζόμενος λαός. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μαζί με εργαζόμενους και άνεργους, μαζί με τους συνταξιούχους και τους ανασφάλιστους νέους, μαζί με την κοινωνία που αγωνιά και θα δώσει την μάχη του ασφαλιστικού ενάντια στο νέο σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους εργοδότες. Οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν μαζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία, σπάζοντας τα τείχη του ψεύδους, που υψώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ ανάμεσά μας.
Η ιστορία μπορεί να μας συγχωρήσει που δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τους “πρώην”. Θα είναι αμείλικτη, όμως, εάν δεν σηκώσουμε το γάντι που μας πετούν και δεν κρατήσουμε ζωντανή τη σπίθα της ανατροπής. Είναι δε φανερό ότι η πρόκληση αφορά κάθε οργανωμένη δύναμη, κάθε αγωνιστή που θεωρεί πως βρίσκεται σε τούτη την όχθη. Κανείς μας δεν περισσεύει. Αλλά όλοι κρίνονται και θα κριθούν.
Μέτωπο για την Ανατροπή *
* Συνδικαλιστικό μετωπικό σχήμα που συγκροτούν η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” στην ΕΣΗΕΑ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το “Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων” στην ΕΣΗΕΜ-Θ (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική Ενότητα, δημοσιογράφοι ΕΡΤ/ΕΡΤ-3, αγωνιστές)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Πώς σήμανε η άτακτη οπισθοχώρηση από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στα ΜΜΕ

Απριλίου 27, 2016
Συνδικαλιστικές πλερέζες μπροστά στην ταφόπλακα του κλάδου. Συνεχίζουμε τον αγώνα…
Μία από τις πιο μαύρες ημέρες του κλάδου είναι η σημερινή 26η Απριλίου, που άνοιξε με τον πετυχημένο αγώνα των συντρόφων και συναδέλφων τα ξημερώματα προκειμένου να μπλοκαριστούν τα απεργοσπαστικά φύλλα και έληξε με την αναδίπλωση και τη μεταμόρφωση ενός αγώνα διεκδίκησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ …σε πλερέζα διαμαρτυρίας, την ώρα μάλιστα που μπαίνει ταφόπλακα στον κλάδο.
Είχε μεσολαβήσει το πρωί η συνάντηση των προέδρων των σωματείων μας και των εκπροσώπων των εργοδοτών με Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο. Ο πρώτος ξεκίνησε λέγοντας ότι το αγγελιόσημο έχει τελειώσει κατ’ επιταγή της τρόϊκας. Προκειμένου να μπορέσει να επιζήσει ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως και τα ΤΕΑΣ, κάλεσε τους προέδρους των Ενώσεων μας και τους ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για ένα νέο πόρο με επέκταση και στο διαδίκτυο- που όπως ειπώθηκε από τον Κυριακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών, μπορεί να είναι 5%!!! – και μετά το υπουργείο θα νομοθετήσει επ΄ αυτού. Όπως ακριβώς γεννήθηκε δηλαδή το αγγελιόσημο, σύμφωνα με τον Πετρόπουλο, ο οποίος τα ξέρει καλά και από μέσα.
Η πρόβλεψη θα αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον Κυριακόπουλο: η ένωση του θα συνεισφέρει τα περισσότερα σε αυτό και ζητά την κάλυψη όλων των εργαζομένων (και των τεχνικών) αφού πρώτα δει τα στοιχεία και γίνουν οι αναλογιστικές ώστε να κρίνει ότι συμφέρει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
Ο εκπρόσωπος της ΕΙΕΑ είπε ότι αν καταργηθεί το αγγελιόσημο πλήττεται η ενημέρωση και κλείνουν πολλές εφημερίδες.
Η ένωση ιδιοκτήτων Διαδικτύου, εκπροσωπήθηκε από δύο δικηγόρους οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εριστικοί και αρνητικοί, υποστήριξαν ότι δεν μπορεί σε αυτούς να λειτουργήσει αγγελιόσημο, καθώς από τα 180 εκατομμύρια τα 160 προέρχονται από την Google και FB, που δεν μπορούν να πάρουν αγγελιόσημο.
Τρίμηνη παράταση ζωής του αγγελιόσημου… μετά διαβούλευσης!!!!!
Επίσης, ο Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε να ζητήσει από την τρόϊκα τρίμηνη παράταση του καθεστώτος του αγγελιόσημου, εφόσον ξεκινήσει διαβούλευση για υποκατάστασή του. Παρότι οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι είχαν ζητήσει 6μηνη παράταση…
Σύμφωνα με όσα λέγονται από συμμετέχοντες στην τριμερή, από τον Πετρόπουλο (αυτόν που ήταν, τρομάρα του, νομικός μας σύμβουλος για χρόνια) ετέθη η πρόταση ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ και μάλιστα μίλησε για το μοντέλο ασφάλισης των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Ουσιαστικά δηλαδή μας πλασάρουν από την πίσω πόρτα την πρόταση των ιδιοκτητών (στη χειρότερη εκδοχή της). Κι όλα αυτά ενώ στη χθεσινή (25.4) συνάντηση δσ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και όλων των προέδρων είχε τονιστεί ότι εμείς δεν δεχόμαστε τριμερή. Ζητάμε συγκεκριμένη ατζέντα και δεν κάνουμε πίσω στο αγγελιόσημο.
Ενώ λοιπόν κάποιος θα περίμενε μετά από όλη αυτή την εικόνα να ξεσπάσει μένος και οργή, O ένας μετά τον άλλο άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία ότι η απεργία θα σπάσει. Πάλι πληροφορίες ότι ο Αλαφούζος θα βγάλει την KAUHMERINH, θα βγουν και τα ΝΕΑ, έ τότε και το Έθνος. Απίστευτη τρομολαγνεία… να μη χάσουμε μια πετυχημένη μέχρι σήμερα απεργία. Χωρίς αιδώ ειπώθηκε ότι ο αγώνας σήμερα αρχίζει … με οπισθοχώρηση.
Ο συνδικαλιστικός παραλογισμός…
Στην ψηφοφορία του δσ της ΠΟΕΣΥ ξεκάθαρα τάχθηκε κατά της διακοπής της απεργίας η εκπρόσωπος του Μετώπου για την Ανατροπή (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ). Yποστήριξε ότι ειδικά τώρα δεν πρέπει να σπάσει η απεργία. Δεν μπορεί μετά από μία συνάντηση που η άλλη πλευρά σε κολλά στον τοίχο, εσύ να κάνεις πίσω. Δεν μπορεί να μιλάς για τη μάχη των μαχών για τον κλάδο και στον κίνδυνο της απεργοσπασίας να οπισθοχωρείς. Δεν μπορεί το μήνυμα που δίνεις στην κοινωνία να είναι ότι πάλι παίζουμε με τις εξαιρέσεις. Να δίνεις το μήνυμα στο υπουργείο και στους εργοδότες ότι μπορούν να σε πατήσουν στο λαιμό. Ότι αν δείξουμε πως φοβόμαστε τους απεργοσπάστες ποτέ δεν θα κάνουμε απεργία…
Κι εδώ αρχίζει ο παραλογισμός… και βγαίνουν από το συρτάρι οι πλερέζες τα απεργιακά μονόλεπτα και δίλεπτα…
Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι καταστάσεις…
Ξεπουλιούνται τα πάντα και ετοιμάζεται ένα νέο τοπίο, με κάποιους να κινούνται σε υπόγειες διαδρομές και κάποιους να κυριαρχούνται από τον φόβο.
Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, «μπλοκάκια», «μαύροι» εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι τα πρώτα θύματα, με τους εργοδότες να κυριαρχούν πάνω στους ελάχιστους εργαζόμενους, οι οποίοι έναντι μιας επισφαλούς ασφάλισης δεν θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και βεβαίως δεν μιλάμε για ενημέρωση.
Συνεχίζουμε, αγωνιζόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω!!!

Μη τολμήσουν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές και κάνουν πίσω με το… «δόλωμα» που τους πέταξε ο Κατρούγκαλος!

Απριλίου 26, 2016

Στην 6η μέρα της πετυχημένης απεργίας στα ΜΜΕ, σήμερα το πρωί ο υπουργός της «αριστερο»-μνημονιακής κυβέρνησης Κατρούγκαλος κάλεσε στο γραφείο του τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών. Αυτό που τους είπε είναι: να δοθεί μία τρίμηνη παράταση στην κατάργηση του Αγγελιόσημου και να επεξεργαστεί ένα νέο πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΤΕΑΣ, με συμφωνία των εργοδοτών και υπό την έγκριση της τρόϊκας –λέξη για τους συνταξιούχους ή τους ανέργους, όπως και όλα τα άλλα του ν/σχ καρμανιόλα του ασφαλιστικού. Στη συνέχεια οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατέθεσαν στην επιτροπή της βουλής που συζητάει το αντι-ασφαλιστικό.
Τώρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με παρουσία των προέδρων των Ενώσεων και διατυπώνεται προβληματισμός για τις επιχειρήσεις των πρόθυμων και γνωστών εργοδοτικών μηχανισμών να σπάσουν την απεργία, ακόμη και πριν την αυριανή λήξη της -λένε κάποιοι. Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιούν σαν βάση για να δικαιολογήσουν το πισωγύρισμα. Κι ας φωνάζαμε τόσο καιρό για οργάνωση καιπεριφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η εκπρόσωπος του «Μετώπου για την Ανατροπή» (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Μέτωπο Αγώνα στην ΕΣΗΕΜΘ), τάσσεται σθεναρά κατά της όποιας αναστολής ή πρόωρης λήξης της απεργίας, αφού ούτε τα ειδικότερα ούτε τα γενικότερα αιτήματα ικανοποιούνται. Πέραν του πιθανού ενδεχόμενου οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, να γίνουν πάλι το… «μαύρο πρόβατο», που η κυβερνητική εξουσία τους έριξε ένα… «κοκαλάκι» κι αυτό με «τρίμηνη παράταση».

«Τριμερής συνάντηση τη Μ. Τρίτη – O ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει! Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση. Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα»

Απριλίου 26, 2016
«Τριμερής συνάντηση τη Μ. Τρίτη – O ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει! Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση. Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα»
Σύμφωνα με ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗο ακατονόμαστος υπουργός «Εργασίας» επιχειρεί να μας δώσει ασπιρίνη λίγο πριν μας εκτελέσει και καλεί γι’ αυτόν τον σκοπόπροεδρικά πρόσωπα από ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ, και  ΠΟΕΜΤΥΠ τη Μ. Τρίτη στις 9.00 το πρωί στο «τσιφλίκι» του στο υπουργείο σε μία «τριμερή συνάντηση» στην οποία θα συμμετάσχουν και οι… εργοδότες από ΕΙΗΕΑ,, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ και ΕΝΕΔ. ΟΕΔΟΕΑΠ φέρεται να… μην προσκλήθηκε!
Φωτο: 22 Απρίλη 2016 – κτίριο ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ
Το «τυράκι» στην παγίδα είναι το δήθεν «σώσιμο» του ΕΔΟΕΑΠ την ίδια ώρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση να χιμήξουν στα εναπομείναντα 900 εκατομμύρια του αποθεματικού ποσού του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ταμείου που σχεδιάζουν να καταργήσουν  ρίχνοντάς το στην κρεατομηχανή του ΕΦΚΑ.
«Ξεχάστε το αγγελιόσημο»έλεγαν σε κάθε τόνο τους προηγούμενους μήνεςΚατρούγκαλος-Πετρόπουλος!Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι… «η ελπίδα έρχεται»! Ζητήθηκε από το προεδρικό δίδυμο της ΠΟΕΣΥ συνάντηση με Τσίπρα.Ο τελευταίος, τους «έγραψε».
Φωτο από 22 Απρίλη 2016 – κτίριο ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ
Τώρα επιστρέφουν όλοι μαζί στον ακατονόμαστο υπουργό και τον υφυπουργό (πρώην νομικό σύμβουλο της ΠΟΕΣΥ) με τη συνοδεία μάλιστα της πρόθυμης κουστωδίας των αφεντικών του Τύπου που ξανασυναντήθηκε τη Μ. Δευτέρα με τη συνδικαλιστική «ελίτ» του κλάδου. Από δίπλα και«πρόθυμοι» συνάδελφοι που πιέζουν για… αναστολή της απεργίας! Από δίπλα οιδυνάμεις του… ΠΑΜΕ που μέχρι πρόσφατα έλεγαν «μία 48ωρη και πολύ μας είναι». Ταυτόσημη σχεδόν η άποψη με τον Στ. Θεοδωράκη του «Ποταμιού».! Νέες ιδέες! «Όταν απεργούμε, εξυπηρετούμε την… κυβέρνηση», είπαν! Κάποιος το είπε στη συνάντηση της Δευτέρας: «Να φορέσουμε μαύρα περιβραχιόνια»!Αυτή να είναι η… διαμαρτυρία μας! Να αναστείλουμε κάθε διαμαρτυρία και να πάμε κατευθείαν στο πένθος. Εξάλλου η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι μακριά. Απευθείας στον… Επιτάφιο!
Μπορεί και να μας αξίζει εφόσον δεν αντιδράσαμε μαζικά στο ροκάνισμα του χρόνου όλους τους προηγούμενους μήνες από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Κι ας φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι «μετωπικές» δυνάμεις για άμεση δρομολόγηση κινητοποιήσεων διαρκείας. Επέλεξαν οι γνωστοί κύκλοι του συνδικαλιστικού «λόμπινγκ» τις εκτονωτικές απεργίες. Και αποκοίμισαν την πλειοψηφία του κλάδου.
Είναι όντως πολύ αργά να αντιδράσουμε ή χρειάζεται να κάνουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στη δήθεν αναπόφευκτη καταστροφή;
Κανένα παζάρεμα – καμία υποχώρηση.
Δεν χαμογελάμε «μπροστά στην καρμανιόλα».
ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΕ
https://www.youtube.com/watch?v=J8p3fGTcldI

Απεργία μέχρι τη νίκη στα ΜΜΕ. Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η απεργοσπασία και το ξεπούλημα δεν θα περάσουν.

