ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα Ομοσπονδιών Σ.Α!.

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/171

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Αγώνα των Ομοσπονδιών προκειμένου να προβεί σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ενεργειών-πρωτοβουλιών και καθορίσει περαιτέρω την αγωνιστική μας πορεία.

Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι η πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία μας είχε απόλυτη επιτυχία καθώς οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν μαζικά σε αυτήν και ότι τα μηνύματά μας που θέλαμε να εκπέμψουμε προς την κυβέρνηση και τους δανειστές ήταν ηχηρά και έλαβαν πλατιά δημοσιότητα.Η επιτυχία αυτή ανήκει αποκλειστικά στους συμμετέχοντες εν ενεργεία και εν αποστρατεία συμμετέχοντες στους οποίους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τον αγώνα τους αυτός ουδείς δικαιούται να τον καπηλεύεται και να τον επικοινωνεί κατά το δοκούν.

Ως Επιτροπή Αγώνα τονίζουμε ότι η παρουσία απρόσκλητων προσώπων στις εκδηλώσεις μας, δεν είναι ανεκτή και στο εξής θα θεωρεί ως προβοκατόρικη ενέργεια με σκοπό την συκοφάντηση και την αποδυνάμωση των δίκαιων αγώνων μας.

Οι Ομοσπονδίες μας οι οποίες εκφράζουν τα μέλη μας και μόνον αυτά, και προς τα οποία έχουν ευθύνη και υποχρέωση να διαφυλάξουν και να προαγάγουν τα συμφέροντά τους, έχουν δώσει τα τελευταία έξι χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται στην περιδίνηση των μνημονίων, δείγματα συνεπούς συνδικαλιστικής δημοκρατικής δράσης, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές που όλα αυτά τα χρόνια μας φτωχοποιούν και μας απαξιώνουν.

Τον αγώνα αυτόν τον συνεχίζουμε απαρέγκλιτα και ευλαβικά, εκφράζοντας την σταθερή αλληλεγγύη μας στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται εξίσου και αγωνίζονται ειρηνικά για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα εκκρεμή θέματα («ασφαλιστικό», ΤΕΑΠΑΣΑ-ΤΑΛΣ-PSI, εφάπαξ, αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, λειτουργικές δαπάνες, νέες προσλήψεις κλπ) και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς. Αποφασίστηκε δε, σε προσεχή συνεδρίαση να συζητηθεί συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλιστικό που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, τονίστηκε για μια ακόμα φορά ότι οι Ομοσπονδίες εκφράζονται μέσω των θεσμικών τους οργάνων, που διαχρονικά μέχρι τώρα λειτουργούν εφαρμόζοντας τις καταστατικές τους διατάξεις και σεβόμενες τόσο τις αρχές της δημοκρατίας όσο και τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας.

Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ,ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης, ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος