ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες στο Σύνταγμα: Ούτε βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης!

Αγρότες στο Σύνταγμα: Ούτε βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Δεύτερο ραντεβού δίνουν σήμερα Σάββατο (13/02) οι αγρότες που παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, με δύο προγραμματισμένα συλλαλητήρια. Συνεχίστηκε η «απόβασή» τους στην Αθήνα από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.
Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες οι οποίοι χαρακτηριστικά τόνισαν χθες «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω».

AdTech Ad
Υπολογίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ενώ συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για το απόγευμα στο ίδιο σημείο, από τους αγρότες όλης της Ελλάδας.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουλαράκος, Διονυσία Προκόπη, Νικόλ Παπάζογλου
Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης, Γιώργος Διαμαντάκης
12:58
Ήρεμο είναι το κλίμα στην πλατεία Συντάγματος, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στις 5 το απόγευμα το νέο συλλαλητήριο των αγροτών.
agrotes13
12:52
Παράλληλα, με την κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεωντα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Δείτε ΕΔΩ, το σημερινό δελτίο των κινητοποιήσεων για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα
12:34
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από απόψε θα αρχίσουν να αποχωρούν τα πρώτα πούλμαν αγροτών από την Αθήνα, προκειμένου να επιστρέψουν στα κατά τόπους μπλόκα και να συντονίσουν τη συνέχεια της κινητοποίησής τους.
Πάντως οι αγρότες τονίζουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει δική τους παρουσία στην πλατεία Συντάγματος.
12:14
Στο πλευρό των αγροτών που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και οργανώσεις συνταξιούχων.
agrotes sintagma17
Στο Σύνταγμα βρίσκονται επίσης, συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου.
12:08
Σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής από το μπλόκο της Νίκαιας, Κώστα Τζέλλα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται γενική συνέλευση των 68 μπλόκων προκειμένου να καθοριστεί η επόμενη κίνησή τους.
11:55
Ενσωματώθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.
pame sintagma8
11:45
Υπενθυμίζεται ότι κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

agrotes dromoi3 1
11:20
Πορείες από την πλατεία Ομονοίας προς το Σύνταγμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ. Δύο οι παράλληλες πορείες, μια κεφαλή είναι επί της Σταδίου και η άλλη επί της Πανεπιστημίου.
pame4

11:15
Στην πλατεία Ομονοίας βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
«Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.
11:10
Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες.
pame1
Το ΠΑΜΕ απαιτεί την απόσυρση του νόμου «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό προειδοποιώντας για «συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τέλους». Στη συγκέντρωση βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» δίνουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και συνταξιούχοι.
Το σύνθημα που επικρατεί είναι «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου βρίσκονται από χθες οι αγρότες, που έχουν στήσει σκηνές έχοντας διαμηνύσει ότι θα παραμείνουν έως αύριο Κυριακή.
11:00
Αποκλεισμένο το Σύνταγμα. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι αυτή την ώρα στην πλατεία. Δίπλα στους αγρότες βρίσκονται και σήμερα φοιτητές, μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων.
agrotes dromoi 1
10:36
«Αστακός» για δεύτερη ημέρα η Αθήνα. Αστυνομικοί αποκλείουν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
10:10
Σταδιακά θ' αρχίσουν να κλείνουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, καθώς στις 11:00 είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με τους εκεί συγκεντρωμένους να κατευθύνονται στη συνέχεια, προς τη Βουλή.
10:00
Έφτασαν στο Σύνταγμα αγρότες από την Κρήτη, την Ημαθία και τον Προμαχώνα.
09:45
Στην Αθήνα βρίσκονται από τα ξημερώματα κι άλλοι αγρότες που έφτασαν από την Κρήτη, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι διαδηλώνουν στο Σύνταγμα.
sintagma2 1
09:25
Κάλεσμα προς τους αγρότες σε διάλογο με την κυβέρνηση, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Όταν καλούμε σε διάλογο, όλα είναι ανοιχτά», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.
09.00
Στις σκηνές που έστησαν στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν οι αγρότες.

sintagma4 1
08.56
Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο που έφθασαν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα θα ενισχυθούν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία και από τον Προμαχώνα.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
To αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος όπου βρέθηκαν χιλιάδες αγρότες και διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού.
Οι αγρότες λένε πως δε θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, ενώ ελπίζουν σε ακόμα δυναμικότερη παρουσία το Σάββατο.