Απριλίου 25, 2016
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει τις ποικίλες προσπάθειες  που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες με προφανή στόχο να σπάσει η απεργιακή κινητοποίηση κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και των τροϊκανών. Πάγια θέση μας είναι ότι αυτή τη στιγμή, παρά την απαράδεκτη και μεθοδευμένη καθυστέρηση, είναι ζωτικά αναγκαίος ένας πολύμορφος απεργιακός αγώνας διαρκείας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, χωρίς τεχνητές εξαιρέσεις, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας, των Ταμείων μας, των εισφορών μας, του αυτονόητου δικαιώματός μας για δουλειά, για αξιοπρεπείς αμοιβές και για ασφάλιση.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταδικάζει, ταυτόχρονα, τις μεθοδεύσεις στις οποίες προχωρούν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και άλλων Ενώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό του κλάδου, αλλά και τις αναποτελεσματικές κινητοποιήσεις, με τη σκόπιμη «εξαίρεση» των πιο κρίσιμων ημερών. Για τον λόγο αυτό, μαζί με όλο το μαχόμενο δυναμικό του κλάδου, αλλά και της κοινωνίας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα επιτυχημένο αγώνα, με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση κάθε είδους μνημονίων – χωρίς αυταπάτες και υπόγεια παζάρια με τα διάφορα κέντρα εξουσίας.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, με αυτό το σκεπτικό και σε αυτό το πλαίσιο, από κοινού με την «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ» (Συνέλευση) και αγωνιστές δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στήριξε ενεργά την παρέμβαση στη διάρκεια της απαράδεκτης σύσκεψης που κάλεσαν τα προεδρεία των Ενώσεων με τους διευθυντές των Μέσων και εκπροσώπους των εργοδοτών, νομιμοποιώντας τις πιέσεις τους για διακοπή ή σπάσιμο της απεργίας. Συμμετείχε, επίσης, μαζί και με άλλους συναγωνιστές, στις εξορμήσεις που ακολούθησαν σε ιντερνετικά κάτεργα.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει παρόμοιες κινήσεις, στην προσπάθεια ευρύτερου συντονισμού και με στόχο τη συγκρότηση ενός συνδικάτου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, χωρίς διευθυντές, αλλά με όλους τους εργαζόμενους, έμμισθους, μπλοκάκηδες, μαύρους, άνεργους κ.λπ.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

Δευτέρα 25 στις 11:30 συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, την ώρα της συνεδρίασης της ΠΟΕΣΥ, η οποία έχει καλέσει τους διευθυντές των ΜΜΕ.

Απριλίου 25, 2016
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καλεί αύριο σε συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ
“Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”, ενόψει της συνάντησης της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τους διευθυντές των ΜΜΕ και κατόπιιν και της συνεδρίασης των διοικητικών συμβουλίων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, σας καλεί μαζικά σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ στις 11.30 το πρωί.
Προς ενημέρωση σας, στις 3.00 το μεσημέρι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.
Τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ- 900 εκατ. ευρώ ανήκουν στους εργαζόμενους σε όλο τον Τύπο. Και ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ζήσει. Όχι μόνο για τους σημερινούς μετόχους-μέλη αλλά για να παλέψουμε και δούμε να ιδρύεται με τον αγώνα μας ένα συνδικάτο Τύπου και ένα Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
11.30, ΑΥΡΙΟ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Μη διανοηθείτε να υποκύψετε στις πιέσεις του εκδοτικού κατεστημένου για αναστολή της απεργίας διαρκείας!

Απριλίου 24, 2016

Ούτε βήμα πίσω! ΕΝΑΝΤΙΑ στο κυβερνητικό ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ !

ΕΝΑΝΤΙΑ στο εκδοτικό-εργοδοτικό κατεστημένο! Κόντρα στους συνεργάτες των τροϊκανών!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ !

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ !

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ! 

σκίτσο Κώστα Γρηγοριάδη (πηγή: http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ )

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Νέα τριήμερη απεργία από την Κυριακή 24/4/2016

Απριλίου 23, 2016
Η απεργία συνεχίζεται
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ),μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ(έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.

Διαγράφουν το αγγελιόσημο, λοβοτομούν την ενημέρωση, σκοτώνουν τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ!!!

Απριλίου 22, 2016

Ανακοίνωση των Γιάννη Αγγέλη- Πόπης Χριστοδουλίδου (μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.( Πρωτοβουλία για την Ανατροπή)
Διαγράφουν το αγγελιόσημο, λοβοτομούν την ενημέρωση, σκοτώνουν τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ!!! 
Συνάδελφοι από την στιγμή,  που θα  ψηφισθεί το εκτρωματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταργείται το αγγελιόσημο, ο μοναδικός ουσιαστικός και μη κρατικός πόρος χρηματοδότησης των Ταμείων.
Δρομολογούνται αμέσως  εξελίξεις που ανατρέπουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα του κλάδου σε ασφάλιση, υγεία, φάρμακο, περίθαλψη, πρόνοια, επικούρηση και σύνταξη.
Αν το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα περάσει από την Βουλή δεν ξεχνάμε  ποτέ  ότι  κάθε ψήφος θα έχει όνομα και υπογραφή.   Υπογραφές που θα κάνουν πραγματικότητα έναν εφιάλτη για πάνω από δεκαοχτώ χιλιάδες ασφαλισμένους που χάνουν την πρόσβαση σε υγεία, επικούρηση και πρόνοια, με άμεση προοπτική απομείωσης και των κύριων συντάξεων.
Κανένας άλλος κλάδος εργαζόμενων στη διάρκεια αυτού του μνημονιακού εφιάλτη δεν επιχειρήθηκε να τσακιστεί σε τέτοια έκταση και με τέτοιο τρόπο,  όπως αυτός  που δοκιμάζεται σήμερα με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Για μήνες υπουργοί και παρα-υπουργοί της κυβέρνησης παραμυθιάζουν και αποκοιμίζουν τον κλάδο και τους «επιλεγμένους» συνομιλητές τους με υποσχέσεις και non paper, ενώ την ίδια στιγμή,  εξ αρχής κινούνται στις ράγες των κωδικοποιημένων απαιτήσεων των δανειστών και των απαιτήσεων των νέων βαρόνων των ΜΜΕ με άξονα την κατάργηση του αγγελιόσημου. 
Όσοι δέχονταν να συνομιλούν μαζί τους και να «αγοράζουν» τις υποσχέσεις τους έχουν άμεση ευθύνη για ότι έγινε,  αλλά και για ότι θα ακολουθήσει.
Κυβέρνηση, εργοδότες και δανειστές στοχεύουν καθαρά στην διάλυση των ταμείων και μαζί τους των συνδικαλιστών οργανώσεων του κλάδου. Ετοιμάζονται για το μοίρασμα της νέας πίτας των ΜΜΕ και δεν διστάζουν να το επιχειρήσουν,  ρίχνοντας δεκαοχτώ χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μαζί με τις οικογένειές τους στον αντι-ασφαλιστικό… Καιάδα.
Στο δρόμο χωρίς εργασία και χωρίς περίθαλψη-επικούρηση ρίχνουν, χωρίς ντροπή και τους 165 εργαζομένους του ΕΔΟΕΑΠ, διοικητικούς, νοσηλευτές-, νοσηλεύτριες,  γιατρούς, φύλακες  και καθαρίστριες!
Τώρα πλέον,  χωρίς κανένα περιθώριο για αυταπάτες πρέπει να δώσουμε ένα τέλος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους  και τους συνταξιούχους. Έχουμε μπει,  έτσι κι αλλιώς  σε ένα αγώνα χωρίς τέλος, ,  μέχρι την ανατροπή αυτού του εφιάλτη και όλων όσων στέκονται εμπόδιο στο να πάρουμε πίσω την ζωή μας.
Δεν αρκούν πλέον οι σπασμωδικές και καθυστερημένες αντιδράσεις, πρέπει να τους κάνουμε να μας φοβηθούν. Και μπορούμε.
Πρέπει να τους στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: πως θα πέσουμε στο πεδίο της σκληρής μάχης  μέχρι κι ο τελευταίος από τις  δόλιες «σφαίρες» όσων «εγκληματούν εις βάρος της ζωής και της ανάσας, αλλά κυρίως  εις βάρος των οικογενειών μας και των παιδιών μας, που βρίσκονται ΑΔΙΚΑ χωρίς γιατρό, περίθαλψη και πρόνοια.
Εις βάρος των σκληρά εργαζομένων, απλήρωτων και κακοπληρωμένων εν ενεργεία δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων…
Εις βάρος των δικών μας ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων ανέργων, που «ματώνουν» κάθε μέρα….
Εις βάρος των απόμαχων του Τύπου, που δούλεψαν μια ζωή και τώρα, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση βρίσκονται  πεταμένοι στο δρόμο…
Και ΦΥΣΙΚΑ εις βάρος βαριά ασθενών, ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που πονούν και υποφέρουν, ανήμπορων να ζήσουν χωρίς περιθαλψη καθημερινή, χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, χωρίς το φάρμακο τους και χωρίς την ζεστή «αγκαλιά» του ΕΔΟΕΑΠ!!!!
Κύριοι κυβερνώντες , τάχα αριστεροί, το στοίχημά σας έπρεπε να είναι,  να κάνετε όλα τα Ταμεία….ΕΔΟΕΑΠ…
Και όχι , να οδηγήσετε σε… λουκέτο, καταλεηλατώντας  το, ένα Ταμείο- καμάρι για  όλους μας.
Μας χτυπάτε;  Και μάλιστα ύπουλα, άνανδρα εξ επαφής,,,,
Δεν θα σας περάσει.
Θα σας νικήσουμε!
Θα πάρετε πίσω  ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ το  αντι- ασφαλιστικό έκτρωμα , που φτιάξατε για όλο τον Ελληνικό λαό, υπηρετώντας ως γνήσιοι και υπάκουοι δούλοι τα ξένα αφεντικά σας!!!

ΠΟΕΣΥ: Απεργιακός αγώνας μέχρι την απόσυρση του εξοντωτικού ασφαλιστικού σ/ν

Απριλίου 21, 2016
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016
Με βασικό στόχο την άμεση απόσυρση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει καίρια την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε ομόφωνα τις 48ωρες απεργίες από τις 06.00 της Πέμπτης 20 Απριλίου, μέχρι τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου

ΕΔΟΕΑΠ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό

Απριλίου 21, 2016

20/04/2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΕΑΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Ασφαλιστικό Σχέδιο Νόμου, το οποίο με πρωτοφανή αναλγησία διαλύει τον Kλάδο των ΜΜΕ και οδηγεί τους εργαζόμενους στον Τύπο στις μαύρες λίστες της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Με τις διατάξεις του σχεδίου Νόμου καταργείται το Αγγελιόσημο, ο βασικός πόρος χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Τυχόν ψήφιση αυτού του νομοθετικού εκτρώματος αφήνει 18.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ χωρίς δικαίωμα στο φάρμακο, την περίθαλψη, το εφάπαξ και την επικούρηση.
Ουσιαστικά η Κυβέρνηση, εκτελώντας τις επιταγές των δανειστών, με την επιχειρούμενη παρέμβασή της στο ασφαλιστικό σύστημα καταργεί την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημεύει τα αποθεματικά τους που προσεγγίζουν το 1 δις Ευρώ και διαλύει τον κλάδο του Τύπου βάζοντας λουκέτο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την απόσυρση του σχεδίου Νόμου, το οποίο εντέλει απειλεί την ίδια την ελευθερία του Τύπου και τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων του κλάδου.

Γιατί αποτελεί θανάσιμη απειλή το ασφαλιστικό για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης – Η ιστορία του Αγγελιοσήμου

Απριλίου 20, 2016
 Η Ιστορία του Αγγελιοσήμου
Διαβάστε την πλήρη και τεκμηριωμένη ιστορία  του πολυσυζητημένου βασικού μας πόρου που για το Ταμείο μας επέχει θέση οιωνεί εργοδοτικής εισφοράς και υποκαθιστά την απουσία χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το (αντι)»ασφαλιστικό» νομοσχέδιο

Απριλίου 19, 2016

Σε διαβούλευση τίθεται σήμερα το κυβερνητικό «ασφαλιστικό» και «φορολογικό» νομοσχέδιο.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ ή ΕΔΩ (Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων)

Τι είπαν στη σύσκεψη οι συνδικαλιστές στα ΜΜΕ και αποφασίστηκαν άμεσα 48ωρες απεργίες, υπό το βάρος του ισοπεδωτικού ασφαλιστικού ν/σχ και της πίεσης των εργαζομένων.

Απριλίου 19, 2016

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ:
Αν κάποιος τρίτος παρακολουθούσε την 6ωρη σύσκεψη των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, σίγουρα θα καταλάβαινε γιατί το όποιο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση αφασίας-απραξίας και μακράν των απαιτήσεων των εργαζομένων της βάσης.
Ενώ όλοι αναφέρονταν σε απεργίες, ορισμένοι φρόντιζαν την ίδια ώρα να τορπιλίζουν την απαιτούμενη ενότητα, διαφωνώντας για τις μορφές των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη διάρκειά τους, τις ημερομηνίες πραγματοποίησης, φροντίζοντας να χρεώσουν ο ένας στον άλλον τον τορπιλισμό τους.
Τελικά και υπό το βάρος των ισοπεδωτικών επιπτώσεων από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, αλλά και της πίεσης από τους πιο μαχητικούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που αφουγκράζονται τη βάση, συμφωνήθηκε η έναρξη πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων άμεσα.
Αυτό για το οποίο μάχονταν εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του Μετώπου για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ) και κώφευε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Σήμερα οι παρατρεχάμενοι των νεοκυβερνώντων αντίκρισαν κατάμουτρα την κοροϊδία τους και δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν διαφορετικά. Κι αυτά, αφού ΚΑΙ το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εντάσει στον ΕΦΚΑ (ούτε λόγος για ανεξάρτητο ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ), ΚΑΙ παίρνει τα εναπομείναντα αποθεματικά του των 900 εκατ., ΚΑΙ καταργεί το Αγγελιόσημο (βάζοντας νέο φόρο επί των διαφημήσεων ως έσοδο του ενιαίου ταμείου), ΚΑΙ αφήνει έρμαιο τον ΕΔΟΕΑΠ αφού προηγουμένως έβαλαν χέρι στα αποθεματικά του και έτσι θα οδηγηθεί στο κλείσιμο. Παρά τα διαφορετικά που παπαγάλιζε η γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία στα  ΜΜΕ.
Όμως και για τις ημερομηνίες, απαιτήθηκε κάποιος χρόνος για να συμφωνήσουν. Στη συνεδρίαση που ακολούθησε του δσ της ΠΟΕΣΥ μαζί με ορισμένους προέδρους Ενώσεων, υπήρξε διχογνωμία για το αν θα γίνει 48ωρη Τετάρτη και Πέμπτη, ή Πέμπτη και Παρασκευή, ή τρεις 48ωρες από Πέμπτη μέχρι Μ. Τρίτη.
Τελικά καταλήχθηκε η πραγματοποίηση μιάς 48ωρης Πέμπτη και Παρασκευή στις εφημερίδες (ώστε να μην βγούνε τα κυριακάτικα φύλλα), το  διαδίκτυο, το ΑΠΕ, τα γρ. Τύπου, και μιάς 48ωρης Παρασκευή και Σάββατο στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το δσ της ΠΟΕΣΥ για να καθορίσει τα επόμενα βήματα με κορύφωση στην κατάθεση του ν/σχ. Παράλληλα έχουν αρχίσει επικοινωνίες με όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις για την ενότητα του κλάδου και τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα… Ενδεικτικά οι συμμετέχοντες είπαν:
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς άνοιξε τη συζήτηση λέγοντας ότι κληθήκαμε για να αποφασίσουμε πότε ξεκινάμε τις αππεργίες καιμποιές ημερομηνίες κάνουμε.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Στ. Νικολόπουλος ζήτησε να υπάρξει πλαίσιο διεκδίκησης, στρατηγική και συμμαχίες.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τ. Φωκιανίδης είπε ότι προφανώς θα δώσουμε κάποια μάχη αλλά να δούμε πως θα πάμε στις απεργίες.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης είπε ότι είναι η ιστορικότερη στιγμή του κλάδου, πρέπει να πάμε σε απεργίες μέχρι τέλος αλλά περιφρουρούμενες, λέγοντας ότι: ή θα χάσουμε εμείς ή αυτοί, ενώ κατέθεσε πλήρη και αναλυτική πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων και δράσεων –όπως η έκδοση της εφημερίδας Αδέσμευτη γνώμη, στο οποίο αναφέρθηκαν και άλλοι ομιλητές.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕ είπε ότι έχουμε δείξει υπομονή μέχρι παρεξηγήσεως, τάχθηκε  υπέρ των απεργιών, όχι πολυήμερες αλλά στοχευμένες και με περιφρούρηση.
Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας ανέφερε ότι έγιναν λάθη, το ασφαλιστικό είναι ένα έκτρωμα, ενώ τάχθηκε υπέρ 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Κατάρας τάχθηκε κατά των απεργιών διαρκείας και υπέρ 48ωρων με όλους τους άλλους εργαζόμενους στη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς αναφέρθηκε σε 48ωρη τώρα και διαρκείας όταν κατατεθεί το ν/σχ.
Ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Μυλωνάς είπε ότι όταν εμείς ζητήσαμε βοήθεια δεν την είχαμε, αλλά θα είμαστε παρόντες.
Ο πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος τάχθηκε υπέρ 48ωρων κλιμακούμενων και ό,τι αποφασίσει η ΠΟΕΣΥ.
Ο πρόεδρος των Λιθογράφων Λ. Σακάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενοποίησης των εργαζομένων σε μπλοκ εναντίον της κυβέρνησης και όχι συντεχνιακά, ρώτησε μήπως το «μαύρο» στην ενημέρωση συμφέρει την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι αυτοί μπορούν να περιφρουρήσουν την απεργία.
Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γ. Αντωνοπούλου, αφού έχει κάνει αναλυτική ενημέρωση για τα ισοπεδωτικά μέτρα του ν/σχ και τα όσα δεινά απειλούν τον κλάδο, μίλησε για την ώρα των συνδικαλιστικών σωματείων.
Ο Γ. Αγγέλης από το δσ του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΠΟΕΣΥ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας η οποία κοροϊδεύει, να οργανώσουμε πετυχημένα τις απεργίες με νότητα του κλάδου
Από ΠΟΕΠΤΥΜ τάχθηκαν υπέρ των απεργιών από αυτήν τη βδομάδα.Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης είπε ότι αυτή τη βδομάδα είναι οριστικό ότι θα κάνουμε απεργίες.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Π. Νεστορίδης τάχθηκε υπέρ του  ρεαλισμού και κατά της λογικής ή  όλα ή τίποτε
Ο Θ. Βικόπουλος από δσ ΕΣΗΕΜΘ τάχθηκε υπέρ της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας άμεσα μέσα στη βδομάδα, με περιφρούρηση και πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων στις Ενώσεις.
Ο Γ. Αδάμ από δσ ΕΣΗΕΜΘ είπε ότι μας ισοπεδώσανε και τάχθηκε υπέρ των κλιμακούμενων απεργιών σε διαφορετικές ημερομηνίες, με 48ωρη μόλις κατατεθεί το ν/σχ.
Ο Θ. Κυρούσης από δσ ΕΣΗΕΠΗΝ ανέφερε ότι αυτές θα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του αιώνα, να πέσει «μαύρο» παντού, να περιφρουρηθούν και να διαγραφούν οι απεργοσπάστες.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης είπε ότι εδώ μέσα επικρατεί κλίμα μνημόσυνου αντί γιορτής και κατήγγελλε την πλειοψηφία του δσ του ΕΔΟΕΑΠ ότι δεν έκαναν ποτέ τίποτε για είσπραξη των οφειλόμενων από τους εργοδότες.
Ο Γ. Γκίρμπας από δσ ΠΟΕΣΥ αναφέρθηκε στις ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας η οποία κοίμισε τον κλάδο και ροκάνισε τον χρόνο, να προχωρήσουμε άμεσα σε απεργίες ώστε να μην βγούνε τα κυριακάτικα φύλλα και να προχωρήσουμε δυναμικότερα με διάφορες μορφές πάλης όπως π.χ. καταλήψεις κ.α.
Μίλησαν επίσης ο ταμίας της ΕΣΗΕΘΣΕ, ο ταμίας του ΕΔΟΕΑΠ, ο Κ. Ντελέζος από δσ ΠΠΟΕΣΥ, η Ν. Νταουντάκη από δσ ΕΣΗΕΑ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ: 48ωρη πανελλαδική απεργία Πέμπτη και Παρασκευή στα έντυπα, διαδικτυακά, ΑΠΕ, γρ. Τύπου, Παρασκευή και Σάββατο στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά.

Απριλίου 18, 2016
Μετά από 6ωρη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των συνδικαλιστικών Ενώσεων και των Ομοσπονδιών στο χώρο των ΜΜΕ, αποφασίστηκε η έναρξη απεργιακού αγώνα διαρκείας άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από τυπική απόφαση της ΠΟΕΣΥ και συμφωνία των Ενώσεων, κηρύσσονταιπανελλαδικά 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη 21/4 και Παρασκευή22/4 στον χώρο στα έντυπα, διαδικτυακά, ΑΠΕ, γρ. Τύπου, ενώ Παρασκευή και Σάββατο 23/4 στα δημόσια  και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά.
Νεότερα και για λεπτομέρειες στη συνέχεια…

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – «Μητέρα όλων των μαχών» η σύσκεψη των ΔΣ όλων των Ενώσεων της χώρας τη Δευτέρα

Απριλίου 17, 2016   asyntaxtostypos   No comments
Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη και κρίσιμη για την τύχη των ταμείων, του αγγελιοσήμου, του ΕΔΟΕΑΠ, του ρόλου των συνδικαλιστικών ενώσεων και της ίδιας της φύσης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, αναμένεται να είναι η σύσκεψη στην οποία καλεί η ΠΟΕΣΥ τη Δευτέρα 18 Απριλίου στην Αθήνα και στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΑ τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων ΟΛΩΝ των Ενώσεων του κλάδου στα ΜΜΕ. (Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θέση της σύσκεψης θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί μία πανελλαδική ανοιχτή συνέλευση ΟΛΩΝ των μελών των Ενώσεων, έτσι ώστε, αδιαμεσολάβητα και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να εκφραστεί ανόθευτα η βούληση της βάσης των εργαζομένων).
Θα εφαρμοστούν τελικά οι αποφάσεις για κάθοδο σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας ή θα κατασκευαστεί, την τελευταία στιγμή και πάλι, κάποιοπρόσχημα νέας αναμονής έως ότου εκτελεστούν μαζικά τα ασφαλιστικά/εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ; Υπενθυμίζεται ότι η δίδυμη «κεφαλή» του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. (Δείτε σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΔΩ). Στο μεταξύ η κατάθεση του ασφαλιστικού είναι ζήτημα λίγων εικοσιτετραώρων.
Το κλίμα είναι εκρηκτικό μετά τη ΜΗ συμμετοχή στην τελευταία 24ωρη απεργία τριών συνδικαλιστικών Ενώσεων που αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα διοικητικά τους συμβούλια με αποτέλεσμα να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των βασικών διεκδικήσεων του κλάδου. (Διαβάστε σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του «ΜΕΤΩΠΟΥ» ΕΔΩ).  Μία από αυτές τις τρεις Ενώσεις, η ΕΣΗΕΜ-Θ (δες και ΕΔΩ), ταλανίζεται τα τελευταία 24ωρα και από την παραίτηση του δευτεροβάθμιου πεθαρχικού συμβουλίου της που αποτέλεσε χαστούκιστις τακτικές που ακολουθεί η γνωστή, οριακά πλειοψηφική ομάδα του διοικητικού της συμβουλίου, τακτικές που παραπέμπουν σε Ένωση των Διευθυντών και όχι πάντως των Συντακτών. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Πάντως, η ΠΟΕΣΥ, αυτή τη φορά, μέσω της ανακοίνωσής της καλεί στη σύσκεψη, τονίζοντας ότι «αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τους πόρους τους». (ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ανακοίνωση, ΕΔΩ). Δεν τίθεται δηλαδήζήτημα άλλης αναμονής. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΣΥ και πάλι με ομόφωνη απόφασή της στις 27 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει την κάθοδο σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (διαβάστε την ΕΔΩ) ζητώντας από τις Ενώσεις να προσδιορίσουν τον χρόνο έναρξής τους. Όμως, καμία Ένωση της χώρας, εδώ και… ενάμιση μήνα δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα! (Διαβάστε, ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ: Τι προηγήθηκε της απόφασης της ΠΟΕΣΥ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες (VIDEO)
Τώρα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υπεκφυγές και παρελκυστικές πολιτικές. Στη σύσκεψη της Δευτέρας, όποιος επιχειρήσει ξανά να φρενάρει τη δυναμική αντίδραση του κλάδου απέναντι στην αντι-ασφαλιστική επιδρομή, θα βρει απέναντί του τα χιλιάδες μέλη (και μη μέλη) των Ενώσεων της χώρας που βλέπουν να τους οδηγούν «κάποιοι» σαν τα πρόβατα στη σφαγή. Τι θα ακολουθήσει, λοιπόν; Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη ή επανάληψη της σποραδικής «αγωνιστικής» εθιμοτυπίας;
Θα αποτελέσει, λοιπόν, η σύσκεψη της Δευτέρας τη «μητέρα όλων των μαχών»δρομολογώντας  αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό (δες σχετικά ΕΔΩ) ή θα επιβεβαιώσει απλώς την οριστική αποχώρηση κάποιων από το πεδίο της μάχης και τη μετατροπή των Ενώσεων σεανυπόληπτα, συστημικά γραφειοκρατικά ιδρύματα συνδικαλιστικού λόμπινγκ και φιλεργοδοτικής πολιτικής; 
Διαβάστε και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τουΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις12/2/2016 με τίτλο: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Ως εδώ! Να λάβει τέλος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η κοροϊδία! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτέλεση ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ – ΕΔΟΕΑΠ και η συνδικαλιστική «ελίτ» στα ΜΜΕ, αναμένει… «χάρη» από τον πρωθυπουργό! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» – 13.4.2016

Απριλίου 13, 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - 13.4.2016
Ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτέλεση ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ – ΕΔΟΕΑΠ και η συνδικαλιστική «ελίτ» στα ΜΜΕ, αναμένει… «χάρη» από τον πρωθυπουργό!
To «ασφαλιστικό» και το«φορολογικό» κατατίθενται κατά πάσα πιθανότητα τηνεπόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Τι κι αν έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πάνω από έναν χρόνο –και ειδικά τους τελευταίους μήνες- τα εκλεγμένα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ΔΣ και Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, τα μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΕΣΗΕΑ), τα εκλεγμένα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι αγωνιστές συνάδελφοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα μέλη του «ΜΕΤΩΠΟΥ» μέσα κι έξω από τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα;
Τι κι αν πίεζαν εντός και εκτός των ΔΣ με επιχειρήματα, ανακοινώσεις και δημόσιες δράσεις ενημέρωσης για την αναγκαιότητα άμεσης απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας με σχέδιο και προοπτική νίκης μαζί με όλη την κοινωνία «πριν να είναι πολύ αργά»; Τι κι αν ήταν συντριπτικά τα στοιχεία της προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που παρουσίασε δημοσίως τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού στα ταμεία του κλάδου;
Ακάθεκτη η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και οι γνωστές πλειοψηφικές ομάδες των διοικητικών συμβουλίων σε ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις, συνέχισαν την προσφιλή τους τακτική: Αέναο «λόμπινγκ» με κυβερνητικούς αξιωματούχους, non paper, «άτυπες» και… «τυπικές» επαφές με ΚατρούγκαλοΠετρόπουλο και λοιπούς, που είχαν το ίδιο προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Οι υπουργοί της κυβέρνησης που εκτελούν εντολές του πρωθυπουργού, εδώ και μήνες, περιέπαιζαν τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τα προεδρεία των σωματείων στα ΜΜΕ κερδίζοντας χρόνο, και τώρα, η προεδρική φρουρά των «ομοσπονδιακών» του κλάδου, ζητά συνάντηση με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή τον… εντολέα της κυβερνητικής γραμμής που εφαρμόζουν οι υπουργοί του! Εκτός κι αν οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν είναι υπουργοί της συγκεκριμένης κυβέρνησης και είναι υπουργοί στην… Μποτσουάνα ή στον… Παναμά!
Με ανακοίνωση (11/4) που συνυπογράφουν δύο μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ (ο πρόεδρος και ο γ.γ. του ΔΣ της Ομοσπονδίας), ζητείται «άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό»!
Τι προσδοκάται από αυτή τη συνάντηση; Να «αδειάσει» ο πρωθυπουργός τους ίδιους τους… υπουργούς του; Να δώσει «χάρη» την τελευταία στιγμή και να αναστείλει την εκτέλεση της «ποινής»; Το «πιστόλι στον κρόταφο» από το «κουαρτέτο» που επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση για την αντι-ασφαλιστική της επιδρομή, με ποιον τρόπο δεν θα εκπυρσοκροτήσει –κατ’ εξαίρεση- πάνω στο δημοσιογραφικό σώμα από τη στιγμή που ο κλάδος δεν φρόντισε εγκαίρως να συντονίσει τα αγωνιστικά του βήματα ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ την πληττόμενη κοινωνία, όπως ζητούσαμε επιμόνως όλους τους προηγούμενους μήνες;
Το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που συναπαρτίζουν συνάδελφοι από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΕΣΗΕΑ) και το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (ΕΣΗΕΜ-Θ) καθώς και  αγωνιστές συνάδελφοι από διάφορα ΜΜΕ, καλεί για πολλοστή φορά, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, την ΠΟΕΣΥ, τις Ομοσπονδίες και τις ΕΝΩΣΕΙΣ της χώρας, να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ επιτέλους τις αποφάσεις για άμεση, αυστηρά περιφρουρημένη, με σχέδιο και σε συντονισμό με όλους τους κινητοποιούμενους κλάδους της κοινωνίας, κάθοδο σε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Κάθε άλλη μεμονωμένη εκτονωτική απεργία ή «επικήδεια» κινητοποίηση της τελευταίας στιγμής (π.χ. με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου), απλώς θα επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι η μικρή (παρότι «πλειοψηφική» στα ΔΣ) προεδροκεντρική συνδικαλιστική/γραφειοκρατική ομάδα του κλάδου, όχι μόνο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές αντεργατικές και αντι-ασφαλιστικές πολιτικές.
Ο χρόνος τελείωσε! Ο κύκλος των ατέρμονων «διαβουλεύσεων», έκλεισε! Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν!
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ, ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  
ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ, ΤΩΡΑ!
ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *
  • Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την«Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

ANAKOINΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»: ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απριλίου 11, 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» – 7.4.2016
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ «ΗΓΕΣΙΕΣ»
Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!
Ένας ολόκληρος μήνας και μία εβδομάδα συνδικαλιστικής… αφασίας κύλησε από την 27η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα κατά την οποία το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ κήρυξε 48ωρες επαναλαμβανομένες απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, απόφαση που έμεινε στα χαρτιά αφού ΟΛΕΣ οι Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας δεν μπήκαν στον… κόπο να προσδιορίσουν το «χρόνο πραγματοποίησης των απεργιών».
Υπενθυμίζεται ότι στις 27/2/2016 πραγματοποιήθηκε συνδιάσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό. Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ όπου ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση για τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ τονίζονταν τα εξής: «Από τους περισσότερους ομιλητές κρίθηκαν αρνητικά και απορρίφθηκαν οι ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας, ως αντίθετες με τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό. Κατόπιν αυτών, μετά και τις τοποθετήσεις των συμμετασχόντων στη συνδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, σε ό,τι αφορά το χρόνο πραγματοποίησης των απεργιών».
Μέχρι σήμερα, καμία απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας με προοπτική νίκης δεν έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και σε βάρος των ασφαλιστικών-εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Απεναντίας, στη θέση του… πολυδιακηρυγμένου (στα χαρτιά) «απεργιακού ξεσηκωμού» βλέπουμε και πάλι την ενεργοποίηση τηςεκτονωτικής-«εθιμοτυπικής» 24ωρης απεργιακής «τουφεκιάς στον αέρα», όπως αυτής που αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για την Πέμπτη 7 Απριλίου συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Όμως, η όποια κριτική αναφορικά με τη σπασμωδική τακτική των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου, δεν πρέπει να συνιστά άλλοθι για τη διάσπαση του κοινού πανελλαδικού μας αγώνα και την αποχή από μία απεργιακή κινητοποίηση.
Στον αντίποδα της απόφασης της ΕΣΗΕΑ, βρέθηκαν οι πλειοψηφίες των διοικητικών συμβουλίων τριών Ενώσεων (μελών της ΠΟΕΣΥ) της χώρας, όχι όμως γιατί διαφωνούν με τις μεμονωμένες απεργίες αλλά γιατί δεν… θέλουν καθόλου απεργίες ή επικαλούμενοι «άλλους» προσχηματικούς λόγους…  Έτσι λοιπόν, βρισκόμαστε απέναντι σε ένα εξευτελιστικό φαινόμενο, να απεργεί την Πέμπτη η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η EΠΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ και να απέχουν η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΣΘΕ και η ΕΣΗΕΠΗΝ.
Αυτή η εικόνα διάλυσης, από τη μια με μία ανώδυνη για την κυβέρνηση μεμονωμένη απεργία και από την άλλη με την αντιδραστική, διασπαστική αντι-απεργιακή στάση ορισμένων Ενώσεων, αποτελεί το καλύτερο «δώρο» προς την κυβέρνηση που διευκολύνεται στην υλοποίηση του σχεδίου κατεδάφισης και των τελευταίων υπολειμμάτων τηςδημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι οι αυτοανακηρυγμένες συνδικαλιστικές ελίτ του κλάδου, αποσπασμένες από τη βάση των εργαζομένων αμέσως μετά την εκλογή τους, λειτουργούν με δική τους ατζέντα που διευκολύνει τα εκάστοτε εργοδοτικά-κυβερνητικά συμφέροντα με αντάλλαγμα τη διαιώνιση της γραφειοκρατικής τους ύπαρξης.
Αλλά, πού οφείλεται αλήθεια αυτή η συντονισμένη απροθυμία καθόδου σε δυναμικές κινητοποιήσεις και το «διαζύγιο» ανάμεσα σε καμιά εικοσαριά μεγαλοσυνδικαλιστές του χώρου με τη συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων μελών και μη μελών των Ενώσεων της χώρας; Έχουν γίνει ξαφνικά όλοι ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να… «βλάψουν» το έργο της δήθεν αριστερής κυβέρνησης με τη δεξιά πολιτική; Η ερμηνεία δεν μπορεί να είναι τόσο απλή, πολύ περισσότερο που η… απροθυμία των ολίγων «προθύμων» συνδικαλιστικών στελεχών προέρχεται από όλο το… καθεστωτικό πολιτικό φάσμα!
Το φαινόμενο του ημι-«επαγγελματικού» γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και τα προνόμια που αυτός εξασφαλίζει στους συνομιλητές της εκάστοτε εξουσίας φαίνεται πως αποτελεί για αρκετούς του χώρου, το πραγματικό κίνητρο ενασχόλησης με τα συνδικαλιστικά κοινά. Πώς να εναντιωθείς για παράδειγμα σε μια κυβέρνηση όταν επί της θητείας της προσλαμβάνεσαι σε ένα κρατικό Μέσο και θεωρείς «υποχρέωσή» σου να το «ξεπληρώσεις»; Επίσης, πώς να αντιδράσεις αποτελεσματικά ως συνδικαλιστικό στέλεχος σε απολύσεις όταν είσαι ταυτοχρόνως μέλος του ΔΣ της… διοίκησης της επιχείρησης; Πώς μπορεί κάποιος συνδικαλιστής να είναι στέλεχος κυβερνώντος κόμματος και ταυτοχρόνως να μάχεται ειλικρινώς εναντίον ενός βάρβαρου νομοσχεδίου της κυβέρνησης από τη θέση του… συνδικαλιστικού προεδρείου; Τι είναι οι μηνιαίες «αποζημιώσεις» μελών ορισμένων ΔΣ, τι ακριβώς «αποζημιώνεται» με αυτές και ποιον σκοπό εξυπηρετούν όταν δεν καταλήγουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες του κλάδου ή σε ένα κοινό «ταμείο αγώνα και αλληλεγγύης»;
Όταν απαντηθούν ερωτήματα σαν τα παραπάνω, ίσως και να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες της απροθυμίας για οποιαδήποτε σύγκρουση των μεγαλοσυνδικαλιστικών στελεχών με οποιαδήποτε πολιτική εξουσία, όπως και να αυτο-ονομάζεται αυτή, «της αριστεράς», της «δεξιάς» ή του «κέντρου».
Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και τα εκλεγμένα μέλη του σε ΠΟΕΣΥ και ΕΝΩΣΕΙΣ συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη μετατροπή των μεμονωμένων απεργιακών κινητοποιήσεων σε απεργιακό αγώνα διαρκείας, με σχέδιο και στρατηγική νίκης καλώντας το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας να γυρίσουν την πλάτη στα μεγαλοσυνδικαλιστικά παιχνίδια και τις διασπαστικές λογικές που εκθέτουν συνολικά τον κλάδο και υποσκάπτουν τα δικαιώματά του.
Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της απόφασης της ΠΟΕΣΥ για κάθοδο σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι την απόσυρση του κατάπτυστου αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η αντι-ασφαλιστική κυβερνητική επιδρομή βρίσκεται επί θύραις και κάθε κωλυσιεργία στην παρούσα φάση αποτελεί έγκλημα, όχι μόνο στο θέμα του ασφαλιστικού αλλά συνολικά για το ζήτημα των δικαιωμάτων μας με κυρίαρχο το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Με δεδομένο το «σχίσμα» στους πόλους της συνδικαλιστικής εξουσίας ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να απεργήσουν «από υποχρέωση» και αυτούς που δεν θέλουν να απεργήσουν καθόλου, οι νέες συνθήκες απαιτούν και νέα καθήκοντα:
Οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου πρέπει να βρεθούν σε χέρια μαχητικών εργαζομένων-αγωνιστών προκειμένου να αποκτήσει ξανά νόημα η ύπαρξη των Σωματείων του κλάδου.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !
Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *
 Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την«Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη ή επανάληψη της σποραδικής «αγωνιστικής» εθιμοτυπίας;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Γιάννη Γκίρμπα
4 Μαρτίου 2016
Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη ή επανάληψη της σποραδικής «αγωνιστικής» εθιμοτυπίας;
Σήμερα Παρασκευή 4/3/2016 καλούμαστε τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ να ξανασυνεδριάσουμε με την παρουσία των προέδρων των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας μας. Το θέμα της νέας σημερινής έκτακτης «συνεδρίασης-συνάντησης», σύμφωνα με την πρόσκληση που μας εστάλη, είναι ο «προγραμματισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες, το προηγούμενο Σάββατο 27/2, μετά τη διάσκεψη των μελών των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, των ΕΝΩΣΕΩΝ και των ΤΑΜΕΙΩΝ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου επαναδιατυπώθηκε η σχεδόν ομόφωνη βούληση για την άμεση δρομολόγηση απεργιακής αντίδρασης του κλάδου και η απόρριψη του σχεδίου (paper) Πετρόπουλου, ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ όπου αποφασίστηκαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και για τις οποίες καλούνταν άμεσα οι Ενώσεις να προσδιορίσουν την ημερομηνία έναρξής τους.
Αντ” αυτής της διαδικασίας και του αναμενόμενου προσδιορισμού της ημερομηνίας έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό, καλούμαστε σε μια νέα εκ του σύνεγγυς συνάντηση, αυτή τη φορά μόνο με την παρουσία των προέδρων των Ενώσεων που δεν είναι κατανοητό πλέον τι καινούργιο μπορεί να προσφέρει στην αποτελεσματική υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών» του κοινού μας αγώνα. Οι θέσεις όλων είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί κατ” επανάληψη. Υπάρχουν δε και συγκεκριμένες δημοσίως διατυπωμένες προτάσεις για υποστηρικτικές παράλληλες απεργιακές δράσεις όπως η έκδοση απεργιακού εντύπου, λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, καθημερινές εξορμήσεις στα «μαγαζιά», έκτακτες γενικές συνελεύσεις παντού, ισχυρές περιφρουρήσεις, συντονιστική επιτροπή αγώνα, απεργιακό ταμείο.
Η συνέχιση των «επαφών» με τους κυβερνητικούς παράγοντες, των αέναων συνεδριάσεων, συσκέψεων και συνδιασκέψεων χωρίς την ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν ως θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων στην κατεύθυνση της αταλάντευτης και συντονισμένης απεργιακής καθόδου διαρκείας μαζί με όλη την κοινωνία πριν να είναι πολύ αργά, το μόνο που αποφέρει είναι το «ακατανόητο» ροκάνισμα του χρόνου μέχρι να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι η σημερινή συνάντηση δεν θα καταλήξει σε αναθεώρηση της εκπεφρασμένης βούλησης του κλάδου για αγώνα διαρκείας έως τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί ομόθυμα τόσο κατά το συνέδριο και το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ όσο και στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με ειλημμένες αποφάσεις για κάθοδο σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι δύο σχετικά πρόσφατες εικοσιτετράωρες απεργίες δεν ήταν ενταγμένες σε έναν συνολικότερο στρατηγικό-συνδικαλιστικό σχεδιασμό με «πνεύμα» κλιμάκωσης και προοπτική νίκης. Μία πιθανή επανάληψη σποραδικών, ξεκομμένων από την υπόλοιπη κοινωνία και χωρίς συνέχεια, απεργιών, όχι μόνο δεν θα θορυβήσει την εξουσία αλλά, στην παρούσα φάση, θα εξυπηρετήσει μόνο εκείνους τους γραφειοκρατικούς συνδικαλιστικούς κύκλους που θέλουν απλώς να διασφαλίσουν τη διαιώνιση του ρόλου τους και στο μέλλον.
Τέλος, τα μέλη των Ενώσεων της χώρας και γενικώς όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ότι δεν φοβούνται να χάσουν λίγα μεροκάματα απεργώντας από το να χάσουν τα πάντα! Έτσι θα πάψουν ορισμένοι να χρησιμοποιούν συστηματικά ως επιχείρημα τις φοβίες των ολίγων ως δήθεν φόβους των πολλών, προκειμένου να δικαιολογούν τη συνδικαλιστική απραξία και αδράνεια.
Όσοι και όσες κρατήσαμε την ΕΡΤ3/ΕΡΤ ανοιχτή με καθεστώς αυτοδιαχείρισης και αυτοδιεύθυνσης επί 2 χρόνια ακυρώνοντας στην πράξη το «μαύρο» της προηγούμενης συγκυβέρνησης, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή την ήττα. Αυτό οφείλουμε να πράξουμε και τώρα. Άλλωστε, ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα…
Σε λίγες ώρες τα νεότερα…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Γκίρμπας, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Τι προηγήθηκε της απόφασης της ΠΟΕΣΥ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες (VIDEO)

Φεβρουαρίου 29, 2016
Αναμένοντας από τις Ενώσεις της χώρας τονάμεσο προσδιορισμό της ημερομηνίας έναρξης των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών για το ασφαλιστικό πουαποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, η ιστοσελίδα του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ παραπέμπει στο ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που δημοσιοποιεί μεVIDEO «κομμάτια κι αποσπάσματα» από τις τοποθετήσεις συμμετεχόντων στη συνδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε η ΠΟΕΣΥ τοΣάββατο 27 Φλεβάρη 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ και στην οποία συμμετείχαν μέλη των ΔΣ Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Ταμείων του κλάδου των ΜΜΕ.
Τονίζεται ότι οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ * που συμμετέχουν στα ΔΣ των συνδικαλιστικών μας οργάνων, είχαν ταχθεί εξ” αρχής υπέρ της αρχικής απόφασης της ΠΟΕΣΥ για ανοιχτή αμεσοδημοκρατική διαδικασία και συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου στη συνδιάσκεψη του Σαββάτου. Τελικά, με νέα κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, αποφασίστηκε η συμμετοχή μόνο των μελών των ΔΣ των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών! Έστω κι έτσι, τα μέλη του «Μετώπου» που είναι μέλη ΔΣ σε ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΜ-Θ, ήταν εκεί, και με τις παρεμβάσεις τους τόνισαν (για πολλοστή φορά) την αναγκαιότητα άμεσης απεργιακής αντίδρασης του κλάδου στη σχεδιαζόμενη κυβερνητική αντι-ασφαλιστική επίθεση. (Παρακολουθήστε παρακάτω σε VIDEO ολόκληρες τις τοποθετήσεις των «ασύνταχτων-μετωπικών» δημοσιογράφων Θανάση Βικόπουλου, μέλους ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και Γιάννη Γκίρμπα, μέλους ΔΣ της ΠΟΕΣΥ).
Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων από τα ΔΣ των Ενώσεων απέρριψε ουσιαστικά ως απαράδεκτο το νέο «Paper» Πετρόπουλου που «δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης» για τους λόγους που εξήγησε αναλυτικά μεταξύ άλλων και ηπρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Γιώτα Αντωνοπούλου (δες το VIDEO παρακάτω). Εισαγωγικά, κατά τη συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάςέθεσε το πλαίσιο της συζήτησης ζητώντας από τους συμμετέχοντες να πάρουν θέση για τη μορφή της αντίδρασης στην επιδιωκόμενη «αναμόρφωση» του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Ο γ.γ. της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης ζήτησε να πνεύσει ένας «αγωνιστικός ενθουσιασμός» στον κλάδο με τη συνοδεία απεργιακής κινητοποίησης για την υπεράσπιση των πάγιων αιτημάτων για αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, διατήρηση του Αγγελιοσήμου και 
επέκτασή του στο διαδίκτυο ενώ, αναφορικά με την πρόταση Πετρόπουλου τόνισε ότι δεν πρέπει να μπει κανείς στη διαδικασία εξέτασης ή συνδιαμόρφωσης της όποιας νομοθετικής ρύθμισης που προσπερνά τα παραπάνω αιτήματα λέγοντας  ότι «δεν πιστεύουμε ότι κάποιος, θεσμικά, θα νομοθετήσει» (σ.σ. π.χ. με τη συνδρομή των νομικών υπηρεσιών Ενώσεων-Ομοσπονδιών). Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, επισήμανε ότι το σχέδιο Πετρόπουλου που είδε το φως της δημοσιότητας«είναι για μας οδοστρωτήρας». Εκπρόσωπος των Λιθογράφων έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ενός συνολικότερου πλαισίου πάλης με αίτημα τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και -5 χρόνια για όσους εργάζονται σε ΒΑΕ. Οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΠΗΤ, Κυριάκος Κορτέσης και Θέμης Μπερεδήμας αντιστοίχως, μίλησαν για την αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης του κλάδου. Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ δε, πρότεινε συγκεκριμένα την έναρξη κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία, δημιουργία απεργιακού ταμείου, ιστοσελίδας, έκδοση απεργιακού εντύπου, ενημερωτικές επισκέψεις κλιμακίων στους χώρους δουλειάς ή ακόμη και τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού για τις ανάγκες του αγώνα. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΣΘΕ Δημήτρης Χορταργιάς, αφού επισήμανε ότι «ο διάλογος με την κυβέρνηση έχει εξαντληθεί» και το αποτέλεσμα της εξάμηνης διαβούλευσης «είναι μηδενικό», στη συνέχεια πρότεινε… «αναμόρφωση» του Paper Πετρόπουλου λέγοντας: «να αντιπροτείνουμε ένα άλλο σχέδιο»! Περίπου στο ίδιο «παράφωνο» μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσος Φωκιανίδης που κάλεσε να… «συγκρατήσουμε το άλογο» και να έχουμε «το όπλο παρά πόδα»!
Ενδεικτικά, παρακολουθήστε τις παρακάτω τοποθετήσεις-VIDEO από τη συνδιάσκεψη του Σαββάτου, έτσι όπως δημοσιοποιήθηκαν στο: http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/
VIDEO! Δείτε-ακούστε τις  εισηγήσεις από:
Γιώτα Αντωνοπούλου, πρόεδρος ΔΣ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Θανάσης Βικόπουλος, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ, μέλος ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Γιάννης Γκίρμπας, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ, μέλος ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Δημήτρης Τσαλαπάτης, Α΄αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κώστας Ντελέζος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ, μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Γιώργος Μηλιώνης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ, μέλος «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας»
Στράτος Κουτσοβίλης, ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ-ΜΜΕ
* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κήρυξε η ΠΟΕΣΥ – Την ημερομηνία έναρξής τους θα προσδιορίσουν άμεσα οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ που απέρριψαν ως απαράδεκτο το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό

Φεβρουαρίου 27, 2016
Αμετακίνητοι στη θέση τους για απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου δια χειρός του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό ,τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη σχεδόν όλων των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Ταμείων Εργαζομένων στα ΜΜΕ, στη σημερινή (27/2) συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ.
Παρόντα ήταν και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ). Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, περιέγραψε με συγκεκριμένα στοιχεία και μελανά χρώματα τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν ένταξη των Ταμείων στο ΕΦΚΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά, ως καταστροφική, την πρόταση Πετρόπουλου.
 Πάγια θέση για το ασφαλιστικό όπως τονίστηκε είναι:
  1. Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ,
  2. με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  3. Η διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που ακολούθησε, αποφασίστηκε η κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Η εφαρμογή της απόφασης και ο προσδιορισμός της ημέρας έναρξης της κινητοποίησης διαρκείας,ανήκει πλέον στα ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθείαπό 14 έως 18 Μάρτη 2016 και ο χρόνος που μεσολαβεί έως τότε είναι απαγορευτικός για την όποια (επιπλέον) κωλυσιεργία. Σε περίπτωση δε που αποφασιστεί απεργία, όχι πριν, αλλά… μετά την κατάθεση(!) του ασφαλιστικού, τότε θα αποδειχτεί ότι πράγματι, κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες επιδίωξαν συστηματικά το ροκάνισμα του χρόνου και την άνευ όρων παράδοση του κλάδου, των ταμείων του και των δίκαιων αιτημάτων του.
Μένει να αποδειχτεί πλέον στην πράξη, τόσο ο «απεργιακός ξεσηκωμός» όσο και ο «αγωνιστικός ενθουσιασμός» του κλάδου, πριν να είναι πολύ αργά. Τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι ασφυκτικά. Αυτό επισήμαναν εξάλλου και τα μέλη του «ΜΕΤΩΠΟΥ» * στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στη σημερινή συνδιάσκεψη.
* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

ΕΡΤ – Ο γ.γ. της ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό: «Δεν αντιλήφθηκαν καλά την εντολή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας!»

Φεβρουαρίου 22, 2016
Θέμα… κακής αντίληψης και… κακής ακοής(!) του υπουργείου εργασίας είναι τοκυβερνητικό άδειασμα στα αιτήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, σύμφωνα με τον γ.γ. της ΠΟΕΣΥ, Γιώργο Σαββίδη. Με σημερινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (συνέντευξη σε Ν.Τσιμπίδα-Μ.Κλάδου) είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εργασίας«κωφεύει» και «δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα» σε αντίθεση με τον… πρωθυπουργό που έδειξε να το «αντιλαμβάνεται»! Ουσιαστικά ο κ. Σαββίδης εντόπισε θέμα δυσαρμονίας και… «απειθαρχίας» του υπουργείου Εργασίας με την κεφαλή της κυβέρνησης! Έτσι, στην παρέα του «κακού» Κατρούγκαλου που έφταιγε για όλα μέχρι πρότινος, προστέθηκε ο πρώην «καλός» Πετρόπουλος! Οι δυο τους «δεν αντιλήφθηκαν καλά την εντολή του πρωθυπουργού» δήλωσε μεταξύ άλλων! Τώρα, το μόνο που απέμεινε στην προεδρική «ομάδα εργασίας» της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων είναι να αναλωθούν σε νέο γύρο «επαφών» που θα έχει σαν αποτέλεσμα το ροκάνισμα και των τελευταίων υπολειμμάτων του χρόνου μέχρι την κατάθεση του ασφαλιστικού, ζητώντας απευθείας συνάντηση με τον «καλό» πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, είναι: Αν οι «καλοί» δεν επιλύσουν το πρόβλημα και επαναλάβουν αυτά που προωθούν σε βάρος των Ταμείων και του Αγγελιοσήμου οι διάφοροι απείθαρχοι «κακοί» υπουργοί, ποιος θα ευθύνεται; Θα φταίει μόνο η κυβέρνηση ή και αυτοί που τους πίστευαν έως την τελευταία στιγμή κρατώντας τον κλάδο σε αγωνιστική αδράνεια;
Για την είδηση έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και το σχετικό πεντάλεπτο ηχητικό απόσπασμα κάντε «κλικ» στο: http://www.ert.gr/g-savvidis-ametakiniti-i-thesi-mas-gia-tin-iperaspisi-etap-mme-ke-edoeap-aud/

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για το ασφαλιστικό – Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους – Συνέλευση ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη – Συνδιάσκεψη το Σάββατ

Φεβρουαρίου 21, 2016
Με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Ασφαλιστικού και της τύχης που επιφυλλάσει η κυβέρνηση στα Δημοσιογραφικά Ταμεία, η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της σεΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  στις 24 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 11.00’ π.μ., στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» – Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ». Στη συνέλευση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθεί και το «Σχέδιο στρατηγικής και προγραμματισμός απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων». 
Αξίζει να επισημανθεί ότι η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης είχε ανακοινωθείπριν ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στείλει σε γραπτή επίσημη μορφή προς την ΠΟΕΣΥ και τους προέδρους των Ενώσεων το κυβερνητικό σχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται πλέον με σαφήνεια η πρόθεση κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του αγγελιοσήμου. (Διάβασε σχετικά  ΕΔΩ).  Οπότε η συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, αποκτά νέα δραματική τροπή καθώς θα πραγματοποιηθεί με παραβιασμένες τις 2 «κόκκινες γραμμές» που έθεταν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις και οι οποίες είχαν διαμηνύσει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε «αιτία πολέμου» και «απεργιακού ξεσηκωμού».
Προς το παρόν και ενώ είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό (με το περίφημο NON PAPER Πετρόπουλου που διέρρευσε στον Τύπο – δεςΕΔΩ) ότι η κυβέρνηση δεν σκόπευε να πάρει πίσω τίποτα από όσα δρομολογούσε, ο μεγαλοσυνδικαλιστικός γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν έπραξε σχεδόν τίποτακηρύσσοντας δύο 24ωρες απεργίες οι οποίες έγιναν πιο πολύ για να επιβεβαιώσουν την… ύπαρξή τους τα προεδρεία τους. Στη δεσυνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ την Παρασκευή 19/2 (και ενώ είχε μεσολαβήσει και το νέο επίσημο έγγραφο Πετρόπουλου που επιβεβαίωνε με τον χειρότερο τρόπο το προηγούμενο NON PAPER)αντί να σημάνει «απεργιακός ξεσηκωμός» με βάση τα νέα αρνητικά δεδομένα (όπως ζήτησε δια του εκπροσώπου της στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε όχι μόνο να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου, του Γενικού Συμβουλίου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας καθώς και την εκφρασμένη βούληση των Ενώσεων του κλάδου αλλά αποφάσισε -κατά πλειοψηφία και πάλι- τη μετατροπή της Συνδιάσκεψης του Σαββάτου 27/2 από ανοιχτή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων του Τύπου  (όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ στην προηγηθείσα συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου ΧΩΡΙΣ να δώσει πάντως στη δημοσιότητα την απόφαση με ευθύνη του προεδρείου της) σε μία «κλειστή» σύναξη ολίγων στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος μόνο τα μέλη των ΔΣ των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ καθώς και των προέδρων των ταμείων!  (Σχετικά με την καταγγελία αυτής της πάγιας πρακτικής, διάβασε και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ και ΕΔΩ: Κυβέρνηση και Ενώσεις «παίζουν» στις πλάτες μας με το Ασφαλιστικό – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»  και ΕΔΩ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Ως εδώ! Να λάβει τέλος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η κοροϊδία! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»). Η δε κωλυσιεργία του «προεδροκεντρικού» συνδικαλισμού και η όψιμη αφύπνιση της ΕΣΗΕΑ με την… «έκτακτη» συνέλευση στο παρά πέντε της κατάθεσης του ασφαλιστικού, ενισχύουν την εκτίμηση ότι κάποιοι ΔΕΝ ήθελαν την ΕΓΚΑΙΡΗ αντίδραση του κλάδου. (Υπενθυμίζεται ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, δια του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να καλύψει το τεχνητό κενό ενημέρωσης των συναδέλφων, οργάνωσε πρόσφατα στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το ασφαλιστικό. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ ).

Nα δοθεί ΤΩΡΑ στη δημοσιότητα το νέο έγγραφο Πετρόπουλου!

Το δε νέο επίσημο έγγραφο Πετρόπουλου κρατείται με «θρησκευτική προσήλωση» στο σκοτάδι, μία τακτική που απαξιώνει στην κυριολεξία τα χιλάδες μέλη των Ενώσεων της χώρας τα οποία, σύμφωνα με αυτή την τακτική, δεν δικαιούνται να γνωρίζουν τίποτα για το περιεχόμενο της βάρβαρης αντι-ασφαλιστικής κυβερνητικής επίθεσης που δέχονται μαζί με όλη την κοινωνία. Το επιχείρημα ότι οι εκλεγμένοι πρόεδροι αντιπροσωπεύουν τη βούληση της βάσης των εργαζομένων, είναι παραπλανητικό και υπακούει σε μία στείρα «λογική της ανάθεσης» αφού, έτσι κι αλλιώς, όταν αναδείχτηκαν στις προεδρικές τους καρέκλες, δεν τους είχε ανατεθεί η «εν λευκώ» εκπροσώπηση των εργαζομένων για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο κατά τη στιγμή της εκλογής τους, δεν υφίστατο με τη σημερινή επείγουσα δραματική του μορφή.
Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τον κλάδο είναι αυτή η στιγμή. Τώρα τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση 
στη δρομολόγηση απεργιακού αγώνα διαρκείας και άλλων μορφών επείγουσας κινητοποίησης, ναρκοθετεί την όποια αποτελεσματικότητα της
 οργανωμένης αγωνιστικής αντίδρασης και αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης.

«Aνθρακας» ο… θησαυρός που περίμεναν από τον Πετρόπουλο οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές σε ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις

Φεβρουαρίου 19, 2016
Καθαρός άνθρακας ήταν ο «πολυπόθητος» θησαυρός που ανέμενε ο κλάδος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη τελικά στις Ενώσεις της χώρας και στην ΠΟΕΣΥ, το γραπτό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, όπου διατυπώνεται πλέον και με επίσημο τρόπο  η πρόθεση κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η υπαγωγή του στην κρεατομηχανή του ΕΦΚΑ, η μη διασφάλιση της διαχειριστικής του αυτοτέλειας, τη μετατροπή του αγγελιοσήμου σε… «εισφορά» ενώ απαλείφεται και το άρθρο 25! Το γραπτό κείμενο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα προκειμένου να -ΜΗΝ- ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας και όχι μόνο το κλειστό συνδικαλιστικό κλάμπ της προεδρευομένης γραφειοκρατικής δημοκρατίας!
Αντί της άμεσης καθόδου σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας εφόσον καταργούνται οι 2 κόκκινες γραμμές του κλάδου για τις οποίες μέχρι πρότινος, πρόεδροι Ενώσεων «ορκίζονταν» «μάχη μέχρις εσχάτων», το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης με τα μέλη των ΔΣ των Ενώσεων της χώρας και τη συμμετοχή των προεδρείων των Ταμείων του κλάδου ανατρέποντας τη δική της απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ την περασμένη Δευτέρα σύμφωνα με την οποία η Συνδιάσκεψη θα είχε ανοιχτό χαρακτήρα και στην οποία θα καλούνταν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στον Τύπο να συμμετάσχουν. Ο εκλεγμένος στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ” υποστήριξε την εφαρμογή της αρχικής απόφασης για ΑΝΟΙΧΤΗ στη βάση των εργαζομένων εκδήλωση, ενώ ζήτησε και πάλι άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας, όπως είχε κάνει και σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Τελικά μετά τη σχετική ψηφοφορία, για τον χαρακτήρα της Συνδιάσκεψης μειοψήφισε ο «μετωπικός» συνάδελφός μας ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.
Η Ομοσπονδία τελικώς ανέκρουσε πρύμναν παρότι την ερχόμενη Τετάρτη η μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, η ΕΣΗΕΑ, καλεί όλους τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση για τα όσα καταστροφικά συμβαίνουν στον κλάδο.
Τώρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το ροκάνισμα του χρόνου αποδεικνύοντας στην πράξη αν οι «κόκκινες γραμμές» των συνδικαλιστικών μας οργάνων ισχύουν ή αποτελούν ορθάνοιχτες θύρες…

«Έγινε παρεξήγηση με το non paper» λέει τώρα ο Πετρόπουλος

Φεβρουαρίου 17, 2016

Το non paper του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τώρα χαρακτηρίζεται «παρεξήγηση» και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου νέες έγγραφες προτάσεις προς τους δημοσιογράφους.
Οι πρόεδροι των Ενώσεων που συναντήθηκαν με τον υφυπουργό την περασμένη εβδομάδα αφού έλαβαν τη νέα… υπόσχεση ούτε το συζητούν για κινητοποιήσεις και παραμένουν σε «απεργιακό ξεσηκωμό» που κάλεσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ από τις 15 Νοεμβρίου 2015 χωρίς ωστόσο να προκηρύσσονται απεργίες! Ακόμη ο κλάδος προετοιμάζεται ώστε «στον αγώνα για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας» όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση που πλέον μοιάζει περισσότερο ως ανέκδοτο!
Στο non paper που είχε παραδοθεί από τον υφυπουργό Εργασίας στην ΠΟΕΣΥ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επικουρική ασφάλιση των δημοσιογράφων θα υπαχθεί στο ΕΤΕΑ, θα μεταβιβαστούν οι παροχές ανεργίας στον ΟΑΕΔ καθώς και  η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης προέβλεπε την ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ με τη δυνατότητα λογιστικής (και όχι διαχειριστικής) αυτοτέλειας.
Οπως ενημέρωσε στη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ  που συμμετείχε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας ο κ.Πετρόπουλος ανέφερε ότι «έγινε παρεξήγηση με το non paper» αλλά επανέλαβε ότι «το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο». Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει ένα πλαίσιο προτάσεων χωρίς όμως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα απαντήσει. Μέχρι τότε και μέχρι «να αποκτήσει ουσία ο διάλογος» όπως έκριναν οι πρόεδροι των Ενώσεων που χειρίζονται το θέμα του ασφαλιστικού των δημοσιογράφων παραμένει ο «απεργιακός ξεσηκωμός» της ΠΟΕΣΥ!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Ως εδώ! Να λάβει τέλος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η κοροϊδία! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Φεβρουαρίου 12, 2016
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Ως εδώ! Να λάβει τέλος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η κοροϊδία!
Άμεση κάθοδος σε απεργιακό αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη μαζί με όλη την κοινωνία!
Η αντιστρόφως ανάλογη ταχύτητα αντίδρασης συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου στα ΜΜΕ στο θέμα των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών σε σχέση με τη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία οργανωμένης, περιφρουρημένης –και με προοπτική νίκης- αγωνιστικής, απεργιακής αντίδρασης διαρκείας του κλάδου στο φλέγον θέμα της προωθούμενης κυβερνητικής αντι-ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης», αποκαλύπτει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι «ηγήτορες» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αποτρέψουν την επικείμενη κατεδάφιση των υπολειμμάτων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Η 7ωρη στάση εργασίας (από τις 6 μ.μ. της 11ης Φλεβάρη) στα τηλεοπτικά κανάλια που κηρύχτηκε εν ριπή οφθαλμού σε έκτακτη συνεδρίαση από την ΕΣΗΕΑ (και δεν φαίνεται να ενοχλεί τους τηλε-βαρόνους των ΜΜΕ που διαμαρτύρονται επίσης) έλαβε χώρα την ίδια ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΠΟΕΣΥ καθώς και οι πρόεδροι των Ενώσεων της χώρας συναντιόντουσαν με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλοαπό τον οποίο δεν αποκόμισαν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ καμία απολύτως δέσμευση για τα αιτήματα του κλάδου, ούτε καν ένα επίσημο γραπτό κείμενο –όπως είχε δεσμευτεί ο τελευταίος να κάνει- που να περιγράφει τις κυβερνητικές προθέσεις για το ταμείο των δημοσιογράφων, την τύχη του αγγελιοσήμου, την επέκτασή του στο διαδίκτυο και συνολικά για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Αντί να βρισκόμαστε ήδη σε κατάσταση συναγερμού και να έχουμε εφαρμόσει τις αποφάσεις του συνεδρίου, του γενικού συμβουλίου και του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αλλά και την εκφρασμένη βούληση των Ενώσεων για «αγώνα μέχρις εσχάτων» για το ασφαλιστικό, η τακτική που ακολουθείται είναι το ροκάνισμα του χρόνου που επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση προκειμένου να μας οδηγήσει προ τετελεσμένων μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα σιγής νεκροταφείου.
Η προεδροκεντρική πολιτική της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων του κλάδου, με τις συνεχείς «διαβουλεύσεις» με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την εφαρμογή ενόςιδιότυπου εμπάργκο ενημέρωσης στη βάση των εργαζομένων για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα αυτών των «επαφών», επιτείνουν την κατάσταση ανησυχίας και ανασφάλειας.
Το διακινούμενο ψέμα περί απροθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ να απεργήσουν «για να μη χάσουν λίγα μεροκάματα» την ίδια ώρα που διακυβεύεται συνολικά η εργασιακή/ασφαλιστική τους υπόσταση και η ίδια η ανεξαρτησία της φωνής τους, πρέπει να ακυρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους που πρέπει να απαιτήσουν ΤΩΡΑ έκτακτες συνελεύσεις ΠΑΝΤΟΥ προκειμένου να ακουστεί η βάση με αμεσοδημοκρατικό τρόπο κόντρα στη λογική της «δια βίου» ανάθεσης.
Η πρόταση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τη διεξαγωγή ενός πανελλαδικού συνεδρίου με θέμα το ασφαλιστικό όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου θα εκφράσουν αδιαμεσολάβητα τις απόψεις τους για τη μορφή και την ένταση των απαιτούμενων κινητοποιήσεων, προσπεράστηκε αβασάνιστα. Το κλείσιμο ενός μεγάλου χώρου στην Αθήνα γι’ αυτό τον σκοπό παραπέμφθηκε στις καλένδες. Οι ανέξοδες φλυαρίες περί «απεργιακού ξεσηκωμού» που συνεχώς μετατίθεται στο… απώτερο μέλλον,υποσκάπτουν πλέον την ίδια την αξιοπιστία των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Μία στάση εργασίας ή μία ξεκομμένη -από έναν συνολικό αγωνιστικό σχεδιασμό- 24ωρη απεργία, δεν μπορούν πλέον να αποτελούν την αποτελεσματική «απάντηση» χιλιάδων εργαζομένων/ασφαλισμένων και άνεργων/ανασφάλιστων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Η δε μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν διασφαλίζεται με τυπικές «ξύλινες» ανακοινώσεις και καλέσματα σε 24ωρες «τουφεκιές στον αέρα» αλλά με εξορμήσεις στα «μαγαζιά», οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, με «απεργιακό ξεσηκωμό» στην πράξη. Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις διασφαλίζεται όταν τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα μπορούν –ακόμη- να «εμπνεύσουν». Αλλά για να εμπνεύσουν,πρέπει να βγουν από τα «γραφεία» τους.
Η κυβερνητική κοροϊδία σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας υπό τις ευλογίες των αντιδραστικών «κουαρτέτων», πρέπει να λάβει τέλος, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Η ατελέσφορη συνάντηση της 11ης Φεβρουαρίου 2016 με τον υφυπουργό Εργασίας, πρέπει να δρομολογήσει ΑΜΕΣΑ την υλοποίηση των αποφάσεων για απεργιακό αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη μαζί με όλη την κοινωνία που βρίσκεται στους δρόμους ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα. Να μην αποτελέσουμε την «εξαίρεση» του κοινωνικού-πανεργατικού ξεσηκωμού.
Από εδώ και στο εξής, κάθε επιπλέον χάσιμο χρόνου και κάθε νέο «ραντεβού» με κυβερνητικούς αξιωματούχους, απλώς θα προσθέτει ένα ακόμα κομμάτι στην ταφόπλακα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *
* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

Παρακαταθήκη για δυναμική συνέχεια οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις

Φεβρουαρίου 05, 2016
Από το μπλοκ του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης, όπου συμμετείχε και το Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων, στις κινητοποιήσεις κατά τη σημερινή απεργιακή μέρα στη Θεσσαλονίκη. Η μαζικότητα, η δυναμική που αναπτύσσεται από διαφορετικούς και  πολλούς κινητοποιούμενους κλάδους, και η διάθεση στις πορείες σε όλη τη χώρα, έδειξε ότι το κοινωνικό κινείται και στην αποτελεσματικότητα της δράσης του εναπόκειται η επιτυχία στον αγώνα κατά του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος της για πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης.

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό: Συμβολή στην όσμωση διαφορετικών αγώνων

Φεβρουαρίου 05, 2016
Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση για το  ασφαλιστικό που συνδιοργάνωσαν το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ τηνΤετάρτη το βράδυ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ, αφού χαρακτηρίστηκε ουσιαστική, συμβολική για το παράδειγμα της όσμωσης διαφορετικών αγώνων, πολιτισμένη και με υπόσχεση-απόφαση για συνέχιση και διεύρυνση των επαφών και των συζητήσεων και με άλλα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας.
Η αρχική εισήγηση του σ. Γιάννη Αγγέλη, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έβαλε με παραστατικό τρόπο το συνολικό πλαίσιο των ζητούμενων της εποχής, εντοπίζοντας την πραγματική αιτιότητα της κρίσης και επισημαίνοντας τα αντίστοιχα «καθήκοντα» της εργαζόμενης και αγωνιζόμενης τάξης στη χώρα με αφορμή και το προωθούμενο κυβερνητικό ασφαλιστικό τερατούργημα.
Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν μέλη των συλλογικοτήτων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, καθώς και συνάδελφοι προερχόμενοι από διαφορετικούς κλάδους των ΜΜΕ, εκπρόσωποι από την ΒΙΟΜΕ, τα συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, επαγγελματικούς κλάδους, εργατικές συλλογικότητες. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δοθεί γενικότερη απάντηση στην καταλήστευση της κοινωνίας, με ανάπτυξη μιάς αυτόνομης πολιτικής πρότασης των από τα κάτω, με οργάνωση των αγώνων σε επίπεδο βάσης και όχι ανάθεσης, με συνεύρεση των διαφορετικών ρευμάτων και δράση από κοινού.
Συντονισμός αγώνα των από τα κάτω στην Θεσσαλονίκη
Η διάθεση, προκύπτουσα και  από τις επαφές όλων τις τελευταίες μέρες με αγωνιζόμενους πολλών κλάδων αποκρυσταλλώθηκε στην κατάληξη να γίνουν επαφές τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε να γίνει μέσα στην άλλη βδομάδα μία πρώτη συνάντηση όσων συμφωνούν σε μία συνεργασία και συντονισμό δράσης για τη μάχη κατά του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,, που ακολουθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας της με δανειστές, θεσμούς, κουαρτέτο κλπ. Η μέρα, ώρα και  χώρος θα γίνουν γνωστά  στη συνέχεια.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» την Τετάρτη 3/2 στις 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Φεβρουαρίου 01, 2016
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» την Τετάρτη 3/2 στις 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Ανοιχτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους για συμμετοχή στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το «ασφαλιστικό» που συνδιοργανώνουν το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» και το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 (ημέρα 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ) στις7 το απόγευμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλάρη 5).
Εισηγητής ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγέλης (μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ), ενημερώσεις από μέλη ΔΣ ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΜ-Θ και από μέλη εργατικών-κοινωνικών συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η δημόσια έκθεση των επιπτώσεων του νέου κυβερνητικού (αντι)ασφαλιστικού νομοσχεδίου σε βάρος των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών-εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και γενικότερα σε βάρος όλης της κοινωνίας.
Ενάντια
-          στο «σκοτάδι» της ενημέρωσης σχετικά με το ασφαλιστικό,
-          στην επιμονή συνέχισης των «διαβουλεύσεων» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με κυβερνητικούς «αξιωματούχους» που αρνούνται σταθερά τα βασικά μας αιτήματα,
-          στη «λογική της ανάθεσης», των «Non Paper» και της «εξαίρεσης»,
-          στα φαινόμενα «κοινωνικού αυτοματισμού»,
-          στον κατακερματισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων
-          στις αποσπασματικές-εκτονωτικές «αντιδράσεις» χωρίς ενωτικό-συνολικό προσανατολισμό-σχεδιασμό κινητοποιήσεων διαρκείας,
το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ απευθύνουν από κοινού ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για να ορίσουμε «από τα κάτω» τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» με βάση την αρχή ότι «οι κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ».
Δεν παζαρεύουμε – δεν κάνουμε «εκπτώσεις» στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Δεν σιωπούμε – Δεν συναινούμε! Απεργούμε-αγωνιζόμαστε για να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!
ΟΛΟΙ στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση-πορεία μαζί με το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην Καμάρα. 
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» (μέλος ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) *
«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

Αναμένοντας το πράσινο φως από τις ΕΝΩΣΕΙΣ για απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ

Φεβρουαρίου 03, 2016
«ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο γύρο της αντεργατικής και αντασφαλιστικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει (…).
H παραπάνω αναγκαιότητα για αγωνιστική απάντηση «δίχως άλλη αναβολή», όπως τονίζεται μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση των ΔΣ των Συνεργαζόμενων Ενώσεων με αφορμή τη σημερινή (3/2/2016) απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό.
Όμως, το ερώτημα είναι: Ποιος συγκρατεί τις συνδικαλιστικές «προεδρικές» ομάδες από το να απεργήσουν εκτός από… τον κακό τους εαυτό;
Ποιος θα κηρύξει τις απεργίες; Ο περιπτεράς της γειτονιάς μας;!
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕΣΥ αναμένει τις επόμενες ώρες το πράσινο φως από τις Ενώσεις για την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Εξάλλου, δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής και ανοχής. Η ανακοίνωση των ΔΣ των συνεργαζόμενων Ενώσεων το λέει καθαρά θεωρώντας δεδομένο ότι «έχουν ήδη αποφασίσει» (σ.σ. στην κυβέρνηση) «το νέο γύρο της αντεργατικής και αντασφαλιστικής επίθεσης». 
Οπότε, τι περιμένουμε; Μη χάσουμε… «5-10 μεροκάματα»; Εδώ χάνουμε τα αβγά και τα πασχάλια. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!
Πάντως, αυτό που δεν κάνουν οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, το κάνουν οι φωτεινές «μειοψηφίες» του συνδικαλιστικού χώρου. Όπως τη σημερινή απεργιακή ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό που συνδιοργανώνουν το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στις 7 μ.μ. στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕΡΓΙΑ! Συγκέντρωση δημοσιογράφων στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα

Ιανουαρίου 28, 2016
24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ των δημοσιογράφων της χώρας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 28 Γενάρη 2016. 
Έπειτα από την ΠΟΕΣΥ, ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ με την οποία καλούνται οι δημοσιογράφοι να συγκεντρωθούν ΣΉΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ στις 12 το μεσημέρι μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.
Στη Θεσσαλονίκη, το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ τα μέλη της σε ΚΑΜΙΑ συγκέντρωση. Λογικό. Είναι η συνήθης κατάσταση: Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «απεργία», κοκκινίζουν…

Tο non paper T. Πετρόπουλου

Ιανουαρίου 26, 2016
ΠΗΓΗ: mediatvnews 25/1/2016

ΠΟΕΣΥ: Με 24ωρη απεργία αρχίζουμε αγώνα για το ασφαλιστικό

Ιανουαρίου 23, 2016
ΠΟΕΣΥ: Με 24ωρη απεργία αρχίζουμε αγώνα για το ασφαλιστικό    
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του κοινή συνεδρίαση με τους Προέδρους των Ενώσεων-μελών της αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης έως της 06.00 της Παρασκευής 29/1) σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου, διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.
Κατά την κοινή συνεδρίαση επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του κλάδου ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Τα αιτήματά μας είναι:
• Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.
Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση ενημερωτικής-μαχητικής συγκέντρωσης των εργαζομένων στον κλάδο, την ημέρα της απεργίας.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν την απεργία, με όλα τα πρόσφορα αγωνιστικά και επικοινωνιακά μέσα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Κυβέρνηση και Ενώσεις «παίζουν» στις πλάτες μας με το Ασφαλιστικό – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Ιανουαρίου 19, 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»  (19.01.2016)

Κυβέρνηση και Ενώσεις «παίζουν» στις πλάτες μας με το Ασφαλιστικό

Ο “διάλογος” που έχει αρχίσει, υποτίθεται πίσω από κλειστές πόρτες, μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των συνδικαλιστικών Ενώσεων στα ΜΜΕ, με στόχο την εύρεση μιας δήθεν συναινετικής λύσης στο ασφαλιστικό του κλάδου, αποτελεί μία απάτη από τη μεριά της κυβέρνησης. Οι διοικήσεις όλων των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ οφείλουν να απορρίψουν αυτή τη διαπραγμάτευση-μαϊμού και να “βγάλουν” άμεσα τον κλάδο στο δρόμο, υλοποιώντας και τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί με ευρύτατες πλειοψηφίες.
Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που έκαναν ξαφνικά την κυβέρνηση να αντικαταστήσει την τακτική της “μετωπικής ρήξης” του υπουργού Κατρούγκαλου με τις “συναινετικές διαδικασίες” του υφυπουργού Πετρόπουλου; Να τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:
- Η υπόθεση του ασφαλιστικού – εκτός απροόπτου – δεν πρόκειται να κλείσει πριν από την άνοιξη. Μέχρι τότε, το αρχικό “σχέδιο” θα υποστεί πολλές μετατροπές στο πλαίσιο της περιβόητης “διαπραγμάτευσης”. Πολλά δε από αυτά που τώρα εμφανίζονται από κυβερνητικής πλευράς ως “παραχωρήσεις”, στο τέλος θα απαλειφθούν από το σχέδιο ως αποτέλεσμα (!) των απαιτήσεων της τρόικα. Κατά συνέπεια, το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εντάξουν τώρα στο σχέδιο “προτάσεις” και “ιδέες” που μετά θα πεταχτούν στα σκουπίδια.
- Στη λογική αυτή, Πετρόπουλος και Κατρούγκαλος, μετά από προτροπή και του Μαξίμου, αποφάσισαν να δείξουν συναινετικό πρόσωπο και να προτείνουν μία φόρμουλα για την οποία ισχυρίζονται ότι ναι μεν συνιστά υποχώρηση από τα κεκτημένα του κλάδου, αλλά ταυτόχρονα πολλά από αυτά διαφυλάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών. Σε αυτό στοχεύουν, για παράδειγμα, οι υποσχέσεις περί διατήρησης μιας αυτόνομης διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εντός του μεγάλου ενιαίου Ταμείου.
- Για τις επικουρικές συντάξεις και πάντοτε στον ίδιο καμβά, προβλέπεται η “διαφύλαξή” τους με τις απαραίτητες μειώσεις (τις οποίες υλοποιεί ήδη συστηματικά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) στο ενιαίο επικουρικό ταμείο, με διαχωρισμό του κλάδου πρόνοιας από τον κλάδο υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Άλλωστε, κάποιοι ετοιμάζονται ήδη για έκτακτες καταστατικές συνελεύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να ετοιμάσουν το έδαφος, με σχέδιο τη μετατροπή του σε ένα “επαγγελματικό” Ταμείο μόνο για τον κλάδο υγείας με τη συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών και αφού θα έχουν πεταχτεί εκτός οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
- Όσον αφορά στο αγγελιόσημο, τέλος, που μαζί με τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ (τα οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να απορροφήσει στο μεγάλο Ταμείο) είναι τα σημεία-κλειδιά, υπάρχει από καιρό σιωπηρή συμφωνία της κυβέρνησης (για την ακρίβεια, “των κυβερνήσεων”) ώστε να καταργηθεί ως έχει σήμερα, δηλαδή ως οιονεί εργοδοτική εισφορά που χρηματοδοτεί το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι, η “διαπραγμάτευση” με την τρόικα αφορά στο αν θα διατηρηθεί με άλλο ποσοστό και ταυτότητα και ως συμπληρωματικό χρηματοδοτικό εργαλείο του ενιαίου μεγάλου ΤαμείουΗ εναλλακτική αυτής της “λύσης” συνίσταται στην πλήρη κατάργησή του και όχι, όπως εσκεμμένα αφήνεται να εννοηθεί από τους “συνομιλητές” της κυβέρνησης, η διατήρησή του ως χρηματοδοτικού εργαλείου του “ενσωματωμένου, αλλά αυτόνομου” ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο ενιαίο Ταμείο. Το αίτημα δε για επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, παραμένει «ξεχασμένο».
- Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και επειδή πριν μπει στην τελική φάση της “διαπραγμάτευσης” με την τρόικα, η κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κλάδους όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι φαρμακοποιοί, το υπουργείο Εργασίας και το Μαξίμου έκριναν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να “σπρώξουν” αυτή τη στιγμή και τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε μία μακράς διάρκειας απεργιακή δράση, στο πλευρό των άλλων κλάδων (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άλλοι κλάδοι δεν ταλαιπωρούνται από τις «προεδρικές» συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που σε μεγάλο βαθμό είναι συνυπεύθυνες για τη μερικότητα των αιτημάτων και τη συντεχνιακή φιλοσυστημική νοοτροπία).
- Αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι προέκυψε η δήθεν αλλαγή στάσης υπουργείου και κυβέρνησης και η συζήτηση για αναζήτηση “συναινετικών” λύσεων. Επί της ουσίας, όλα αυτά συνιστούν ένα φτηνό ελιγμό και μια απάτη, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κλάδου και μάλιστα, με τη βοήθεια όσων (πολλών…) μέσα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία θέλουν να γίνουν συνένοχοι στην κατάλυση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος και κεκτημένου.
Εξάλλου, ούτε η τρόικα, ούτε το ΔΝΤ βιάζονται για γρήγορη συμφωνία και η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό καλά. Όσοι μέσα στις διοικήσεις των Ενώσεων δεν θέλουν να γίνουν συνένοχοι αυτής της απάτης και της νέας κλοπής σε βάρος του κλάδου οφείλουν εδώ και τώρα να πουν την αλήθεια. Και αντί για ψευδεπίγραφους διαλόγους, να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να βγουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, μαζί με τους άλλους κλάδους που έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του «Μετώπου για την Ανατροπή» στο ΔΣ και το ΓΣ της ΠΟΕΣΥ έχουν ήδη προτείνει τη διεξαγωγή ενός έκτακτου κοινού συνεδρίου όλων των Ενώσεων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με στόχο να δοθεί το σύνθημα του γενικού ξεσηκωμού και να αποφασιστεί με τον πιο δημοκρατικό τρόπο το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας και η οργάνωση του απεργιακού αγώνα διαρκείας.
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Ιανουαρίου 07, 2016
Ανακοίνωση του «Μετώπου για την Ανατροπή»
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Οι τελευταίες συναντήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ με τους συναρμόδιους υπουργούς επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεριζώσει κάθε ασφαλιστική κατάκτηση του κλάδου στο πλαίσιο της συνολικής μνημονιακής ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
Και αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Το νομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται αυτό το έγκλημα – το μεγαλύτερο μετά το PSI του 2012 – είναι έτοιμο και στα χέρια των «Θεσμών» για περαιτέρω …βελτιώσεις εις βάρος μας.
Προβλέπει :
  • Την ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο μεγάλο ενιαίο ασφαλιστικό Ταμείο με μοναδικό σκοπό και στόχο την απαλλοτρίωση των αποθεματικών του.
  • Την σιωπηρή συρρίκνωση και μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα ταμείο (επαγγελματικό) μόνο για την υγεία και αποκλειστικά για τους εργοδότες και όσους ελάχιστους εργάζονται με συμβάσεις και με εξοστρακισμό συνταξιούχων και ανέργων.
  • Οι επικουρικές μεταφέρονται στο ενιαίο επικουρικό ταμείο και η υγεία στον ΕΟΠΠΥ.
  • Νομιμοποιεί σαν βασική μορφή εργασίας αυτή με το μπλοκάκι καιπεριθωριοποιεί έμμεσα τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Εντάσσει το αγγελιόσημο ή έστω ό,τι μείνει από αυτό στην εξυπηρέτηση του παραπάνω σχεδιασμού στο κομμάτι που αφορά τον δημόσιο τομέα και αποκόπτει τον ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «αλλαγές» αλλά για θεμελιακές ανατροπές κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος. Δημιουργεί έτσι όλες τις προϋποθέσεις για τον πλέον ασφυκτικό έλεγχο και στο περιεχόμενο της δουλειάς των εργαζόμενων στον κλάδο τόσο από τους ιδιώτες εργοδότες όσο και από το κράτος.
Είναι προφανές ότι οι ανατροπές αυτές αφαιρούν κάθε υλικό υπόβαθρο για την ύπαρξη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου όπως ήταν μέχρι σήμερα, αφαιρώντας τους στην ουσία την «αποκλειστικότητά» τους στην πρόσβαση των μελών τους σε τρία βασικά δικαιώματα: ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, χρηματοδότηση.
Για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα αλλά οι μοναδικές κινητοποιήσεις των προεδρείων των συνδικαλιστικών μας φορέων και ειδικά της ΠΟΕΣΥ – που είχε για αρκετό καιρό υποκαταστήσει όλους – ήταν οι αλλεπάλληλες ανεπίσημες και επίσημες συναντήσεις με αυτούς που τελικά μας «σφάζουν» στην ποδιά των «Θεσμών»… Το ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κλάδος επέλεξε να αγνοεί την πραγματικότητα και να παρακολουθεί τις προετοιμασίες της εργασιακής και ασφαλιστικής σφαγής του.
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη «αναμονή».
Οι εκπρόσωποι του Μετώπου για την Ανατροπή στο ΔΣ και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, καθώς και η μειοψηφία που “φυλάσσει Θερμοπύλες” στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, έχουν ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση ενός έκτακτου συνεδρίου για το ασφαλιστικό, όπου θα εκπροσωπηθούν με τον πιο δημοκρατικό και μαζικό τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ – φυσικά και οι συνάδελφοί μας από τα ηλεκτρονικά και άλλα Μέσα που παραμένουν εκτός Ενώσεων και ασφάλισης.
Η παραπάνω συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο δυναμικής και αταλάντευτης αντίδρασης του κλάδου με βασικό όπλο την απεργία διαρκείας που θα συνοδεύεται από μία πλατιά ενημερωτική εκστρατεία και θα απευθύνεται τόσο στους συναδέλφους (που σε μεγάλο βαθμό –με κύρια ευθύνη των συνδικαλιστικών «ηγεσιών») δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δραματικότητα της κατάστασης, όσο και –πρωτίστως- σε όλη την κοινωνία με έμφαση στους εργαζόμενους και τους άνεργους που κατεβαίνουν στους δρόμους. Η ενότητα στη δράση μαζί με όλη την κοινωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του κοινού μας αγώνα προκειμένου να εξουδετερώσουμε εγκαίρως και τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούνται σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τροϊκανών-εργοδοτών και διαφόρων «προθύμων» συνεργατών τους.
Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση στην κάθοδο σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ΜΜΕ σε συντονισμό με όλους τους κινητοποιούμενους κλάδους της κοινωνίας, θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών-εργασιακών μας δικαιωμάτων και της ίδιας της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.
Χορτάσαμε από «επαναστατικές» ανακοινώσεις! Ήρθε η ώρα των αποφάσεων που ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !
Μας το είπαν σε όλους τους τόνους: «Ξεχάστε το ταμείο σας!».
Με όπλα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να αποτρέψουμε –όσο είναι καιρός- τα σχέδιά τους.
Στις παρούσες συνθήκες, η ΣΙΩΠΗ, είναι Συνενοχή!
Είμαστε οι πολλοί και το δίκιο είναι με το μέρος μας!
Θα νικήσουμε! Αρκεί να το θελήσουμε!
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *
  • Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)

ΕΣΗΕΜ-Θ – Η κατεδάφιση του ασφαλιστικού είναι μια απλή… «περιπέτεια»

Ιανουαρίου 07, 2016
Πρόβα… εξαφάνισης της ΕΣΗΕΜ-Θ (όπως και των υπολοίπων Ενώσεων του κλάδου στα ΜΜΕ) βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα σε εξέλιξη καθώς η προεδρο-κεντρική γραφειοκρατική αντίληψη του συνδικαλισμού παραλύει κάθε δραστηριότητα ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι π.χ. στον οδοστρωτήρα της λεγόμενης «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», κάθε φορά που απουσιάζει ο πρόεδρος του ΔΣ. (Περαστικά). Ώσπου… ήρθε η στιγμή της κοπής της πίτας την ημέρα των Φώτων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Πρέσβεις, παπάδες, περιφερειάρχες, υφυπουργοί, δήμαρχοι και κυβερνητικοί παράγοντες παρήλασαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ που έχει μετατραπεί σε μαυσωλείο αραχνιασμένων ομοιωμάτων τα τελευταία χρόνια, ένας τόπος μη φιλικός προς τα εκατοντάδες μέλη του, αλλά φιλόξενος για δημόσιες σχέσεις με όλον τον συστημικό εσμό που ταλαιπωρεί στην πλειοψηφία του την ελληνική κοινωνία.
Μάλιστα, από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εκδόθηκε, πληροφορούμαστε ότι «στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αν. Φωκιανίδης», τόνισε μεταξύ άλλων ότι (…) «ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν διεκδικεί τίποτε άλλο παρά γνήσια ισοτιμία στην περιπέτεια του ασφαλιστικού»
Δηλαδή, το ασφαλιστικό είναι για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ μια… «περιπέτεια» και όχι ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης κατ” επιταγή των «δανειστών» που αναμένεται να ισοπεδώσει ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα για τον κλάδο των ΜΜΕ, να βάλει λουκέτο στα ταμεία (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), να υποβαθμίσει τον ΕΔΟΕΑΠ, να καταργήσει το αγγελιόσημο, να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε «επαγγελματικά ταμεία» και να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και αυτήν την ίδια την υπόσταση των συνδικαλιστικών φορέων (Ενώσεων και Ομοσπονδιών) βάλλοντας κατά της ίδιας της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.  Όλη αυτή η ζοφερή πραγματικότητα είναι απλώς μια… «περιπέτεια»!!! Όσο για την σκόπιμη αλλοίωση και παράφραση των αιτημάτων του κλάδου μέσω της φράσης: «ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν διεκδικεί τίποτε άλλο παρά γνήσια ισοτιμία στην περιπέτεια του ασφαλιστικού», τι να πει κανείς;
Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν διεκδικεί ίσους όρους σφαγής των εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων, αλλά από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων του μαζί με όλη την κοινωνία. Όλο το προηγούμενο διάστημα, κανένας δεν φρόντισε βεβαίως από τις γνωστές Ενωσιακές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες του «λόμπινγκ» να ενημερώσει τόσο τα μέλη (και μη μέλη) της Ένωσης για την επερχόμενη καταστροφή όσο και την κοινωνία για τους σοβαρότατους λόγους για τους οποίους ζητάμε την υπεράσπιση της αυτοτέλειας των ταμείων κλπ. Έτσι, όλοι, με χαρά και ανυπομονησία, περιμένουν την εκδήλωση του φαινομένου του κοινωνικού αυτοματισμού σε περίπτωση εξαίρεσης του κλάδου από τις ρυθμίσεις του «ασφαλιστικού». Η παρατεταμένη σιωπή, αποτελεί πλέον συνενοχή.
Στο ίδιο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αν. Φωκιανίδης, χάιδεψε τα αυτιά των «εκλεκτών» προσκεκλημένων του αναφερόμενος στην«κρίσιμη σημασία που είχε η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που την εκπροσωπούν στην λειτουργία των δημόσιων ΜΜΕ». Ούτε λέξη για τον αγώνα της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της. Οι περίφημοι «φορείς» της πόλης, θλιβερά απόντες από την υποστήριξη της δίχρονης μάχης ενάντια στο «μαύρο», θα έμειναν άγαλμα ακούγοντας ότι… βοήθησαν.  Εξάλλου, είναι γνωστή πλέον στο πανελλήνιο η στάση που κράτησε  η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ απέναντι σε αυτούς που κράτησαν ζωντανή την υπόθεση της ΕΡΤ, και ειδικότερα της ΕΡΤ3, ευλογώντας τη λειτουργία του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ (το οποίο θεώρησε… «δημόσιο Μέσο!) στήνοντας ακόμα και κάλπες για την εκλογή… «εργασιακού εκπροσώπου» στο ανταποκριτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης! Στον κόρφο της ΕΣΗΕΜ-Θ βρίσκονται ακόμα αυτοί που με τη στάση τους απαξίωσαν στην πράξη την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ συνολικά. Αλλά, αργότερα, «είδαν φως και μπήκαν». Μιλάμε τώρα για «μαυρίλα».
Καλή διασκέδαση στην… «περιπέτεια» του ασφαλιστικού!